Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

filtre

hareketli33

Gümüş 3 Üye
Merhabalar çok şukur akvaryuma yan filtre aldım hafif buyuk 15w 50Hz lik devir daimi ve çekimi çok güzel filtresiz olduğum için dipteki vatozun idrarlarını falan su değişiminde götüremiyordum filtre alınca çok şukur öyle bir sıkıntım kalmadı :) konu ile alakasız ama konu açmışken söyleyeyim hareketli 3 yaşına bastı :)

idrar olayı balık açısından sorun değil.filtrede boşluk varsa seachem denitrate koyarak nitrat problemini azaltırsın.

Akvaryum vatoz içinde gerekli cama yapışıp dolanması lazım.

Evet maalesef gerekli mersine ocak 26 sında gideceğiz vatoz u da gotureceğim 5 gün filtresiz dayandı inşallah 4 saat de dayanır

Yanlız vatoz buyuk ama hareketli çılgın kapluş hepsi buyuyor vatoz 1 tane bizimkiler 3 tane ve kocaman olacaklar zarar verirler mi?

belli olmaz.yalnız yolculukta suyunu bardakla su doldurup boşaltarak hava kabarcığı yap hayvana oksijen gerekli. sanırım dar kapta gidecek.kaplumbağalar kuru kutuda gidecek. vatoza dediğim gibi yap. veya pipetle havada üfürebilirsin suyuna saat başı 5 dakika kadar kabarcık yaptır. yolculukta su sallanacağı için hayvan strese girecektir. bu da çok oksijen harcatır. bir de suyuna bir damla metilen mavisi damlat bu sakinleştirir.

kaç saat yolculuk araba ile mi gideceksiniz ?

otobüse bineceğiz normalde hayvan sokmak yasak ama biz bir şekilde götürüyoruz bardakla öyle yaparım yolculuk 4 saat sürüyor

5 litrelik petşişenin ağzından sığarsa yarısı kadar su koyup onunla götürebilirsin balığı. Bimde sırmanın enli 5
Litreliği vardı diye hatırlıyorum o daha iyi olur. Hava boşluğu bırakmayı unutma. Komple su dolu olmasın. Kaplumbağaları kutuya koyup üst rafa koy onlar için bir şey yapmana gerek yok. Kutuya gazete parçaları veya havlu koy.

Burada dikkat edeceğin diğer şey hayvanlar soğuk yemeden otobüse bir an önce girmeli. Balık için sıkıntı daha fazla, su çabuk soğur.

Cem abi balık için su ısısı pek önemli değil soğuk suda da kalabiliyor çok şukur yanlız balık maalesef ki 5 lt ye sığmaz :( çunku boyu 20-25 Cm arası :( birde pazartesi günü yeni bir tosbiş daha katılacak sanırsam ama o kara kaplumbağası alırsam resimlerini yollarım

Bence hiç alma yola çıkacaksın hayvanı çoğaltma. Bir de otobüs ile gideceksin. Peki balığı nasıl götüreceksin.

Cem abi Allah tan alacağım hayvan çok kuçuk böyle buyuk olsa almam da kuçukmuş aslında oraya hasta kuş var mı diye bakmaya gidecektim arkadaşım kaplumbağa var deyince birine evimi açmayı duşunsun sayı fazla olsada aynı türden oldukları için aynı yerde gidebilir yada onu da kutuya koyarım o sıkıntı değil biz bir şekilde hepsini gotururuz yeter ki bir can için bir daha yuvamı açayım

aslında o hayvanı kendi türünden bulunan ve yeşilliği bol bir yer bulursan bırakman iyi olur. ama şimdi değil kıştayız. nisan sonu mayıs gibi doğal ortamında yaşayıp üresin.

Eveeetttt kapluş sandığım gibi değilmiş res miş gene :) ama boyu çok kuçuk olçmedim birazdan olçeceğim resim yukleyip hemen link atacağım pek yemek yemiyor bizim tosbalarla da yaşamıyor yoksa bizimkiler hata ile zarar verebilir zaten akvaryumda da yer yok

Kaplumbağanın boyu 4cm http://www.mihav.com/forum/uye/52091/album/mavis-8603/wp-20150103-003-70568/

hayvan güzelmiş. lambası var sanırım ama kap su ısıtıcısı almayacak tarzda almadıysan sahibine gerekenleri anlat. hayvan ziyan olmasın.

Cem abi oradaki üye benim profilim :D evet lambası falan var buyuk bir saklama kabı alıp orada bakacağım 26 sında taşınacağız biraz sabır sonra inşallah daha güzel biryer e geçeceğiz :)

Aman hayvana dikkat et bu iki hafta ciddi soğuk var. Etkilenme bir şey olmasın. Bünyesinin en zayıf zamanında.

Odamda tek başına kalıyor odamda da petek var yanı kalorifer sıcak yerde kalıyor yani :) yanlız yem yemiyor :( bu normal mi? Kabuğu da çok yumuşak :(

Geri