Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Filtre geceleri kapatılabilirmi

mithat

Bronz 2 Üye
Arkadaslar merhaba bir sorum olacakti ogrenci oldugum icin akvaryumu gecen gun kendi evime tasidim 3 arkadas kaliyoruz herkesin odasi ayri dogal olarak akvaryum kendi odamda fakat filtre selaleli oldugu icin ses yapiyodu uzun bi bardak koydum o halde bile siril siril ses geliyor bunu nasil engelleyebilirim ? Ders calisamiyorum gece uyurken sikinti cekiyorum yatarken kapatsam sabah acsam bir zarari olur mu 8 saat kapali kalsa? Ayrintili bir yardima ihtiyacim var simdiden cok tesekkur ederim :s

Cvp: filtreyi kapatsam ?

mithat akvaryumun bir resmini koy bakalım çare bulabilecek miyiz.

RE: filtreyi kapatsam ?

Siteye telefondan baglaniyorum o yuzden yapamadim sanirim.. Akvaryum fotograflarinda balikli akvaryumum diye koymustum ordan bakabilirmisin zahmet olmazsa :s

mithat bunun ucuna hırdavatçıdan tırtıklı, şeffaf lavabo gider borusundan o boru ebadında bir parça takarak su içine uzatabilirsin o zaman ses kesilir. bez veya sert plastik bir şeyde sarıp suya değecek şekilde uzatabilirsin. ama birinci dediğim daha iyi olur.

Tamam cok tesekkur ederm bugun halledicem yoksa o beni mahvedicek gece uyuyamiyorum isin kotu tarafi uyusan bile sirrr sirrr anladin sen onu :))) cok sagol yardimin icin :))

Ben de şelale filtre kullanıyorum. O ses beni de deli ediyordu. Sonra burdaki arkadaşların tavsiyeleri ile suyun akış yerine sünger koydum. Filtrenin içine koyduğun süngeri vantuzla sabitledim. Şimdi gayet sorunsuz ve sessiz. Bizimkiler ara ara o süngere tutunurlar. Koparırlar ama yediklerini hiç görmedim. Eğer daha korunaklı olsun derseniz ben başlarda süngeri khalı kaldırmaz ile sarmıştım o şekilde tutturmuştum.

Bir ara su seviyesini iyice yükselttim suyun aktığı yere kadar. Onda da kaçma badireleri atlattık. :)

Haha ilginc bir yol olmus :) ben cemin dedigi gibi boru aldim guzel yesil taktim ucunuda kayalarin oraya dogru uzattim hafif de meyil verdim muz gibi duruyo ses yok cok guzel oldu bugun rahat bir uyku beni bekliyor :)

Geri