Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

fazla dezenfektan damlatma

tostik

Bronz 2 Üye
Arkadaşlar 240litre civarı akvaryumum var hep 5-6 damla dezenfektan damlatıyordum bu kez 8 oldu ve hafif mavi oldu su sonra biraz suyu boşaltıp yeni su ekledim ancak hala mavimsi zararı olur mu kaplumbağalarıma?

Cvp: elimin ayarı kaçtı :/

İçiniz rahat olsun. 240 Litrelik akvaryum için 8 damla dezenfektan normal zaten :)

ancak su mavimsi umarım zararı olmaz bir de kaplumbağalarımdan biri orta kulak iltihabı olduğu için panikliyorum her şeyde. :))

Ben bir zararı olacağını düşünmüyorum. Su miktarına göre kullanılan doz gayet normal. 2 damla eksik ya da fazla o kadar farketmez. Geçmiş olsun :)

RE: elimin ayarı kaçtı :/

bende bir şey olacağını sanmıyorum benimki ertesi güne hemen uçuyor

Mavi damlayı hastalık harici damlatmayın. Akvaryum icin gerekli olan yararlı bakterileri ve zararlıları öldürüyor.

fırat araba cam suları kadar mavi olmadığı sürece sorun yok.

Suya mavi damla damlatılınca su değişimi yapmadan tekrar ilave etmiyorsunuzdur umarım. Yani suyu komple değiştirip damlayı damlattıktan sonra tekrar komple değişim yapmadan damlatmanız aşırı yükleme yapacağından zararlı olur. Hastalık bitince de bu işlemi kesmenizi öneririm. Mert' in dediği gibi yararlı bakterileride yok ediyor. Dış filtre kullanıyorsanız substrat işlevi yok olur.

substrat işlevi yoktur kısmını anlayamadım?
tamamdır hastalığımız geçsin hemen bırakacağım teşekkür ederim ;)

Orada bahsetmek istediğim bu maddeyi kullanırsanız dış filtrede substrat malzemesi görevini yapamaz. Kısaca yazdığım için cümle anlaşılmamış olabilir.
Substrat akvaryumdaki yararlı bakteri kültürünün kolonileşmesini sağlayan bir malzeme. Mavi ilacı kullandığınızda yararlı yararsız tüm bakteriler yok olacağı için substrat görevini yapamayacak.
Hastalıktan sonra bahsettiğiniz gibi bırakmanız doğru olur.

Cvp: fazla dezenfektan damlatma

mavi damlayı hangi hastalık için kullanıyorsunuz? çoğu hastalık için en güzel tedavi optimum yaşam şartlarıdır, ki mavi damla denen şey bu şartların içine eden bir üründür.

geçmek bilmeyen ortakulak iltihabı için kullanıyorum.

mavi damlayı kulak iltihaplanmasında ve mantar oluşumunda kullanıyoruz. su içindeki bakteri türevli herşeyi öldürmesi için tabi arada iyi bakterilerde gidiyor zararlıların yanında. maksimum sterilizasyon için veteriner tavsiyesiyle bu şart gözüküyor. düzeldikten sonra normal sisteme dönüyorsunuz artık.

kesinlikle:)
yarın sağ kulağındaki iltihap alınacak umarım bir daha tekrarlamaz.Yararlı bakterilerim ölmez :)

tostik' Alıntı:
kesinlikle:)
yarın sağ kulağındaki iltihap alınacak umarım bir daha tekrarlamaz.Yararlı bakterilerim ölmez :)

Geçmiş olsun. Operasyon yapıldı mı?
Operasyondan sonra akvaryumu tüm ekipmanları ile mavi damla yada kaya tuzu kullanarak dezenfekte etmenizi öneririm. Tabi içerisinde canlı olmadan ve arkasından suyu tekrar değiştirerek. Akabinde de dezenfektan kullanmadan yeni su ile ortamı oluşturup hayvanı içine koyabilirsiniz.

Geri