Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Filtrede sorunum var

mertcanerdinc

Taç 2 Üye
Merhabalar arkadaşlar fotoğrafta gördüğünüz gibi akvaryumum küçük. İç filtre aldım ancak suyu tazikli püskürtüyor kapluşlar korktu gibi geldi bana. Bunun yerine şelale filtre kullanmam daha mı uygun olur acaba?
mailto:/2ntlnvt.jpg

Yukarıdan görünümü

mailto:/axe3au.jpg

Cvp: Filtrede sorunum var

Şelale filtre o kalın çerçeveye oturtulamayabilir, iyi araştırmalı.
Filtrenin suyu veren tarafını yan camın altına doğru çevirme ihtimaliniz var mı? Bu şekilde akıntı diğer tarafta azalabilir. Bu ihtimalde de olmuyorsa filtre akvaryuma çok güçlü geliyordur.
Birde tavsiyem boyalı taş vs ne kadar cisim varsa çıkarmanız. Su değerleri için olumsuz salınım yaparlar.

Evet haklısınız çerçeveyi hiç düşünmemiştim . Söylediğinizi deneyeceğim . Ne tarz taşlar kullanmalıyım ?

Ya yutamayacakları kadar büyük doğal boyasız ve cilasız çakıl taşı. Yada rahatça yutabilecekleri ince doğal silis kumu veya dere kumu.

mertcan şu haliyle filtren bir işe yaramaz verdiği tazyik kirli suyun filtreye ulaşmasını önlüyor. diğer tarafın suyunu yaklaştırmıyor. burada yapacağın şey. filtreyi gri taşların tarafına doğru uzun cama yapıştırıp ucundaki boruyu filtrenin şimdiki yerine doğru yönlendirmen kısa cama ne kadar yakın çarparsa tazyik oranı o kadar az olacaktır. ve filtre işini daha iyi görecektir.

Su çıkış borusunu cama dayarsanız ordan şelale gibi akar ve korkmamış olurlar gibime geliyor.

Geri