Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

fikirleriniz gerçekten çok değerli

tarçınım-kahvem

Bronz 5 Üye
arkadaşlar kaplumbağaları m ve akvaryum hakkında genel bilgi istiyorum neyim eksik neyim tam bilmeliyim ki bu eksiklikleri tamamlayayım birde dün gündeme getirdiğim konuda şöyle bir şey söyleyeyim bir haftalığına götürmeyi düşünüyorum doğrusu hiç mola vermeden gidiceğiz kaplumağalarım ı burada tek başlarına bırakmak içime sinmiyor 1 hafta büyük olan plastik kaplarda besleyeceğim ama fanusta değil filtreyi götürücem ama ısıtıcıyı götüreyim mi hala tam anlayamadım eğer evet derseniz kaç derece olsun birde büyüdüklerinde denize bırakmamam konusunda bana yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim darıca bize çok uzak ama bir göle veya belki bir baraja bırakırım ama kesinlikle tam güvenli olan ve yemek bulabilecekleri yere yoksa vicdan azabı kötü bir şey ayrıca yemimiz bitiyor kaç tane ve neler almalıyım tam isimlerini yazarsanız sevinirim

tarçınım -kahvem' Alıntı:
arkadaşlar kaplumbağaları m ve akvaryum hakkında genel bilgi istiyorum neyim eksik neyim tam bilmeliyim ki bu eksiklikleri tamamlayayım birde dün gündeme getirdiğim konuda şöyle bir şey söyleyeyim bir haftalığına götürmeyi düşünüyorum doğrusu hiç mola vermeden gidiceğiz kaplumağalarım ı burada tek başlarına bırakmak içime sinmiyor 1 hafta büyük olan plastik kaplarda besleyeceğim ama fanusta değil filtreyi götürücem ama ısıtıcıyı götüreyim mi hala tam anlayamadım eğer evet derseniz kaç derece olsun birde büyüdüklerinde denize bırakmamam konusunda bana yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim darıca bize çok uzak ama bir göle veya belki bir baraja bırakırım ama kesinlikle tam güvenli olan ve yemek bulabilecekleri yere yoksa vicdan azabı kötü bir şey ayrıca yemimiz bitiyor kaç tane ve neler almalıyım tam isimlerini yazarsanız sevinirim

birde eğer ısıtıcı lamba ve uvb alırsam gece uyurken hangisini yakmam gerekiyor  veya hiçbirini yakmıyım mı kaplumbağalar uyurken rahatsız olurlar mı ve bunları ne zaman yakıyım (saat)

Ekli dosyalar

• WIN_20160215_173141.JPG
    WIN_20160215_173141.JPG
    50 KB · Görüntüleme: 315
Isıtıcı lamba gündüz 12 saat yanar. Uv olan ise 11:00-15:00 arası olmak üzere 4 saat kadar. Gece kuru alanda uyumuyorlarsa gece lamba yakmana gerek yok. O ampulde 40 W mavi yada yeşil armut ampul olacak.

Isıtıcı fazla yer tutmaz. Yanına al. Suya derece atarsın su gece dahi 28 derece altına düşmez ise kullanmana gerek kalmaz.

Hayvanlar res ise doğa salmak sakıncalıdır. Bu hayvanlar yırtıcıdır. Türkiyede herhangi bir yere bırakılması oradaki habitatı tehdit eder. Yerli tür kaplumbağalarda dahil. Onun için sahiplendirme yoluna gitmen daha iyi olacaktır.

Akvaryumunun resmini veya içinde neler olduğunu yaz. Hayvanların kabuk boyu ne kadar ne yemler lazım ona göre yazayım.

Cvp: RE: fikirleriniz gerçekten çok değerli

[attachment=2371' Alıntı:
cem pid='160663' dateline='1455554553']Isıtıcı lamba gündüz 12 saat yanar. Uv olan ise 11:00-15:00 arası olmak üzere 4 saat kadar. Gece kuru alanda uyumuyorlarsa gece lamba yakmana gerek yok. O ampulde 40 W mavi yada yeşil armut ampul olacak.

