Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Filtre tavsiyesi (balık akvaryumuna)

CnrBuzz

Bronz 1 Üye
Herkese selâmün aleyküm

Benim 50 lik bir balık akvaryumum var içinde 3 tane piranha var şimdi filtre almam gerekiyor ama çok fazla sirkülasyon oluyor balıklar sağa sola savruluyor bunun için nasıl bir filtre tavsiye edersiniz. Teşekkür ederim şimdiden

RE: Filtre

Piranhalar durağan sularda yaşıyorlar dolayısıyla 10-12 W gücünü aşmayacak bir filtre gerekli veya eheimıN filtreleri su içine yeterli hava kabarcığı veriyor mu bilmiyorum veriyorsa onu tercih et.

Yok cem abi ben piranha ları çıkaracağım beta yada ciklet alacağım

Eheim 2006 var bende hem 0 ses hem sirkülasyonu az. Yada elindeki filtrenin ucunun yarısına bisey kıstır böylece sirkülasyonu azaltmis olursun .

Hazır konuyuda acmisken.
Benim 35 lik ufak bi akvaryum var bos duruyo bende dedim balık alıyim icinde dursun. Ama icinde filtre vs. Ekipman yok. Böyle Balık bakabilirmiyim hangi balıklar uygundur

beta bakılabilir ama belli dönemlerde her ne kadar hava solunumu yapsa da su değişimi iyi olur.bir de tek beslenir. saldırgan bir balıktır.

Kaplumbağa besleyenler için söylüyorum. Eğer içinizde birden dazla kaplumbağası olan varsa küçük bir akvaryumu karantina için ayırsın. Bende 8 hayvan olduğu için bir cam akvaryum birde plastik saklama kabı yedek duruyor. Havimleride 40 ve 30 lt.

Evet beta saldırgan bir hayvan. Ve onun gibi alımlı ve güzel bir hayvanın saldırgan olması çok şaşırtıcı birşey. Bir arada yaşamaları ise nerdeyse mucize :)

Abi bir kabin bende buarada hala, aynen emre abiye katiliyorum ben oyuzden sumpte bir bolumu karantina olarak ayirdim

Ve bu arada kötü şans ki akvaryumum patladı ama allahtan su değişimi yaparken kaza sonucu patladı içinde su yok denecek kadar azdı. Evi su basmaktan kurtardım ama akvaryum gitti :(

Uzuldum senin adına olculeri kaçtı
japon yada beta aliyim ozaman ben. Bendede 2 tane karantina akvaryumu vardi 30 lt . Isteyen olunca verdim kiramadim. Ama simdi benim 65 lik bombeliyi 1 metrelik standart akvaryumla takas edecem.
O olmazsa 80 lik alcam . 1 ay sonra felan tasincaz , tasindiktan sonra alsam diye düşünüyorum . Taşımada sıkıntı olmasın diye

200x100x85 lik akvaryumdu.

Buyrun buda benim araştırmam belki faydası olur fikriniz ve düşünceniz için

Bettalar yalnız yaşamaz...
Bettalar kendi türlerine karşı kavgacıdır ama lepistesle bile yaşayabilir (ki bende yaşıyor).
Betta'nın ana vatanı Tayland'dır ve pirinç tarlalarında yaşar. Yaz mevsimindeki kurakta, 1 avuç suda bile yaşayabilmesi için labirent denen havadan oksijen alması sağlayan bir organa sahiptir.
Dolayısıyla kendi alanına sahip çıkmak zorundadır, büyük ihtimal doğal seçilimle sadece bu genetik'e sahip bireyler hayatta kalarak soylarını devam ettirdikleri için bettalar kavga iç güdüsüne sahip yaratıklar olarak aklımızda kalmıştır.

Kendi dişisiyle bile kavga edebilme potansiyeline sahiptir ama bu onları kadehte bakmamızın yanlış olduğu gerçeğini değiştirmez. Damacanada bile bakın ama fanusta bakmayın bence.

Kötü olmus ebatlarıda cok büyükmus, tamir edilebilir bi durumu varsa yaptir ziyan olmasin.
Arastirman icin sagol bu arada

Ben 100 liraya lepistes vatoz ve pengasius akvaryumu kurmak istiyorum ama akvaryum sik olsun 100 tl olabilir bana gore herseyi icinde

Akvaryumcuları gezip kampanyaları takip et. Alacağın iç filtre serum hortumu takılıp hava kabarcığı çıkaran model olsun. Boyu 60 cm'den kısa olmasın hatta 80 cm daha iyi

Geri