Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

filtre koyamıyorum ne yapmalıyım

kapluşcilek

Bronz 4 Üye
akvaryumun suyunu kaplumbağamın boyunu biraz geçecek kadar koyuyorum kaplumbağam daha yavru derin sudan çok korkuyo bide yüzemiyo daha tam o yüzden suyu yükseltemiyorum bu nedenle filtre de koyamıyorum ne yapabilirim? derin suya nasıl alışır?

Cvp: filtre koyamıyorum ne yapmalıyım

böyle durumlarda bir kaç günde bir kademeli su artışı yaparak yükseltebilirsin. diğer ekipmanların neler. ekipmanların neler ? ısıtıcın yoksa onun içinde suya girmek istemiyor olabilir.

Yavru kaplumbağalar bir sakatlığı yoksa 30-40 cm suda rahatça yüzerler. Cem in bahsettiği ısıtıcı durumu önemli. Eğer sistemde ısıtıcı, kuru alan ve ısıtma kambası varsa metabolizma hızlanır ve hayvan toparlar. Ama dediğim gibi yavruda yüzememe ancak sakatlıkta olur.

sakat olduğunu pek sanmıyorum bide ısıtıcı uvb lamba kuru alan falan hepsi var bir tek filtre eksik :smile: resimler

mailto:/photo/my-images/822/dsc03803g.jpg/
mailto:/photo/my-images/845/dsc03805yy.jpg/
mailto:/photo/my-images/20/dsc03799gi.jpg/
mailto:/photo/my-images/40/dsc03798t.jpg/
mailto:/photo/my-images/839/dsc03788hb.jpg/
mailto:/photo/my-images/22/dsc03795n.jpg/
mailto:/photo/my-images/29/dsc03802b.jpg/

Hayvanda görsel bir problemde yok, gayet sağlıklı gözüküyor. Bence sabah yüksek suya koyup gözlemlenmeli. İlk başta bocalasada hemen uyum sağlar. Filtre önemli, ihmal edilmeden edinilmeli. Birde dipte taş çok. Bunların renkli olanları salınım yaptığı için zararlı. Ayrıca bu tarz ufak çakılla kaplı taban aralarında dışkı ve yem artığı tuttuğu için temizlik verimli olmuyor ve su değerleri çabuk bozuluyor. Tabana ya ince doğal kum serin yada boş tutup birkaç doğal çakılla yetinin.

beyza hayvan kafayı suya soktuğuna göre korktuğu yok. kilosu da yerinde zayıf olsa batmaz diyeceğim o da değil. ısıtıcını 28 dereceye ayarla. benim düşüncem hayvana kuru alanın sıcaklığı sudan daha cazip geliyor. su 28 olursa sıcaklığa bağlı inebilir. o mavi taşları çıkarıp yerine silis kum koymalısın. renk salınımı yapması bir yana aralarına kir girip bakteri üremesi sebebiyle hayvan hasta olabilir.

Geri