Isıtıcı fazla yer tutmaz. Yanına al. Suya derece atarsın su gece dahi 28 derece altına düşmez ise kullanmana gerek kalmaz.

Hayvanlar res ise doğa salmak sakıncalıdır. Bu hayvanlar yırtıcıdır. Türkiyede herhangi bir yere bırakılması oradaki habitatı tehdit eder. Yerli tür kaplumbağalarda dahil. Onun için sahiplendirme yoluna gitmen daha iyi olacaktır.

Akvaryumunun resmini veya içinde neler olduğunu yaz. Hayvanların kabuk boyu ne kadar ne yemler lazım ona göre yazayım.
o 40 w mavi yada yeşil olan ısıtıcımı uvb mi   akvaryumun resmini atmıştım ama bidaha atıyım [attachment=2373][attachment=2372][attachment=2371]

tarçınım-kahvem' Alıntı:
birde yem olarak serra rafy p ve serranın minaralini almayı düşünüyorum ama karidesi falan da varmış siz ne önerirseniz onu alıcam

[attachment=2374]

Ekli dosyalar

• WIN_20160215_184659.JPG
    WIN_20160215_184659.JPG
    79 KB · Görüntüleme: 273
  • WIN_20160215_184845.JPG
    WIN_20160215_184845.JPG
    62.2 KB · Görüntüleme: 271
  • WIN_20160215_184915.JPG
    WIN_20160215_184915.JPG
    62.6 KB · Görüntüleme: 244
  • WIN_20160215_173312.JPG
    WIN_20160215_173312.JPG
    89.9 KB · Görüntüleme: 332
Cvp: fikirleriniz gerçekten çok değerli

Su Kaplumbağası Bakım Kılavuzu isimli konuyu okudun mu ? Okumadıysan;okumanda fayda var.
Kuru alanı oluşturduğun taşlar kaplumbağanın plastronunda çizilmelere neden olabilir.Bu yüzden kuru alanı düzenlemekte fayda var.Forumdaki kuru alan başlığı altında ilgili konulara bakabilirsin.
Cem'in belirtmiş olduğu klasik soft flamanlı ampul ve ampulü çalıştıracak mandallı masa lambası(armatür) alman gerek.
Ecolite (Klasik Soft Flamanlı Ampul)
Mandallı Masa Lambası
UV Ampul 1
UV Ampul 2
Canlının bakımı sürdürülemiyorsa;yerel canlılarımızdan olmadığı için doğaya bırakılmaz,bunun yerine sahiplendirilir.

Isıtıcı lamba.

Akvaryumun tabanında ne varsa çıkar. Mango veya mopani kökü ile silis kum koy.

Isıtıcının tepe kısmı su dışında değil mi tam seçemedim. Filtre lazım. Exo terra uvb 100 ya da 5.0 yazacak. Onu alana kadar devit alıp 3 aylık sürede haftada bir kez bir yeme bir damla damlatıp elden vereceksin ama bu 6 cm kabuk boyunu geçtiklerinde olacak. Isıtıcı için lamba max ne kadar kaldırıyorsa 40 yada 60 W soft yani beyaz camlı armut ampul alacaksın. Bunlar için zamanlayıcı da al. Kendi açılıp kapansın. Tüm bunlar aydınlatma bölümü içinde üst konularda yazıyor onları incele.

Kuru alanı 6 cm cam kalınlığında veya fazla ise akvaryum üstü değilse akvaryum içi yaparsın. Sera marka cam iç derecede al. 0-50 göstergeli.

Alacağın yemler sera raffy P, sera carnivor ( bunların içinde mineral yem vardır kırmızılar), tetra reptomin ve 6 cm kabuk boyunu geçince jbl agil. Gammarustada sera raffy I al.

Tüm bunlar www.juenpetmarket.com sitesinde mevcut. Sürüngenler ve balıklar bölümü içerisinde hepsine bak ihtiyacın olanları al. 150 tl ve üstü alımlarda kilo ne olursa olsun kargo ücretsiz. Onun için silis kumu burdan al.

Cvp: RE: fikirleriniz gerçekten çok değerli

filtrem var saten ısıtıcının çevirme yani ayarlama yeride suyun üstünde

Geri