Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

fazla vahşi..

atakanataozu

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba siteye yeni katıldım üye olmadan öncede baya bi gezdim çok faydası oldu :) sorunum şuki kaplumbağam fazla saldırgan ve dün yeni bi kuru alan yaptım, halı kaymazın süngerlerini parçalayıp ufak parçaları yuttuğunu gördüm hemen çıkardım. Sizce ne yapmalıyım bi fikir verebilecek olan var mı? Teşekkür ediyorum şimdiden :)

Buqlar boyle :)
Akvaryumun genel fotografi ve olculer yorum yapmak icin iyi olur
Aek nin bakimla ilgili konusunu okumadiysaniz okuyum mutlaka mobilden atamadim simdi

Cvp: fazla vahşi..

halı kaydırmazda yosunlanma oluyor mu ? hazır alırsan önerim turtle bank veya turtle pier.(bunun max boyutu yüzeye 30 cm) veya akvaryum üstü kuru alan. ama bunda da akvaryum cam kalınlığı en az 8 cm olmalı.

foruma hoş geldin bu arada.

Foruma hoşgeldiniz.
Gayet normal bir davranış hiç yadırgamadım, zaten vahşiler :) Halıkaydırmazı koparma yutma bunları bendekilerin birtanesi yapıyor. Özellikle yosunlanma bailadıgında yapıyorlar. Herşeyi yeme eğiliminde hayvanlar.
Diğer taraftan da akvaryum yetersizse oyalanacak birşeyleri yoksa iyice saldırganlaşıyorlar. Uyku düzenleride önemli.
Alisarp'ın bahsettiği konu : mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html okunmadıysa muhakkak okunmalı.
Akvaryum şartları nedir? Nasıl besleniyorlar ? Kabuk boyları ?

Öncelikle hoşbulduk ve ilginize teşekkür ederim :) akvaryum uzunluk 38cm en ve yükseklik 30 cm olmak üzere yeni yaptırdım. Kaplumbağamın ölçüleride en ve boy 6.5-7 cm arasında. Akvaryumda roxin 50 w ısıtıcı ve Angora wp-320f iç filtre bulunuyor. Acaba daha alışma evresinde olduğı için mi böyle yapıyor diye düşünüyorum

Beslenmesinide tetra reptomin ve kurutulmuş karides olarak iki çeşitli yemlemeyle yapıyorum gerekli vitamini alsın diye

Akvaryum ebatları çok küçük. Linkteki konuyu okursanız sebeplerinide görecekseniz. Kaplumbağlarda maşallah büyükler, bu akvaryum idare bile etmez. Doğru ölçülerde akvaryum alınmalı.
Alışma evresi elbetteki olabilir merak eder herşeyi ısırırlar. Ama birkere koparmaya alıştılarsa devam ederler.
Tetra reptomin güzel yem, yanında ana yem olarak sera raffy p almalısınız içindeki kırmızı yemler mineral olarak kullanılacak. Karides ek yemdir, onu da muhakkak iyi markalarda kapalı kutularda almayı trcih etmelisiniz. Sera raffy I, jbl gibi.

Link önemli muhakkak okunmalı.

Tek kaplumbağa olduğu için yeteceğini düşünmüştüm akvaryumu siteyi bakmadan yaptırdığım için acemiliğin kurbanı oldum demekki. En kısa zamanda gerekli ölçülerde edinecem o zaman :) teşekkür ediyorum

Sera mineral yemde gerekli.
O boyda hayvana o akvaryum hiç yetmez. Biz yavru için 70-80 lt kapasiteli en az 50 lt su alan geçici akvaryum öneriyoruz.

Tek kaplumbağaya 100*50*50 üste kuru alanlı bir sistem uygun olur.

benim sorum şu neden halı kaydırmaz kullanıyorsunuz suya salınım yapar diye biliyorum onun yerine ızgara neden kullanılmıyor

halı kaydırmazın sadece rampa ucu su içinde. kaydırmaz kaliteden kaliteye değişir imkan yada kullanılacak başka alternatif bulunamaz ise kullanılabilir. 5 cm'lik plastik küçük bitkinin salınımı kat kat üstündedir.

Geri