Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Filtre Hakkında Yardımlarınızı Bekliyorum Dostlar

ThE_DeMoN

Bronz 5 Üye
Arkadaşlar selamlar,
Kapluşlarımın 160 lt'lik akvaryumları için artık dış filtre almam gerekli. İç filtrem bozuldu ve zaten artık yetemiyordu onlara pek. Epey büyüdü ikiside :) Bu ebattaki bir akvaryum için 60-100 TL arasında uzun süre işimi görecek bir dış filtre önermenizi rica edeceğim. Bütçem şimdilik buna izin veriyor ne yazık ki. ilginize şimdiden teşekkürler :rolleyes:

mailto:/149412a.jpg

Bu ikisi nasıl filtreler acaba? Ben dış filtre konusunda hiçbir şey bilmiyorum :(

http://www.n11.com/quik-expro-1000-dis-filtredolu-super-urun-P24370645
http://www.n11.com/jebo-625-dis-filtre-sok-fiyat-ucretsiz-kargo-P24375038

Cvp: Filtre Hakkında Yardımlarınızı Bekliyorum Dostlar

Debi kayiplarini goze alirsak ikinci fikir benim hosuma gitmedi arti olarak seramik mil olmamasi kotu diger markayi bilmiyorum ama bence ondan randiman alirsiniz yalniz arti olarak sunger elyaf zeolit ve substrat almalisiniz

3 sepetli olmaları iyi. Quiktense jebo daha kalitedir. Ama onunda debisi düşük. Bir üst modeline bak fiyatı nedir.

Quik ExPro 1200 Dış Filtre(Dolu)
105 TL cem. Bu nasıl sizce?
http://www.n11.com/quik-expro-1200-dis-filtredolu-P24370723

mailto:/product_info.php?products_id=313965&osCsid=6b81lct8msvutc792pkg8r12m4
bu firma bizim sponsorumuz. kredi kartına tek çekimde fiyat 99.75 tl oluyor. mili seramikmiş. özelliklerine bakarsak bu fiyata güzel yalnız ses sorunu var mı bilmem.

4. sepetli en alta seramik; 3. sepete bioball; 2. sepete seachem denitrate alacaksın 1. sepete carbon varmış bunu bir ay kullanır sonra lav taşı alırsın. eheim substrat pahalı. filtre yanında ek olarak alacakların seachem denitrate 500 gr, lav taşı ve sera elyaf 500 gr diğerleri içinde var. o akvaryum için biraz güçlü gelebilir ama konumlandırma ile bir parça azaltabilirsin.

Quik in ilk attiginiz linkte olanin debisi uygun cem abi jebo filtrede daha fazla debili var mi diye sormus

mailto:/life-tech-jebo-828-88-akvaryum-dis-filtre-4-sepetli-1200-l-h-full-dolu-7349
jebo nun şu ürünüde var bende arada bakınıyorum da özellikle forumda şu sıralar dış filtre ile ilgili konular ilgimi çekiyor 1-2 ay sonrasında bende almayı düşünüyorum. Bu da maddi açıdan iyi gibi fakat işlevini bilmiyorum.

Bu her iki üründe birbirinin aynısı. Gücünden debisine hatta sepet ölçüsüne varana kadar aynı. Bir tek markalar değişik. Kısaca aynı banttan çıkmışlar.

Tek midemi bulandıran ilk kurulumda contasına sızdırmazlık kremi sürülmesi.

Aman canpetten asla ama asla alisveris yapmayin urun ellerinde bile yok 3 ay sonra para iadenizi alirsiniz en fazla

Aynen abi şimdi baktım bende özelliklerine filan.
AliSarp canpet i ürün için demiştim öyle arada bakınırken gördüğüm bir üründü de. Böyle bir sıkıntı varsa alacak arkadaşlarada söyleriz almasınlar.

Bnm bu dıs filtre hakkında merak ettiğim bisey var suyu temizleme sistemi ic filtre gibi sadece daha etkili ve daha cok malzeme mi barındırıyor yani suyu temizlemesi icin biyere bi hortum falan uzatip ordan su cekmek falan gerekmiyor degilmi

Dış filtre içindeki malzemeler. Amonyağı ve diğer bileşikleri absorbe eder. İçinde amonyağı nitrit ve nitrata çevirecek bakterileri üreterek suyun zehirleme etkisini yok edip daha uzun müddet kullanımını sağlar. Mesela jbl silicate ex ( bu en fazla tuttuğum üründür) sudaki fosfat ve silikatı yok ederek yosun ve kahverengi alg oluşumunu önler. Hali hazırda varsa üstünü kaplayıp çoğalmasının önüne geçer.

Tabanda illaki bir miktar kir kalacaktır. Belli zamanlarda bunların alınması gereklidir.

Tesekkur ederim bunlari az cok okumustum ama benim ogrenmek istedigim akvaryumdan mesela banyoya bi hortumla uzanti yapmak gerekmicek dimi dis filtre diye ayni ic fiktre gibi akvaryuma yerlestrip calistiricaz degilmi

Hayir mobilyaya yada akvaryumdan alcak bir yere konur ve hortumlari akvaryumun icine girer external filter maintenance falan yazin ayrintili gorursunuz temizleme olaylarini falanda

Siz olsanız bu bütçe ile (60-100 TL) hangi dış filtreyi seçerdiniz? yardım lütfen ::'(

Akvaryuma uygun olacak güçte filtre uygundur. Yukarıda belirttiğimiz ürünlerin ikiside aynı. 4 sepet, seramik mil ve debisi 1000 lt/h üstü olsun.

Çünkü bu hayvanlar büyüdükçe kir oranı da paralel olarak artar. Su devir daimi ne kadar iyi olursa bu problem ortadan kalkacaktır.

Benimkiler buyudu ama akvaryumu cok temiz kullaniyorlar yani ic filtre olmasina ragmen ki surekli acik degil iki adet kaplus en fazla 50 ltrelik akvaryumda ve 3. Haftam hala su temiz

Geri