Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Filtre

Batun

Bronz 3 Üye
Merhaba Dolphin C1000 dış filitre aldım. Akvaryumum yerde ve emiş yapmıyor. Akvaryum büyük 50x80 h:50 ve üst kota kaldırma imkanım yok. Bir öneriniz var mı emişi nasıl sağlarım?

Filtre içinde hava varsa pervane boşa döner. Cırlama gibi ses çıkarır. Muslukları kapalıysa su gitmez.

Muhtemelen hava vardır. Filtreyi kurduğunuza göre su emiş borusunu çıkarıp içine su doldurun. Ağzına kadar dolunca baş parmağınızla kapatıp su içine monte edin ve çalıştırın.

Normalde kurduktan sonra su çıkış borusundan hortumu emip suyun filtreye akmasını sağlarız. Akış başlayınca filtre su dolup su çıkış hortumunda gözükür. Gözüktüğünde su çıkışı akvaryuma yerleştirip çalıştırırız.

Yalnız yeni malzeme konmuşsa, özellikle carbon malzeme, önce ilk suyu bir kovaya boşaltıp kiri tozu atarız. Su şeffaflaşınca fişini çekip akvaryuma takar eksilen suyu tamamlar çalıştırırız. Pompaları bir işe yaramıyor.

Filtre akvaryumdan aşağıda olacak.

Cem Bey çok teşekkür ediyorum bilgilendirme için. Su üst kotu ve filitre üst kotu aynı seviyede dolayısı ile her temizlikte sorun çekeceğimi anlıyorum. Akvaryumu üst kota kaldırma imkanım yok. Bunu iade edip iç filitre almaya karar vereim. Akvaryum 50x80 h:50 su yüksekliğini 30-35cm de bırakıyorum. 1000lt/h bir filitre yeterli olur diye düşünüyorum. Şu an bir filitre var ama emişi biraz ağırlaştı.

Başlarda filtre temizliği zor gelir sonra alışırsınız.

Ortalama 120-150 litre bandında su var. Hayvan yavru ise iç filtre ile idare edilir. Sobo 808c köşe filtrenin üst haznesine zeolite alt hazneye elyaf konarak gider. Ama hayvan 10 cm kabuk boyu üstü ise iç filtre kurtarmaz. Dışkı ve idrar yoğunluğu olacaktır.

Hayvanın baştan kuyruğa kabuk boyu kaç cm?

İç filtrenin emişi yavaşladıysa pervane yada su çıkış borusu içinde kir birikmiştir. Pervane haznesi açılabilir model ise çıkarıp yıkayın. Yalnız mil seramik ise dikkat edin kırılmasın. Mil contalarını lavaboya düşürmeyin.

Su çıkış borusunu da kulak pamuğu ile temizleyin. Bu filtrenin debisi dış filtre ile kullanılacaksa 500 lt/h altı ise iş görmez. Tek başına kullanılacaksa 600-800 lt/h olmalı. Tabi hayvan ufak olmak kaydıyla.

Geri