Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Filtre önerisi istiyorum

lbenmelike

Yeni Üye
Herkese merhabalar,
Yaklaşık 9 santim kabuk boyu olan bir kaplumbağam var. 50x35x30 boyutlarında yaklaşık 35 litre su alan bir akvaryumum var. Kaplumbağa bana yaklaşık bir aydır yeni geldiği için yeni yeni kuruyorum akvaryumunu araştırarak. Filtre olarak ilk önce akvaryumu aldığım Pet shop’ta bir filtre verdiler filtre asla yeterli gelmedi. Küçük bir şey zaten. Ben de bir arkadaşımın tavsiyesiyle sobo markasının
Sobo İç Filtre 25w - 1200 Lt/h Wp-3000f modelini aldım. Hem boyut olarak çok büyük geldi hem de cama doğru yapmak zorunda kaldım çünkü hayvan çok rahatsız oldu. O yüzden yeni bir filtre almak istiyorum önceliğim hayvanın rahatsız olmaması bir diğeri ise akvaryumun olabildiğince berrak olması. Bunun için sizden bir filtre önerisi bekliyorum. Aklımda bir model var ama o da güçlü ama ayarı yapılıyor sanırım ekte ekledim görselini. Yardımcı olabilirseniz çok teşekkür ederim🙏🏻☺️

Ekli dosyalar

• IMG_4684.webp
    IMG_4684.webp
    32.7 KB · Görüntüleme: 3
  • IMG_4926.webp
    IMG_4926.webp
    64.5 KB · Görüntüleme: 3
Akvaryumu kışa doğru büyütün o hayvana yetersiz. Su az hayvan büyük dolayısıyla kir oranı günden güne artacak. Daha tehlikelisi idrara bağlı amonyak seviyesinin yükselmesi hayvanı zehirleyecektir.

Kısmi temizliklerde suyu tazeleyin. Suyun sararma noktasında hemen genel temizlik yapın.

Metilen mavisi alın 3 günde bir, 1 damla damlatın. Bu sudaki zararlı bakterileri öldürmekle birlikte amonyak zehirlenmesine endikedir.

Filtreler 300 litre üstü akvaryumlara göre alacağınız filtre 600-650 lt/h bandında debiye sahip, hava kabarcığı veren model bir filtre olacak.

Filtre haznesinde süngeri çıkarıp sera crystal clear koyun. 3 tane yeter sanırım. Bu özel dokulu elyaftır. Kir çekimi güçlüdür. Normal elyafın tersine defalarca yıkanarak kullanılır.

Geri