Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Filtre sormak istiyorum

Gökçen01

Yeni Üye
Öncelikle merhaba forumunuzu uzun zamandır takip ediyorum çok bilgilendim ancak 2 gündür filtre konusunda kararsız kaldım artık üye olma zamanım geldiğini farkettim. 60.38.18 boyutlarında akvaryumumuz ama tam su doldurmadım kuru alana ayırdığım için 20-25 litre su ancak var hangi filtreyi önerirsiniz?

Öncelikle merhaba forumunuzu uzun zamandır takip ediyorum çok bilgilendim ancak 2 gündür filtre konusunda kararsız kaldım artık üye olma zamanım geldiğini farkettim. 60.38.18 boyutlarında akvaryumumuz ama tam su doldurmadım kuru alana ayırdığım için 20-25 litre su ancak var hangi filtreyi önerirsiniz?
Cem bey'in önerisi üzerine sobo 1301f almıştım birkaç ay önce filtrasyonundan gayet memnunum. Filtreye ek olarak süngerinin etrafına elyaf sarıyorum. Suyu çok doldurmuyorsanız bu model çok uygun olmayabilir uzunluğu biraz var ama aklınızda bulunsun

Cem bey'in önerisi üzerine sobo 1301f almıştım birkaç ay önce filtrasyonundan gayet memnunum. Filtreye ek olarak süngerinin etrafına elyaf sarıyorum. Suyu çok doldurmuyorsanız bu model çok uygun olmayabilir uzunluğu biraz var ama aklınızda bulunsun
Teşekkür ederim forumdan önerilerin sobo olduğunu biliyorum ama dediğiniz gibi 1301 büyük. Sanırım 300 yada 400 almam gerekiyor ama hangisi bilemiyorum!

Biraz geç cevap verdim kusura bakmayın. Foruma hoşgeldiniz.

Bu yükseklik mi 18 cm? Su yüksekliği kaç cm?

Biraz amatör bir araç istersen sobo marka kullanabilirsin , uzun ömürlü bir filtre istersen dophini tavsiye ederim (dış filtre olarak)

Akvaryumun ve kaplumbağan şu an küçük olduğu için bu filtre sana yeterli olabilir.

Ekli dosyalar

• 1000037365.jpg
    1000037365.jpg
    409.4 KB · Görüntüleme: 6
Akvaryum uzunluğu 60 cm sirkülasyon iyi olmak zorunda. Onun için Sunsun-hj752 alın. Yatay konumlandıracaksınız mecburen.
Debiye bakın yoğun gelirse şelale boru aparatını su üstünden ön cama doğru çevirin. Su cama vurdukça şiddeti azalır.

Akvaryum uzunluğu 60 cm sirkülasyon iyi olmak zorunda. Onun için Sunsun-hj752 alın. Yatay konumlandıracaksınız mecburen.
Debiye bakın yoğun gelirse şelale boru aparatını su üstünden ön cama doğru çevirin. Su cama vurdukça şiddeti azalır.
Çok teşekkür ederim sağolun. Sipariş verdim gelince dediğiniz gibi kullanırım.

Son düzenleme:
@cem bey 60 cm akvaryum için eiheim liberty askı şelale daha uygun olmazmi? Askı filtre neden tercih edilmiyor

Bu hayvanlar balıkların tersine yoğun kirletiyor. Bunların çekimi için sirkülasyon gerekiyor. Şelale yada askı filtrelerde bu olanaksız.

Ayrıca sirkülasyon hayvanın bacak kaslarını çalıştırması içinde lazım.

Geri