Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Filtre sorunum

AlperDeniz

Bordo Bereli
Merhaba arkadaşlar,
Sonunda büyük bir akvaryuma geçiş yaptım. :) Fakat filtre sorunum oldu.Kapluşum filtrenin çıkardığı suya takılıyor ve ilerliyemiyor.Nasıl engelliycem bunu ?Zararı olur mu ? Çok çırpınıyor ama :'(

Cvp: Filtre sorunum

Filtrenin kaplumbağayı ittiğini söylüyorsunuz bendede vardı bu sorun kaplumbağam önüne gidince geri gidiyordu yapacak birşey yok ya yeni düşük debili filtre alacaksınız yada buna normal gözüyle bakacakısnız zaten akvaryumunuz küçükse filtrenin önüne gelince geri gider yani büyükse pek önemsemeyin filtrenin olmadığı kısımlarda sorun yoksa önemsemeyin :)

Birşey sorucam, Filtrenin şelalesi var onu çıkarıp öyle kullansam düzelir mi sorun ? Hani su fırlatan boruyu :)

Akvaryum 70-40-35

Suyu fışkırttığı yeri cama doğru çevirmeyi deneyin.

Zaten cama çevirdim,fakat haylaz onun önüne geçiyor orada çırpınıyor :) O suyu fışkırtan boruyu çıkartsam ne olur ?

Alper bey ben size şelale filtre derken şöyle;

'' mailto:/urun_detay.aspx?kat=241&urn=3464 ''

bir ürün kastetmiştim ama siz şelale aparatlı iç filtre almışsınız sanırım.

Kaplumbağanız akıntıya kapılıyorsa şelale aparatını köşelerden birine doğru yönlendirin, böylelikle akıntıyı bir nebze dağıtırsınız.

O kadar da endişelenmeyin. Bir süre sonra akıntıya karşı koymayı becerebilmeye başlıyorlar :) Ayrıca kaplumbağanız akıntının önüne kendi isteğiyle girip çıkıyorsa zaten bir zararı dokunmaz.

Umut Bey, evet aparatı var çıkartıp kullansam nolur ? Akıntıyı önlemek için ?
Enroymus, bilmem çok çırpınıyor korktum :)

Su daha tazyikli çıkar ozaman, şelale aparatı en azından toplam basıncı 5' e 6' ya bölüp dağıtıyor.

Evet haklısınız artık yarın ona bir çözüm bulucam.Fakat bir sorun olmaz dimi kapluşlar için şimdilik ?

Muhtemelen eğlence ve merak amaçlı bilerek gidiyor. En fazla yorulur ve sıkılır :)

Bu konuda ben de tedirgindim ama izledikce anladim ki bizim kaplumbagamiz ozellikle oraya gidiyor, hosuna gidiyor, artik oynamak icin mi, yoksa masaj gibi mi geliyor bilmiyorum. Ama bir ayrintiyi da belirtmek isterim, benim filtre direk karsiya dogru uflemiyor. Resimdeki 8 nolu aparat sayesinde, genislemeden dolayi tazzik azaliyor ve istediginiz yone de cevirebiliyorsunuz. Ben yukari dogru ayarladim, kaplumbagam gidip filtreden cikan hava baloncuklarinin uzerine yatiyor :)
post-122724-1301653243.jpg

Geri