Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Filtre

Dilan1903

Taç 2 Üye
Filtre su yerine hava aldığı zaman suya oksijen verdiği zaman amonyak uçuyomuş bu doğru mudur bilgisi olan varmı?

Hava kabarcığı veren tip iç filtrelerden kullanılması gerekli. Bu hem suyu filtreler hemde serum hortumu takılarak hava kabarcığı verir. Amonyak sudan uçarken oksijene bağlanarak yükselir. Oksijeni yer su kalitesi bozulur yeterince oksijen kalmadığında amonyak patlaması yaşanır ve su kokmaya başlar. onun için suya hava girmesi oksijen oranını yükseltir. su kalitesini daha yüksek tutar.

Ben sürekli hava kabarcıgını kullanmıyorum hortmunu çıkarıyorum çünkü kapluşum pek o şekilde sevmiyor arada açıyorum bunun faydası olur mu amonyagın gitmesi için ?

Tabiki faydası var yukarıda anlattım. Hortumu çıkarmana gerek yok. Dışardaki ucuna musluk tak. Geceleri kapatır gündüzleri açarsın. Aynı zamanda musluktan hava kabarcığını ayarlarsın.

Musluk yok suan çıkartıp takmak zor değil gece acmiyorum filtreyi daha önce de demiştim gece açınca kuru alanda uyumak istiyor oranın ışığı gece kapalı gece lambası da yok suan hasta olmasın diye suyun içinde uyumasına özen gösteriyorum gün içerisinde 1 2 saat kadar açıyorum hava kabarcıgını diğer saatlerde hortumu çıkarıyorum
Musluk fiyatları ne kadar alsam iyi olur aslında minimum seviyede gün içerisinde kapluşu rahatsız etmicek şekilde açabilirim

Kalitesine göre değişir. 1 liraya da var 15-20 liraya da. Tekli var çoklu var.

Hayvana dikkat et soğuk hayvanı hasta eder.

Cvp: Filtre

Birşey daha sorcam benim şöyle bir filtrem var
mailto:/YrQPPA
Daha az akış gerekiyorsa akış ayar kolunu ayarlayınız diye yazıyor kullanan var mı nasıl ayarlayabilirim bilgisi olan varmı?
mailto:/Z7XND0

Motorun üst kısmında vantuz tarafına doğru bir düğme var galiba onu çevirerek ayarlanıyor.

Arkasında değil üst kısmında olacak yoksa model değişikliği yapıyorlar. Aynı kutuya koyup satıyorlar.

Kutudaki resimde üstte var.

Ben mesela jeneca almıştım kutudaki motor gri renkti içindeki komple siyah çıktı. Bu tip değişiklikler yapabiliyorlar.

Yok aslında kutuda ki ürünle içinde ki birebir aynı ama ayar kolunu bi türlü bulamadım. İnternette de gittigidiyor da bi satıcıya sordum o da öyle bi ayar yok demişti kutuda var diyor anlayamadım

O zaman kaldırmışlar demekki. Ya maliyet yada arıza şikayeti geldi ise değişiklik yapıyorlar.

Öyle bir durum varsa en azından artık aramayı keserim aldığımdan beri deli gibi arıyorum. Teşekkür ederim yine de ilgilendiğiniz için kullanan arkadaşlar varsa bir bilgileri varsa eğer yardımlarınızı bekliyorum

Geri