Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Farklı Yemler

biber

Gümüş 3 Üye
Katılım
25 Mar 2009
Mesajlar
166
Arkadaşlar selam,
Benim kapluşlar sera raffy I den başka yem yemiyorlar hepsini aldım karides diğer stick yemler ancak hiçbirini yemiyorlar. Gagataşı ve D3 vitaminlerini haftada 2-3 defa yemlerine damlatarak veriyorum şu an sağlıkları iyi kabukları da sert.Sorun olurmu yine de diğer yemleri yedirmek için aç mı bırakayım çok acıkırlarsa yerler belki ama kıyamıyorum onları aç bırakmaya nedir öneri ve görüşleriniz? Şimdiden teşekkürler.
 
RE: Farklı Yemler

Bence bu kadar yufka yurek olma sonucta saglikli beslenmeleri icin degisik yem veriyorsun. Benimki o gun verdigim yemi yemezse sansina kuserdi gidip baska yem vermezdim. Ya verdigimi yer yada o gun ac kalir. Simdi onune gelen herseyi yiyor. Siz o diger yemleri yine verin yemezse o gunluk yemini kaybeder. Ayrica birkac gun ac kalinca acliktan olmez. Sahibi oldugunu belli et, tadini bilmedigi birsey yemiyor diye stress yapma.
 
Kısa vadede sorun olmasa da ilerde gelişim bozuklukları, kabukta piramitleşme, dengesiz büyüme görülebilir aşırı proteinden dolayı. Sanırım karidese fazla alıştıkları için kaynaklanıyor sorun. Karidesi azaltıp başka tür protein içeren yemlerden verin sanyu tubiflex, sera reptil carnivor gibi. Bu en azından karidese olan bağımlılıklarını azaltır. Daha sonra da karidesi kesip ya da çok azaltıp normal stick yemlerden vermeyi deneyin, tetra reptomin sera raffy-p gibi. Yine olmazsa her gün karides miktarını azaltıp stick yem miktarını yavaş yavaş artırmaya başlayın zamanla bu fayda eder umarım. Aç kalmalarını pek tavsiye etmiyorum evet bir iki gün yemeseler ölmezler ama nasılsa ölmezler diye hayvanı aç bırakmak ya da açlıkla terbiye etmeye çalışmak bence yanlış ve hayvan açısından da zararlı olabilir, bağışıklık sisteminin zayıflaması gibi.
 
RE: Farklı Yemler

Bazen insanlar bile ac kalarak nefislerini terbiye ederler. Ayrica yemediginde tekrar karides verirsen hayvan bunu anlar ve diger yemleri bu sefer hic yemez. Birkac gunle ac kaldiginda hemen bagisiklik sistemi zayiflamaz. Turkiyede hergun yem veriyorsun fakat burada hafta 3 gun ve problem olmuyor. Bu yuzden diger yemleri kabul edene kadar karides vermeyin. Ben bunu yaptim benimki simdi canavar gibi hic hasta olmadi.
 
Kısa vadede sorunla karşılaşmamış olmanız ilerde de karşılaşmayacağınız anlamına gelmez bunu hiç unutmayın. Her kaplumbağanın da bünyesi bir değildir denediğiniz bir şeyden son derece emin değilseniz başkalarına bunu yapın hiç bir şey olmaz gibi bir tavırla yaklaşmayın derim sonra sizin sorumluluğunuz altında kalır diğer kişi ve diğer kaplumbağa. İnsanlarda nefis var ama hayvanlarda böyle bir durum yok zaten hayvanlar ve insanlar arasındaki farklardan biri de bu. İnsanlar tabi ki nefislerini terbiye etmek adına pek çok şeyler yaparlar ama bunları hayvanlar için uygulamak nasıl bir mantığa uyar tartışılır. Kaldi ki insanlar bile 12 ay oruç tutmuyor yılın sadece 1 ayını oruçla geçiriyor sizse o şekilde bir beslenmeyi yaşam tarzı haline getiriyorsunuz. Günlük çeşitli yeşillikler meyveler de veriyorsanız sorun olmaz ama sadece hazır yemle ve 3 günde bir besliyorsanız ilerde bu durumun olumsuz sonuçları çıkabilir. Bağışıklık konusunda da bir başka başlıkta (akciğer enfeksiyonundan korunmak için başlığında) gerekli açıklamaları yaptım, özellikle bir deney var ona dikkat etmenizi öneririm beslenmeden değil bir kaç gün, 6 saat sonra bile bünye, bağışıklık sistemi alınan gıdalara göre yanıt verir. O araştırmayı okursanız diğer konuya yazdığım daha aydınlatabilmiş olurum sanırım sizi bu konuda.

Ben sadece kendi fikrimi söyledim sorun sahibi üyemiz istediğini denemekte tabi ki özgür bu yüzden herhangi bir ısrarım yok benim, konu hakkında da yeterince açıklamada bulundum zaten.
 
Arkadaşlar teşekkür ederim yardımlarınız için. Sevdacım nefis terbiyesi konusunda sana katılmıyorum.Açlıkla terbiye sadece insanlara özgü bir davranıştır.Yine de fikirlerin için teşekkür ederim dikkate alacağım
 
Bu aç birakmak sadece benim düsüncem degil burada genel bir gerçek. Eger bir kaplumbaga onun için saglikli olan bir besini yemiyorsa 2 gün onu yiyene kadar veriliyor ve genelde kaplumbaga 2. gün o besini yiyor. Yani bu bir gerçek ve hiç birsey olmaz, eger olsaydi zaten burada hiç bir kaplumbaga hayatta olmazdi.
 
Sorun sadece onları yaşatmaksa zaten daha uğraşıp uygulamaya dikkat ettiğimiz çoğu şeyi yapmasak da yaşarlar ama biz en doğrusunu yapmaya özen gösteriyoruz her zaman. Bu yüzden aç bırakmak yerine diğer alternatif yöntemlerin denenmesi bana göre daha uygun.
 
Geri
Üst