Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Filtre akımına kendini birakması normal mi?

denizkacagi

Bronz 5 Üye
Herkese merhaba,

Öncelikle hem forumda hem açmış olduğum konuda verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. 

Kablumbağalarımızdan delibaş yeşiş gerçek evine kavuştu. UVB lamba hariç tüm gerekli ortamı sağladık. 30cm lik 3 cm su içinde bir hayattan sonra akvaryumda o kadar mutlu görünüyor ki. ::) 

Acemilik nedeniyle bir sorum olacak. 

Filtre debisi nedeniyle akvaryum içinde bir su akımı oluşuyor. (Debiyi en aza ayarladım. Önüne engeller koyarak elimden geldiğince akımı en aza indirdim).  

Çok ince bir alanda su akımı kaplumbağayı geriye doğru itebiliyor. Ancak istediğinde biraz zorlansada bu alanda akıma karşı yüzebiliyor. 

Sürekli su akımı olmaya alandan filtreye yüzüyor. kendini akıma serbestçe bırakıp 50cm lik bir alanı sürüklenerek gidiyor. 

Sonra tekrar filtreye yüzerek aynı şeyi tekrarlıyor. 

1. Bu akıma kendini bırakması ona zarar verir mi?
2. Yaptığı normal bir davranış mı?

Teşekkürler.

RE: acaba normal mi?

Bence oynuyor, genelde yapıyorlar. En aza indirdiysen ve istediğinde akıntıya karşıda yuzebiliyorsa sorun olmaz. Bilerek yapıyorsa zaten keşfetmiş oynuyor demektir. Akvaryum içinde tutunabilecegi su yüzeyine yakın ipek bitkiler var mı? Yorulduğunda da dinlenmesine yardımcı olur.
Zaten iyi yüzerler boyutu nedir bilmiyorum ama büyüdükçe akıntı falan demiyorlar kürek gibi ayaklarıyla akvaryumu olimpiyat havuzuna çeviriyor lar. Yeni sistemi keşfetme zamanlarında ilginç şeyler yapabilirler. Kacmadiklari sürece sorun yok, herşeyin yerini değiştirirler.

Bu arada konu başlığını daha anlaşılır bir şekilde düzenledim.

Filtreyi arka camdan ön cama doğru konumlandır. Ön cama çarpan su şiddetini azaltır. Yine yüksekse ve ön uca takılan şelale boru aparatı yok ise hırdavatçıya filtreyi alıp götür. Bu inşaatlarda duvariçi elektrik kablolarının geçtiği plastik borular vardır. Su çıkışına çapı uyumlu ise ön cama 5 cm mesafe kalacak kadar bir boyda kestirip tak. Bu yeterli olur hayvanı rahatsız etmez.

Cvp: Filtre akımına kendini birakması normal mi?

Bilgi için çok teşekkürler. 

Filtre su çıkış borusuna hortum takarak direk 1-1,5 cm lik mesafeden cama çarparak havanın akvaryuma dağılmasını sağladım. 

Cem'in daha önceki tavsiyesi doğrultusunda 2 ipek bitki koydum. (yaprakları arsında dolanmaya bayılıyor, hatta gece onların arsında uyudu). Suyun 1 cm altındada 12x12 bir düzlük yaptım. Ama üzerinde çıkmaktansa altında dolanmayı daha çok sevdi.

Bu hayvanlar kendilerini güvende hissedip saklanabilecekleri kuytu ortamları severler. Bu her hayvanda olan iç güdüsel yaklaşımdır. Tek yaşayan hayvanlarda bu biraz daha fazla olur.

Yapraklar arasında dolanmasının faydası ilerde soyulacak eski derileri çıkarmasını da sağlar. Kısaca her anlamda hayvanı rahatlatır. Ta ki büyüyüp bitkiyi parçalayana kadar.

O yaptığın sehpa devrilip altında kalabileceği birşey olmasın. İyi sabitlemelisin.

Geri