Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Filtre Hakkında

candir

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar ben iç filtremi havalandırma hortumuyla kullanıyorum anlamadığım şu bu pislikleri çekmeyecek mi ya da nerden ve nasıl çekecek ilk kez kullandığım için anlamıyorum :)

Izgara bölümlerden suyu çeker. Alt tarafındadır. Yukarıdaki borudan çıkış yapar. Havalandırma açıksa içeri oksijende verir. Mahsuru yok.

Cvp: Filtre Hakkında

Zamanla çekecektir fakat iç filtre tam bir çözüm olamaz, sık sık temizlemeniz gerekebilir.

Askı filtre(şelale değil) ya da dış filtre tama yakın bir çözüm sağlayabilir, bir de suyun tamamen berrak olması bir gereklilik değildir, yaşadıkları doğada da durum bu değil, önemli olan su değerlerinizdir.

Doğada ortamdaki anti berraklığın bir çok sebebi var. Ancak bunlar insan müdahalesi olmadıkça doğal koşullar olup zararsızdır. Akvaryumdaki bulanık durum dışkı, idrar ve yem artığı gibi sebeplerdir ki uygun su olmadığından oldukça zararlıdır. Su değerlerini zaman zaman ölçmek gerekir. Hatta suyun berraklığına bakmadan.

Not: suda mango kökü varsa rengi sararabilir. Bu doğal ve normal bir durumdur.

Test kitleri satılıyor. Onlardan almak gerekir.

İnternetten de sipariş verebilirsiniz. mailto:/pet_urunleri.aspx?kat=197 buyurun bu size fiyat konusunda fikir verir.

mailto:/pet_urunleri.aspx?kat=197
Burada çeşitli test kitleri var.

mailto:/urun_detay.aspx?kat=197&urn=12219
Bunun gibi basit bir yöntemle arada ölçüm yapmak iyidir. Örneğin ayda bir kez. Pet shoplarda da bulunurlar.

Mesela belirli akvaryum uzmanları(akvaryum.com) akvaryumda dip çekilmesi ve bunun abartılması konusuna karşılardı, dışkı ve bulanıklığa ithafen söylüyorum.

Bahsettiğim kişiler, öyle böyle kişiler değil, söz konusu forum ki Türkiye'nin en büyüğüdür; bu kişiler profesyonel bakan ve sürekli takipteki kişiler.

YALNIZCA dışkı konusunda ise, dışkılar üzerinde yararlı canlılar ürer, akvaryumunuzdaki biyolojik denge nasıl kuruluyor sanıyorsunuz? Tam olarak sindirilmemiş uygun besin ortamı, yani dışkı üzerinde.

Akvaryumda kirlilik yaratan idrar(amonyak)tır, kısmi şekilde de üre ve ürik asit diye biliyorum. İdrar bulanıklık yapmaz kaplumbağalarınız rahatsız değil ise. Amonyak da biyolojik yıkıcılar(bakteriler gibi) tarafından kullanılarak zararsız hale getirilir.

Umarım açıklık getirebilmişimdir.

Dışkı zaten yapıldığı anda çekilmiyor yada filtrede yok olmuyor. Sonuçta dış filtrede dahi su sürekli bunların üzerinden geçiyor. Yani akvaryumda kalmamalı. İsterseniz hayvan yaptığı anda toplayın suya dışkının etkisi zaten geçmiş olacak. Bahsettiğim anti berraklık konusu yetersiz filtre ve hayvan fazlalığında olur.
Ben su berraklığına etken koşulları saydım. Bulanıklık ve renk değişimine genel etkenleri yazdım ve idrarda bunun içindedir.

Bahsettiğiniz forum balık üzerine uzman kişilerden oluşur. Benimde yıllardır balıklarla ilgili oraya üye aktivist arkadaşlarım var. Ancak kaplumbağa akvaryumunda dip çekimi yada kısmi su değişimi olmaz diyen bir usta kaplumbağacı olduğunu sanmam. Bu hayvanlar balıktan farklıdır. Su tüm balık akvaryumlarından daha çabuk etkilenir. Tabi tekrar yazayım hacim ve hayvan oranı ile doğrudan orantılı.

Emre Bey bilgilendirme için teşekkür ederim. Büyük akvaryumuma temizlik için çöpçü balığı koysam kapluşların yanında durur mu?

ulfet931' Alıntı:
Mesela belirli akvaryum uzmanları(akvaryum.com) akvaryumda dip çekilmesi ve bunun abartılması konusuna karşılardı, dışkı ve bulanıklığa ithafen söylüyorum.

Bahsettiğim kişiler, öyle böyle kişiler değil, söz konusu forum ki Türkiye'nin en büyüğüdür; bu kişiler profesyonel bakan ve sürekli takipteki kişiler.

