Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Fazla ekipmanı olan? Veya ekipmanıyla kaplumbaga verıcek olan ?
Merhaba arkadaşlar
Yaklaşık 2 hafta önce komşudan çamaşır leheninin içinde bana gelen su kaplumbagamı kendimce daha iyi bir ortam hemde görsel olarak iyi durması için bi akvaryumda durmasına karar verdim. 35*27*17 ölçülerinde bir akvaryuma koydum ısıtıcı ve calışmayan hava motorundan kara olanı olusturdum ona . Senelerce 2 cm su derinliginde yaşatmışlar hayvanı ne ısıtıcı ne guneş ne yuzebılecıgı bır ortam hiç bişey yok.
Neyse fazla uzatmadan konuya geçelim.
Çöpün yanına konulan camları aldım ve akvaryumu kendim yaptım.
Suan daha buyuk bir akvaryumun hazırlıgını yapıyorum fakat ekipman eksigim var ve ucretler çok uçuk bende üniversite ögrencisi oldugum için bu ekipmanlara para verebilecek durumum yok .
Şuan bende olanlar :
1)90*35*40 akvaryum
2)100watt ısıtıcı (ama boyu kısa oldugu için yeterli gelmedigini düşünüyorum)
3) dış filtre
4)kendim yaptıgım kuru alan
5)birkaç aksesuar
İhtiyaçlarım:
1 adet erkek su kaplumbası (yanında ekipmanı verildiginde cinsiyet farketmez sayı 5e kadar çıkabilir)
kullanışlı bir kuru alan
1 ısıtıcı
uvb ava ışını saglayacak gerekli aydınlatıcı ve kuru alanı sıcak tutmak için aydınlatıcı
iç filte ve çok buyuk olmayan aksesuarlar..
Tekirdağ merkezdeyim ilgili arkadaşlar :05423096203 ten ulaşabilirler
ilk geldigi çamaşır leheni
mailto:/hrfuqt.jpg
Sonraki yeri
mailto:/24fldue.jpg
Hazırladığını yaptığım yer
mailto:/znu53r.jpg
Kendim yaptıgım kuru alan
mailto:/359y6x1.jpg
çok iyi oldugu söylenemez ama hiç yoktan iyidir.
Muhitinimi daha koymadım içine çıkabilecegi kara alanı vs yok diye
Cvp: Fazla ekipmanı olan? Veya ekipmanıyla kaplumbaga verıcek olan ?
foruma hoş geldin kurtuluş hayvanı kurtardığın içinde ayrıca tebrik ederim. her bir kaplumbağa için en az 100 lt su olmalı. dolayısıyla 5 tane düşünmen 600 lt'lik bir akvaryum alman demek. yeni akvaryumun bu hayvan için şimdilik makul boyda başka bir kaplumbağaya heves etmende güzel ancak en büyük sorun anlaşabilmeleri durumu. eğer kavga olursa ayırmak gerekecek. ikincisi her kaplumbağa akvaryumda dahil ekipmanlarla birlikte maliyeti yükseltir. en azından okul dönemi bitene kadar bu işe girme derim. kuru alanı güzel tasarlamışsın yalnız laminant içindeki yapıştırıcı salınım yaparak hayvana zarar verir. bir ikincisi de dengesiz olması. hayvan çıkarken öne doğru kaykılıp düşebilir. arkadaşlar kuru alan ve akvaryum paludaryum atölyesi başlıkları altında el yapımı kuru alanlar yapmışlar onlardan da faydalanabilirsin. bir de şu konuyu okumanda fayda var.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html
Ben bu konuyu daha önce okumuştum. Kuru alan yapımına kalkışmadan önce, fakat bunu yapabilmek için benim diger ufak akvaryumumu büyük olanın üstükoyup ona göre bi dizayn yapmam gerek ben bu yapmak istemiyorum akvaryumun içinde olmasını istiyorum. İnternetteki araştırmalarımda da kafama yatan düzgün bişey bulamadım.
Bir ara akvaryumun yarısını kum ile doldurup diger yarısını su yapıcaktım böylelikle dogal plaj görünümü verilmiş olacaktı.
Ama böylede yaparsam akvaryumumdaki alanı kısıtlamış olup. yüzme alanını küçültmüş olucaktım.
