Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Filtre önerisi

finten

Bronz 2 Üye
Filtremi temizledikten yaklaşık iki gün sonra debisi inanılmaz düşüyor ve suyu döndürmüyor tekrar temizlik gerekiyor. İç filtre ve 250l çevrimi var sanırım. Sorun neden kaynaklanıyor ve nasıl çözebilirim.

Filtrenin su çıkış borusu pislik bağlamış olabilir. Kulak pamuğu ile içini ovalayın.

Pervane kısmı sökülüyor mu yoksa vidalı mı?

Filtrenin su çıkış borusu pislik bağlamış olabilir. Kulak pamuğu ile içini ovalayın.

Pervane kısmı sökülüyor mu yoksa vidalı mı?
Her parçası sökülüyor daha iki gün evvel detaylı temizlik yaptım ama iki günde bir de temizlik yapamam ki sonucta acaba filtreyi değiştirsem sorun çözülür mü

Anladığım kadarıyla süngerin filtreye yakın kısmı dolduğunda çekiş düşüyor çünkü tıkanıyor. Bu olay bence süngerin sık delikli olmasından kaynaklanıyor olabilir çünkü pislikler süngerin alt kısmına inemiyor hep üst kısımda birikiyor. Bu görüşüm doğruluk payı nedir sizce

Akvaryumda kaç litre su var. Filtre modeli nedir?

Akvaryumda kaç litre su var. Filtre modeli nedir?
20litre su var . İç filtre 3w'lık şekli şemali de fotoğraftaki gibi
1718385724756.jpeg

Bu o akvaryuma ufak. Çabuk kirlenip tıkanması normal. Motor gücü de yetersiz.

Sunsun hj-732 olur. Cimri ve akakçe üstünden aratın. Fiyat farkları çok.

Bu o akvaryuma ufak. Çabuk kirlenip tıkanması normal. Motor gücü de yetersiz.

Sunsun hj-732 olur. Cimri ve akakçe üstünden aratın. Fiyat farkları çok.
Cem Bey filtreyi söyledim internetten ancak aklıma yeni bir şey geldi. Yaklaşık 50cm bir akvaryumda cok fazla sirkülasyona sebep olur mu yani kaplumbağamı yüzmekte zorlayıp savurur mu ne düşünüyorsunuz

Eğer öyle bir durum olursa arka camdan ön cama doğru yönlendirsirsiniz ön cama çarpınca etkisi azalır.

Yada şelale boruyu yan cama çevirirsiniz cam üstünden akar.

Konuyla alakalı olduğundan tekrar buraya yazıyorum. Öncelikle filtrenin içerisinden şelale boru çıkmadı maalesef. Kutu üzerindeki görselde de şelale filtre ucu yoktu.

İki gündür kullanıyorum temizlik performansıyla alakalı bir yorum yapamıyorum çünkü suda deri parçaları vs de var. Su değişiminden itibaren farkı gözlemleyeceğim

Kaplumbağayı çok sarsmaması açısından filtrenin ucunu karşı cama çevirdim. Bazen kaplumbağam gelip filtrenin tam karşısına geçiyor haliyle hava onu sağa sola çarpıyor camdan tak tuk sesleri geldiğinde anladım. Çok sık yapmıyor ama günde bir kaç kere yakalıyorum. Bu bir sorun yaratır mı onun için ya da akvaryum için onu merak ediyorum

Akvaryum genelindeki sirkülasyon hayvanı uçurmuyorsa sadece filtre önü sorun olmaz. Bu bacak kaslarını geliştirmesine yardımcı olur

Akvaryum genelindeki sirkülasyon hayvanı uçurmuyorsa sadece filtre önü sorun olmaz. Bu bacak kaslarını geliştirmesine yardımcı olur
Genelinde bir problem yok müdahalede bulunmuyorum.

Bir diğer sorum da havalar çok sıcak olduğu için ısıtıcı takmamama rağmen su gece 27.5 gündüz ise 29 derecelere kadar ısınıyor kendiliğinden bu bir problem teşkil eder mi

Başka bir sorum da balık akvaryumumda anubias bağlı yati köklerim var bir tanesini kaplumbağa suyuna koysam sorun olur mu

Su ısısı sorun değil. Sadece 35 derece üstünde iç filtre motoru yanabiliyor. Filtre motorunu su soğutuyor. Üst limitte 35 derece üstü için uyarı yazıyorlar.

Köklerin resmini atın.

Su ısısı sorun değil. Sadece 35 derece üstünde iç filtre motoru yanabiliyor. Filtre motorunu su soğutuyor. Üst limitte 35 derece üstü için uyarı yazıyorlar.

Köklerin resmini atın.
Bir tanesi bu bir de büyüğü var ancak onu çıkartamadım ama cinsi aynı bununla

Ekli dosyalar

• IMG_1171.jpeg
    IMG_1171.jpeg
    2.4 MB · Görüntüleme: 7
  • image.jpg
    image.jpg
    2.1 MB · Görüntüleme: 7
O yeşil bitkileri yiyebilir. Zararlı mı bilmiyorum. Yalnız kök şekli uygun. Onlar kökten sökülebiliyorsa söküp balık akvaryumuna dikin. Kök salmışlar.

O yeşil bitkileri yiyebilir. Zararlı mı bilmiyorum. Yalnız kök şekli uygun. Onlar kökten sökülebiliyorsa söküp balık akvaryumuna dikin. Kök salmışlar.
maalesef tabanım dikime elverişli değil. Ancak yeni kök almayı düşünebilirim kaplumbağa için teşekkür ediyorum yardımlarınız için

Geri