Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Fatmagül'ün büyük aşkı! :)

dicolele

Bronz 3 Üye
Vahdettin (8 cm) Fatmagül (4 cm)
Fatmagül isimli kaplumbağam sanırım diğerine platonik bi biçimde aşık :D Vahdettin nereye gitse o da peşinde. kuru alana çıkınca hemen gidip üstüne çıkıyor suyun içinde dipte dururken bile gidip üstünde oturuyor. :$ Akvaryumun neresinde olursa olsun o da orada :D Vahdettin pek ilgilenmiyor gibi, yerde yürürken hayvancağızın kafasına basıp geçiyor, yem yerken elleriyle itiyor :D
Fatmagül belkide onu annesi olarak görüyordur :)
mailto:/29e3vyb.jpg

Cvp: Fatmagül'ün büyük aşkı! :)

Cinsiyetleri belli gibi durmuyor ama bencede annesi gibi görüyor olabilir çünkü daha cinsel gelişimlerini tamamlamalarına zaman var :)

Çok tatlılar yahu. Bayıldım resmen. :133:

Aşkları sonsuz olması dileğiyle. :D

Ağustos' Alıntı:
Cinsiyetleri belli gibi durmuyor ama bencede annesi gibi görüyor olabilir çünkü daha cinsel gelişimlerini tamamlamalarına zaman var :)

hazır cinsiyetten konu açılmışken vahdettinin bir iki tane fotoğrafını atayım, belki anlarsınız? :) 8-8,5 cm civarı

Kimisfans' Alıntı:
Çok tatlılar yahu. Bayıldım resmen. :133:

Aşkları sonsuz olması dileğiyle. :D

ehehe teşekkürler :arabia:

Ekli dosyalar

• pizap.com13925858973651.jpg
    pizap.com13925858973651.jpg
    155.8 KB · Görüntüleme: 143
Eger 10-12 cm gibi oluncada tirnak, kuyruk bu sekildeyse disidir ama suanda degisebilirde bir anda

Bana dişi gibi geldi peki uvb lambanız varmı ?

Vay bee vahdettin ismini koyarak kadınlık gururunu incittim :( =)
Uvb lamba yakınlarda bulamadım, bauhaus çok uzak evime bu yüzden masa lambası kullanıyorum.

Bauhausta uvb lamba yok zaten isitma lambasi mi kullanmiyorsunuz ?

cinsiyet belli değil. hayvanın arka plaka grubu gensel hatalı. seçerek almışsın sanırım. mango kökü alma zamanın gelmiş onu bir an önce temin et. silis kum ve ipek yapraklı bitkide al. akvaryum boş sanırım vakit geçirecekleri ortamları olsun, kumun faydası çok. şimdilik ufakla ilgilenmiyor olabilir ama bir süre sonra sıkıntıdan ona sarabilir.

ufaklık içgüdüsel olarak büyük bir kaplumbağa yanında kendini güvende hissettiği için ayrılmıyor. biraz daha büyüsün sallamaz. yem verirken her ikisini ayrı köşelerde yemle. yem yerken gözleri başka bir şey görmez ve istemeden ufaklığa zarar verebilir.

Özür dilerim, baumaxx tı sanırım :D
Merhabalar cem abi bu gün küçük bir mango kökü buldum gittiğim petshopta. Boş ve küçük bir akvaryuma süs diye koymuştu şaşırdım satın almak istedim hediye etti bana :D Vahdettinimi de biraz acıyarak aldım tek kalmıştı ara sokakta Bi petshopta. Bu arada bildiğin gibi akvaryumum küçük ve kareydi baya para biriktirdim geniş bir akvaryum alınca silis kum, büyük kök hepsini temin edeceğim

kökü önce diş fırçası ile su altında fırçala sonra 1 saat kadar kaynat. lif ayrıkları varsa onlarıda kesip iyice duruladıktan sonra akvaryuma al.

desene büyük akvaryuma geçince hayvanlar muradına erecek. yaza kadar alırsın sanırım. alma aşamasında burada uygun ölçüyü tartışırız. ona görede ekipmanlar öneririz.

Maşallah diyorum, gayet güzeller.
Büyük olan erkek olabilir. Kuyruğun resmini birde alttan çekersen iyi olur. Bana kalınlaşmış gibi geldi. Ama zaman var genede.
İki hayvanın yem düzenleri farklı olmalı. Bunu nasıl sağlıyorsun?