Elimden işler geliyor fakat ne yapacagımı bilemiyorum daha öncede akvaryum vb. bişeyler ugraşmadıgım için yaratıcıda olamıyorum.
bu fotoğrafla ne demek istedigim daha rahat anlaşılır.
mailto:/6RX7JP.jpg
O resimdeki sistemi önermiyoruz. O tamamiyle doğadaki kıyının simüle edilmiş hali. Ancak bu hayvanlar derin suda yüzüp gelişirler. Bu sebeple su derin olup kuru alan su yüzeyinde adacık gibi olmalı. Ya yaptığın sistemin cam olanını yapıp uygulamalısın yada üste kuru alan yapmalısın. Bunda da akvaryum cam kalınlığı önemli.
8 mm için akvaryum üstü cam kuru alan olabilir. Veya akvaryum eni ölçüsünde dikdörtgen leğenden yapabilirsin. Yarısı içerde yarısı dışarda olur. Bu da vardı bir konuda. Bunu kullanan bir kaç arkadaş var.
Ne tür bişey den bahsediyorsun anlayamadım. Leğenini yarısı içerde yarsı dışarda nasıl olucakta. hem akvaryumun içinde Leğenin olması hiç esnetik olmaz.
Birde Kuru alanda silis sarı kum olsa ve onun altını sürekli nemli ama üstündeki ıstıcılarla ustu kuru olsa. nasıl olur acaba yumurta bırakırlarmı buraya
Normal kuru alanda silis kullanılmaz. Bu hayvanın üstüne yapışarak rahatsızlık verir. Yumurtlama için yapılacak iş ve masraflar ve gerekli ortam işleri o kadar kolay değil. O alan için ayrı bir tesisat yapmak gerekir. Önce bu hayvan için güzel bir ortam hazırlayalım. İşin başından son aşamayı düşünme. O zamana kadar çok iş var.
Yumurtlama kuru alanı için kum derinliği 40 cm, kuru alan ölçüleri en az 50x50 olmalı. Kuru alandaki kum en az 2 mm olmalı. Sudaki kum 1 mm den fazla olmamalı.
Bu kumun özelliğini adını verebilirmisiniz bide daha detaylı bi anlatırsanız veya anlatımı olan bi konu veya başka bi sayfa varsa söylerseniz oradan ben okurum.
Birde bana ekipman konusunda yardımcı olabilecek biri yokmu ?
alacağın silis kum bu.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13104&ad=vitasand-dogal-silis-akvaryum-kumu-800-gr-0-7-mm
silis kum hayvanın alt bağasındaki plakaları atmasına, bacaklarındaki uzanan eski derileri atmaya yarar. bunun yanında sert yemi parçalamadan yuttuğunda midesinde parçalamak için bir miktar yer. bu kumu yemesi aynı zamanda boşaltım sistemindeki parazitleri atmasında da yardımcıdır.
diğer kum bunlar:
http://vitasand.com/tr/urun/detail/2/64.html
http://vitasand.com/tr/urun/detail/2/112.html
istediğin ekipmanlar neler ve ne kadar bütçen var.
bu süs olarak güzel bir şey ama ne yazıkki kullanacağın harç suya salınım yapar. yani olmaz.
uv ampul olarak bunu alacaksın şu anda piyasadaki fiyatın yarısına satıyorlar.
mailto:/evcil-hayvan/exo-terra-reptile-uvb100-compact-25w-5-0-uvb-111625510
alternatif olarak geçici süreyle eczaneden devit alıp haftada bir yeme bir damla damlatarak ağzına uzatıp yedirirsin. ama bu süre 3 ayı geçmesin fazlası deri altı ve karaciğerde birikerek hayvana zarar verir. bu sürede para biriktirip ampulü temin edersin.
ısıtıcı için iç derece ile suyun net ısısını öğrenebilirsin. su 27-28 derece gibi bir ısı olacak. bu oluyor ise ısıtıcı yeterlidir. hayvan tek olduğuna göre iç filtre şimdilik yeterli olur. bir mango ile silis kalır. plastik bitkilerinde salınımı olur bunun içinde ipek yapraklı dediğimiz bitkiden alırsın. onun acelesi yok.
alım satım ve sahiplendirme bölümlerine de arada bak. belki çıkar.
dış kaplamasında banyo fayanslarında kullanılan siliconlu ultrafuga derz dolgu malzemesi kullanılmış ama ben açıkçası güvenemiyorum. sonuçta çimento esaslı. turtle bank şeklinde üst kısmına uygulama yapan arkadaşlarda var. bizimkileri balıklardan ayıran fark ısırmaları. bu risk her zaman var. bir de bunun alt kısmı sürekli su içinde duracak.