Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Filtre problemi

emrahkilickara

Yeni Üye
Arkadaşlar 2 adet yavru kırmızı yanaklı kaplumbağasi aldım 45 lire tankım var kuru alan ve uvb gibi ekipmanlarım var sadece filtrasyon için hangi iç filtreyi almam gerek gerçekten bu konuda deneyimi olan ve sonuçtan memnun olan bir arkadaşım cevap yazabilir mi kaplumbağaların çok pislettiklerini duydum kesin çözüme ulaşmaya çalışıyorum.

45 litre için evet sağlanır, size dediklerim aynı zamanda biyolojik filtrelerdir. Haftalık filtre temizliği yaparsanız daha iyi olur

Sunsun hj752 model iç filtre alın. Ömürlük akvaryumda da eski derileri toplamada kullanırız.

Sirkülasyon çok gelirse açısını değiştirerek şiddeti düşürürüz. Haber verin. Belli boya geldiklerinde sorun olmuyor ama yavruları sürükleyebilir.

Foruma hoşgeldiniz. Tahminen kaç litre su var?

Sunsun hj752 model iç filtre alın. Ömürlük akvaryumda da eski derileri toplamada kullanırız.

Sirkülasyon çok gelirse açısını değiştirerek şiddeti düşürürüz. Haber verin. Belli boya geldiklerinde sorun olmuyor ama yavruları sürükleyebilir.
Biyolojik filtre ozelligide taşıyor mu

İç filtreler süngerlidir. Dış filtreler gibi çok fonksiyonlu özellikleri yoktur.

Biolojik filtre diyorlar ama döngü bakterileri ortalama 28 günde aktif olur. Bu süreye kadar içindeki kir mayalaşıp zararlı bakteri üretir. Yani haftada bir mutlaka temizlenmesi lazım.

Küçük akvaryumlar için dış filtre önermiyorum. Hem pahalıya gelir. Hemde randıman vermez.

İç filtreler süngerlidir. Dış filtreler gibi çok fonksiyonlu özellikleri yoktur.

Biolojik filtre diyorlar ama döngü bakterileri ortalama 28 günde aktif olur. Bu süreye kadar içindeki kir mayalaşıp zararlı bakteri üretir. Yani haftada bir mutlaka temizlenmesi lazım.

Küçük akvaryumlar için dış filtre önermiyorum. Hem pahalıya gelir. Hemde randıman vermez.
Cem bey uygun mu bilmiyorum ama farklı bir başlık açmadan sunuda sormak istiyorum uvb lamba şart mı bulamiyorum 1 tane ikinci el bir siteden buldum sifirini bulmak zor altarnatif var mı yoksa şart mı ?

Bu ampul sadece kuru alanı ısıtır, suya herhangi bir etkisi olmaz. Evinizin ve akvaryumun bulunduğu odanın sıcaklığına göre eylul-Ekim gibi su ısıtıcı almanız gerekiyor.

Tetra ht100w ya da
ribao veya roxin markalarının çelik ısıtıcılarını alabilirsiniz.

O zaman normal bir lamba kullanicam hem ısıtıcı hem ışık olarak tek bir lamba ne önerirsiniz
Detaylı bilgi için bu başlığı inceleyin.

Uvb yavru hayvanlar için şart değil. Yedikleri yemden gerekli ihtiyacı karşılarlar. 7-8 cm kabuk boyu sonrası herhangi bir dönem kullanabilirsiniz.

Isıtma lambası uva işini gördüğü için sadece uvb olanlar yeterli. Ve bunlar kompakt olanlardan ucuzdur.

Uvb yavru hayvanlar için şart değil. Yedikleri yemden gerekli ihtiyacı karşılarlar. 7-8 cm kabuk boyu sonrası herhangi bir dönem kullanabilirsiniz.

Isıtma lambası uva işini gördüğü için sadece uvb olanlar yeterli. Ve bunlar kompakt olanlardan ucuzdur.
Üstadım verdiğiniz bilgiler için teşekkürler verebileceğiniz bir link var mı son olarak UVA ısıtıcı lamba icin

Uva'ya gerek yok ve pahalı. Dayanımı da az çabuk patlıyorlar. Isıtma ampulünde eski filamanlı klasik 40-60 watt armut ampul yada 42-52-53 watt halojen armut ampul alacaksınız.

Uvb için arkadaşlar öneride bulunsunlar. Ama dediğim gibi acelesi yok.

cem bey merhaba, sizin yönlendirmenize istinaden sunsun aldım bende nerdeyse 1 aydır kullanıyorum fakat bu filtreleri temizlerken bütün dışkılar suya karışıyor hiç içinde kalmıyor nerdeyse. bütün su boşaltılmalı ki temizlensin anca. bu temizleme işinin bi raconu var mı acaba? yanlışı ben nerde yapıyorum anlamadım. su sürekli bulanık kalıyor bu durumdan dolayı komple boşaltmadığım için.

Filtrenin fişini çektikten sonra poşet geçirip o şekilde çıkarın. Kir poşete akar. Büyük boy buzdolabı poşeti alıp onu kullanın sonra atarsınız. Ortaboyu da olur gibi.

Geri