Yeni akvaryumun gelişi yakınsa hayvanlar için çok iyi olur. Dar alandan etkilenip sıkıntı yaşamasınlar yada birbirlerine yaşatmasınlar.

180 lira var birikmisim. Yeterse hafta içi akvaryumcuya gidip bakacağım. Ya 200 yada 150 Lt düsünüyorum iste herseyi tamamlayacagim yavas yavas herseyi. Yetmezse bile dogumgunum Yakin, en gec nisan gibi tamamlarim diye dusunuyorum.
yemleme duzenim sizin dediginiz gibi akvaryumun ayrı köşelerinde. Küçük yavaş yiyor, bir şekilde vahdettin onun yemeğinede karışıyor. Bir şekilde buluyor onu işte :D Eski plastik kaplarına su koyup vahdettini orda beslemeye çalıştım ama o kabı görünce direk kaçmaya çalışıyor nasıl yapacağım bilmiyorum bir şekilde doyuyorlar ve günü atlatıyoruz :D

Ancak şu var. Büyük olan tek öğünde küçük olan iki öğünde beslenmeli. Büyük olanın aç günü olmalı küçükte bu yok. Büyük olan bitkiselde yemeli küçük için zaman var. Bir saklama kabı olursa orada biri beslenebilir. Yada bu akvaryum yapımında şimdiki bu iş için kullanılabilir. Beslenme önemli.

eğer ömürlük birşey düşünüyorsan nisanı bekleyip parayı biriktirmeye devam et. şimdi ara geçişli alsan ona göre malzeme de alacaksın. ömürlük akvaryuma geçtiğinde yine masraf çıkacak. bu da seni zorlayacak. bak bir fikir al ama satın almadan önce sor. ölçüler nasıl fiyat nasıl diye.

aç gün uygulamasını başlatıyorum ben o zaman. besleneyide bir şekilde çözeceğiz artık bilemiyorum küçüğe suya dökmeden teker teker yediricem sanırım ağzından almıyor.
şimdi çıkıyorum dersaneye gideceğim akvaryumcu var 1-2 tane onlara bakarım bir şekilde tamamlayacağım böyle böyle :D

Akvaryum eninin 40 cm den az olmamasına yüksekliğininde 50 cm den az olmamasına dikkat et Dicle.

Bence elindeki yemlerinde neler olduğunu belirtki sana ne eksik ne gereksiz belirtelim. Hatta her iki hayvan için gereken programı yazalım.

Hayvan bence disi gibi gozukuyor fakat soylemistim degisebilir soyle bir konu var emre abinin dedigi yuksekli ideal fazlasi tabiki daha iyidir en olarak hayvanin disi olma ihtimsli yuksek oldugu dusunulerek 60 cm den kucuk eni olmamasi iyi olur

Bu gün bir akvaryum buldum sanırım, 200 lt. Boyunu falan ölçmedim ama tekrsr gidince yine ölçerim 140 liraydı. 180 liradan daha fazlam varmış dun onu fark ettim :D yani onu alsam bide yapma bir kuru alan gördüm akvaryumun istenilen yerine tutturulabilenlerinden. 30 lira civarıydı. Az biraz daha para biriktirirsem silis kum, bitki ve mangoyuda tamamlayabilirim sanırım :D
bu arada yemlerimin fotoğrafını koyuyorum;

bu arada daha net bir kuyruk fotosu koyuyorum.
http://tinypic.com/view.php?pic=2j196o1&s=8 (yemler)

Ekli dosyalar

• 2_17_2014 10_08_29 PM_jpg.jpg
    2_17_2014 10_08_29 PM_jpg.jpg
    308.5 KB · Görüntüleme: 86

akvaryumun tam ölçüsünü al. bakalım uygun mu ? özellikle eni 40 cm olmalı. cam kalınlığını da kontrol et. gerekirse metrede götür. bu akvaryumu taşıyacak mobilya var mı ? evde onun planını da yap.

kuyruk bu haliyle erkeğe benziyor. bundan sonraki aşamada ön ayağındaki orta ve yüzük parmaklarındaki tırnaklarının diğerlerine göre uzaması erkek olduğunu kanıtlayacaktır.

Geri