YALNIZCA dışkı konusunda ise, dışkılar üzerinde yararlı canlılar ürer, akvaryumunuzdaki biyolojik denge nasıl kuruluyor sanıyorsunuz? Tam olarak sindirilmemiş uygun besin ortamı, yani dışkı üzerinde.

Akvaryumda kirlilik yaratan idrar(amonyak)tır, kısmi şekilde de üre ve ürik asit diye biliyorum. İdrar bulanıklık yapmaz kaplumbağalarınız rahatsız değil ise. Amonyak da biyolojik yıkıcılar(bakteriler gibi) tarafından kullanılarak zararsız hale getirilir.

Umarım açıklık getirebilmişimdir.

amonyağı sadece idrar değil, akvaryum içinde ki bütün organik malzemeler oluşturur, bunu yapanda çürükçül bakterilerdir, bunlar ise yararlı değil zararlı bakterilerdir, akvaryumda biyolojik filtreleme yapmamızın tek nedeni bu bakterilerin dışkıları ve diğer organik maddeleri çürütmesinden dolayıdır, yani bunlar olmasa aslında çok rahatız. Ayrıca O bahsettiğiniz profesyonel kişilerin nasıl bir filtreleme sistemine sahip olduklarından haberiniz var mıdır? Undergravel filtreler, bizim alışık olmadığımız büyük boyutlarda sump sistemleri derken akvaryumun içine ıspanak dahi atsanız tık demeyecek türden sistemler bunlar, bu adamlar bu yüzden ihtiyaç duymuyor dip çekimine. O kadar para harcanmış substratlarda yaşayan bakterileri beslemek zorundalar...

zgzoid' Alıntı:
Emre Bey bilgilendirme için teşekkür ederim. Büyük akvaryumuma temizlik için çöpçü balığı koysam kapluşların yanında durur mu?

Açıkcası riskli bence. Çöpçülere saldırıp yemeye kalkışacaklarını düşünüyorum. İşin daha riskli boyutu çöpçülerin sert yüzgeçleri olması. Bu yüzgeçler boğazına takılıp boğulmaya sebep olabilir.

Emre abi bu 6 test in 1 , içinde kaç adet var acaba? Ve ne kadar sürede bir test etmek gerekiyor suyu? Ondan alıyım diyorum

Bence 1 yada 2 ayda bir kontrol yeterli. Ben 2 ayda bir yapıyorum. Ama zamanla değişen sıklıkta kontrol yapabilirsin Mert. Yani ilk kurulmuş büyük hacimde bir akvaryum ve filtre için 2 ayda 1 kez yapıyorsan 4 ay sonra her ay kontrol etmek daha iyi. Su değişimleri yaklaşımını kaçırmadan izlemiş olursun.

Bu test konusuda kısmi su değişimleri gibi akvaryum hacmine bağlı değişir. Yani iki 5 cm lik kaplumbağa dış filtreli 40 lt suyun içinde ise 15 günde bir kontrol gerekirse aynı kaplumbağalar gene dış filtreli 200 lt suda ise 2 ayda bir kontrol etmek yeterli olur.

Bende tetranınki var. Ama içinde kaç adet vardı hatırlamıyorum. Muhtemelen 10-12 adet gibi.

mailto:/urun_detay.aspx?kat=197&urn=12219

Bak bu test şeritlerinden 50 adet varmış.

İyiymiş. Hemen hemen 1 senelik bir ürün o zaman. En kısa zamanda temin edicem.

6sı 1 arada yani amonyaktan ph a kadar tek şerittemi gözüküyor? o şekilde mi 50 tane varmış?

Evet Mert tek şeritte 6 değeride ölçüyor. Bendeki Tetra o şekilde, buda öyledir. Yani çok uzun zaman gider. Ancak diğer testler daha nettir. Bu basit ama ufak sapma payı olan bir test şekli. Tetranınki aşağıda.

mailto:/img39/5382/99888722n7c.jpg

mailto:/img268/1346/6watertestkitstetratest.jpg

Bak buda sadece no3 testi. Tanıtım ve uygulamaları gösteriyor. Bağımsız olan bu testler daha net değer verir ama bence şeritlerde yeterli gibi.
http://www.youtube.com/watch?v=80EUYJi6U84
http://www.youtube.com/watch?v=XxETKDqOXrI

Bağımsızlar tabi daha net verir ama kaplumbağaların hassaslıkları en azından slider için geniş aralık. Bence asidik ve bazik spektrumlu pH ortamında sorunsuz yaşayabiliyorlar. örn: kireçli sular. Mesela daha hassas su degerlerine sahip canlı besleseydik dediğin gibi hepsinden almamız gerekebilirdi. 6 sı 1 arada bence bu aşamada fiyat/performans ürünü. Param var diyen ayrı ayrı 6 sından da alsın tabi ona lafımız yok :)

Geri