Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Fazla Kalsiyum

dbasol

Gümüş 3 Üye
Arkadaşlar daha önce donmak üzereyken bulduğumuz ve sahiplendirdiğimiz kaplumbağa için gelişmeler iyi. Atamadığı kabuklarını atmaya başladı. Yalnız bir sorun var, sanırım kalsiyum eksikliğinden dolayı daha önce hiçbir kaplumbağanın tenezzül etmediği kadar mürekkep balığı kemiği yiyor, buna ek olarak devit-3 takviyesi de yapıyorum. Raffy Mineral de bolca kalsiyum içeriyor. Doğal UVB yerini tutmasa da çok mürekkep kemiği, mineral ve devit3'ün zararı olur mu?

Cvp: Fazla Kalsiyum

Devit 3 haftada bir verilir haddinden fazla verirseniz mutlaka zararı olacaktır her şeyin fazlası zarar :)

Evet devit 3 vitamini haftada bir kez verin. Kalsiyumuda yani mürekkep balığı kemiğinide iki haftada bir kez verin. Mineral yemde haftada bir kez verilebilir. Yani sık verip toparlanan bünyeyi normal düzene sokmak gerekir. Fazlası zarar.
Bu arada uvb yerine geçen devit 3 tür. D vitamini sentezi yapması için uvb ampul daha iyidir ama eksikliğinde devit 3 bir süre kullanılır. Benim görüşüm yakın zamanda uvb kullanımına geçmenin daha iyi olacağı yönünde.

Devit3 cok verirsen sen oldurusun kaplusunu bide murekkep baligi kemigini nerden aldin link yollarmisin

Kalsiyum ve D vitamini fazla alınırsa özelikle böbreklerde ve karaciğerde geri dönüşü olmayan hasarlara neden olur. Genelde insanlar, kaplumbağa kabuğunun sadece kalsiyum elementinden oluştuğunu sanıyor ama kabuğu daha çok keratin denen bir çeşit protein sentezinden oluşur. İnsanların tırnakları ve birçok hayvanın boynuzu, toynakları da keratin temelli bir maddedir. O yüzden kabuğun ve tüm hücrelerin sağlıklı gelişimi için büyüme çağındaki kaplumbağaları protein ağırlıklı beslemek gerekir. Kalsiyum hemen hemen tüm besinlerde bulunuyor. Kaliteli temel yemlerde de yeterli miktarda kalsiyum var ekstradan takviye yapmaya gerek yok

D3 fazla verilmesi durumunda sindirim sistemini bozar. emrenin dediği ölçülerde kullan her bir şeyi. biraz önce calcil ve mineralin içeriklerine baktım aynı oranlarda ihtiva ediyor. bu yüzden calcil almana gerek yok. kemiği bitene kadar kullan ama yeni almana gerek yok. minerali 8 cm kabuk boyu ve üstü büyüdüğü zaman haftada iki yapabilirsin. kemiğe ve calcile gerek kalmaz.başka ne yemler kullanıyorsun. özellikle karides veya benzeri bir yem kullanıyor musun. belki o ihtiyacı kemikten çıkarma gereksinimi duyuyordur. kalsiyumun fazlasıda sakıncalı kemikte aşırı sertleşme yapar. esneklik gider ve böbreklerde taş oluşturur.

Cvp: RE: Fazla Kalsiyum

mailto:/urun_detay.aspx?kat=155&urn=13258

Son derecec memnunum bu üründen. İki tane çıkıyor paketten.

cemal197' Alıntı:
Devit3 cok verirsen sen oldurusun kaplusunu bide murekkep baligi kemigini nerden aldin link yollarmisin

cem' Alıntı:
D3 fazla verilmesi durumunda sindirim sistemini bozar. emrenin dediği ölçülerde kullan her bir şeyi. biraz önce calcil ve mineralin içeriklerine baktım aynı oranlarda ihtiva ediyor. bu yüzden calcil almana gerek yok. kemiği bitene kadar kullan ama yeni almana gerek yok. minerali 8 cm kabuk boyu ve üstü büyüdüğü zaman haftada iki yapabilirsin. kemiğe ve calcile gerek kalmaz.başka ne yemler kullanıyorsun. özellikle karides veya benzeri bir yem kullanıyor musun. belki o ihtiyacı kemikten çıkarma gereksinimi duyuyordur. kalsiyumun fazlasıda sakıncalı kemikte aşırı sertleşme yapar. esneklik gider ve böbreklerde taş oluşturur.

Kullandığım yemler Raffy Mineral, Raffy P, Raffy Vital, Tropical Gammarus kullanıyorum. Raffy P sabit, diğerleri her gün sırayla 1/3 oranda toplam yemin,bir gün sadece sebze tarzı doğal şeyler, bir gün de aç bırakıyorum.

Bence yem kullanımınız uygun.

Geri