Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

farklı türler için iyi haber :)

naruto

Bronz 2 Üye
arkadaşlar bugun traş olduktan sonra sigaramı yakmış yürüyordum ki gözüme bir pet shop ilişti. sigaramı atıp içeri girdim selam verdim, kaplumbağa muhabbetine girdim. kırmızı yanak dışında gelip gelmediğini yada getirebilirmi diye sordum ve aldığım cevap: evet arada düşüyo nil kaplumbağası diye geçiyo dedi. birde uzun burunlu bi kaplumbağa geliyo ve sudan hiç çıkmıyomuş öyle bi kaplumbağaymış. bende numaramı bıraktım gelince ara gelicem alıcam abicim dedim. Neyse şimdi sizin yorumlarınızı alıyım bu nil kaplumbağasının olayı nedir ve diğer uzun burunlunun cinsi nedir bilgisi olan varmı ?

Cvp: iyi haberr :)

Nil kaplumbagasini evde besliyemessiniz 60-70 cm boylara ulasirlar
Domuz burunlu kaplumbagadan bahsediyordur buyuk ihtimalle ama oda evde beslenmez

Cvp: farklı türler için iyi haber :)

benim akvaryumumda o kadar büyümez çünkü 55cm henüz ömürlüğe geçemedim.
domuz burunlu neden beslenmez ne gibi problemler yaşarım

mailto:/a/img849/9473/82vq.jpg

Nil kaplumbağası evdeki bir akvaryumda beslenemez. Boyutları anlaşılsın diye yanında insan varken olan bir resim paylaşmayı düşündüm.

Uzun burunlu diye genel bir ifade kullanmış. Nil kaplumbağası dahil bir çok yumuşak kabuk türü burun çıkıntısı ile tanınır.

Bu tip hayvanlar için 400*200*150h gibi ölçüler gerekir. Bunlar uç ölçülerde ve hacimde akvaryum ister ve sayılı besleyenlerde ancak otel vs gibi devasa akvaryum koyabilecekleri yerlerde besliyorlar.

Aynen bunlar softshell turunun alt turleridir devasa boylara ulasir 45 cm olup akvaryumda donemediginden haklisiniz buyumez olum fanusundaki bir sliderdan bile kotu bir hayati olur ama

hayaller yarım kaldı diyosunuz yani hiç hoş olmadı. belki adama nil diyolardır başka bişeydir tipi böyle olmazsa alırım..

http://tr.wikipedia.org/wiki/Nil_kaplumba%C4%9Fas%C4%B1

Burada boyutları yazıyor. 1m boy bahsettiğim ölçülerde hatta daha büyük akvaryum yada havuz gerektirir. Ayrıca doğası gereği tuzlu su sistemide gerekmekte.

Bir onuda yanlış hatırlamıyorsam koruma altında olduğu.

Bu turun ulkemizde nil kaplumbagasi ve firat kaplumbagasi alt turu var sanirim ikiside ayni kaplumbagaydi emin degilim ama bunlarin nesli tukenmek uzere saniyorum petshoptan benekli yada cizgili almak gibi yani besliycek 20 tonluk havuzum olsa ben yine petshoptan bu turu yinede almam ben

abiler kardeşler bende bilmiyorum işin aslı ne getiriceğini. adam nil dedi rüzgarını yaptı belki hiç aramıcak :) ararsa eğer o zaman üretecez bi çözüm

he bu arada adam dediki bu kapluş için vahşi ? ama insanlarla fotoğrafı var orda bi snappers olsa yemişti insanı. bu nil vahşimi. değilse adamı kandırıyolar yada adam beni kandırmaya çalıştı???

Tüm kaplumbağalar gibi buda vahşidir. Aralarındaki fark boyut ve çene gücüne göre vereceği zarardır.
İnsanlarla olan birçok resim karada çekilmiş. Bu tür karada çok savunmasızdır.

Adamında bilgisi olmayabilir. Yada bunu getiriyorum diyip Çin yumuşak kabuklusu getirebilir. Yavru iken anlamadan bu hayvan olduğunu zannedebilirsin.

Vahsi degildir hatta yaninda balik falan da beslenilebilirdi boyutlari boyle devasa olmasaydi

Bence önce ömürlük akvaryuma geçin kırmızı yanaklılarınızı rahat ettirin daha sonra diğer türlere merak salın besleyin yada ama önce evdeki herşey 4 4 lük olmalı tabi ki bu benim düşüncem

vahşi değilse heyecanla pet shoptan telefon bekliyim ben :D
ali sarpçım sağol kardeşim ilgin için

Belkide bahsettiği tamamen farklı bir kaplumbağadır sen yinede bir git bak bence :)

emrede söylemiş softsheller 1 metre boydan aşağı olmaz. benim şahsi görüşümde sizden daha uzun ömürlü kaplumbağalara heves etmemeniz. diğer koşullar hariç.

vahşi olmadığına göre bizim pet shopcu dayı dümende, 4 gözle telefon bekliyorum.. haber edeceğim size son durumu. eğer ararsa

Geri