Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Filtre Yanlış Seçim mi?

Geberi_Jackson

Bronz 5 Üye
Arkadaşlar selam.. Öncelikle böyle bir forum bulabildiğim için çok şanslı olduğumu belirtmek isterim.
Benim 3 adet bebek kaplumbağam var.

Uzunluk 60 CM - En 32 CM - Yükseklik 30 CM yarı açık bir akvaryumum var. Yalnız iç filtre sanırım çok geldi benim bebeklerede akvaryumada biraz savuruyor gibi bebekleri ara sıra.. Temizlik açısından da pek kabiliyetli bulmadım. Sizce dış filtremi kullanmalıyım? Teşekkür ederim.

Cvp: Filtre Yanlış Seçim mi?

Su seviyesini alçak mı tuttunuz ? Bende öyle yapmışıtım bebişler yüzemiyordu , savruluyorlardı. Ama su seviyesini yükselttim , şu an rahat rahat yüzüyorlar..

filtreyi köşe tarafta uzun cama yapıştırın. karşı cama çarptığında şiddeti kırılır. yem verirkende kapatın. hem kaplumbağalar yeme ulaşırken yorulmaz hemde yemler dağılıp ziyan olmaz.

cem' Alıntı:
filtreyi köşe tarafta uzun cama yapıştırın. karşı cama çarptığında şiddeti kırılır. yem verirkende kapatın. hem kaplumbağalar yeme ulaşırken yorulmaz hemde yemler dağılıp ziyan olmaz.

Dediğin gibi yaptım dostum sağ ol.. Yalnız 3 günde koku ve berraklık gitti... Acaba daha iyi bir filtremi alsam.. Şelale filan dedi arkadaşlarım.

vitamin kullanıyor musunuz. vitamini ben suya damlatıyordum. oda pisliği bir parça coşturuyor. kestim vermeyi yemlere baktığım zaman yeterince vitamin içinde var. fazlası hayvanları zehirler.

neyse bugün bende janeca diye bir filtre aldım. önceki akvaryumdan kalma sarı süngerli idi. gürültüsü de cabası. bu yeni aldığımın siyah geniş delikli süngeri var. ucunda uzatmalı ve 4 adet küçük deliği var basıncı azalttım bu sayede. güzelliği alttaki pisliği havaya kaldırıyor. emiş tatmin edici olmasa da kirleri topluyor. 2 gün bekleyip filtreyi temizleyecem. öteki filtrem tabandaki pisliği kaldırmadığı için farketmiyordum.

sizin akvaryumda da böyle bir durum varsa ondan bulanık olabilir. ilk safhada biraz sık temizleyin filtreyi düzelmezse düşünün. ben şelale kullanmadım, etkisi nasıl bilmiyorum.

Geri