Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Filtreleme Sistemi konusunda yardıma ihtiyacım var

Stockdölm

Yeni Üye
Merhabalar. 14 yaşında dişi bir kırmızı yanaklı su kaplumbağam var. Şu an ki akvaryumu küçük geldiği için yeni bir akvaryum yaptıracağım. Tabanı 60x35 civarında olacak. Kaplumbağamın yaşlandıkça dışkısı çok kötü kokmaya başladığı ve yeni akvaryumda temizlemek daha da zor olacağı için filtre takmaya karar verdim. Lakin filtreler hakkında hiç bir fikrim yok. Şöyle bir şey var ki kaplumbağam çok küçüklüğümden beri benimle birlikte ve bilmediğimden dolayı uzun yıllar yetersiz koşullarda yaşadı. Suyu hep 10-15 cm yüksekliğindeydi. Yükseltmeyi denediğimde de alışamadı ve hoşlanmadığını düşünüyorum bu yüzden bu civarlarda bi su yüksekliğiyle devam etmeliyim diye düşünüyorum (bu konuda da yorumunuzu duymak isterim) bu kadar suda uygun çalışabilecek filtreler neler veya başka bir yol daha mı uygun olur? Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Merhabalar. 14 yaşında dişi bir kırmızı yanaklı su kaplumbağam var. Şu an ki akvaryumu küçük geldiği için yeni bir akvaryum yaptıracağım. Tabanı 60x35 civarında olacak. Kaplumbağamın yaşlandıkça dışkısı çok kötü kokmaya başladığı ve yeni akvaryumda temizlemek daha da zor olacağı için filtre takmaya karar verdim. Lakin filtreler hakkında hiç bir fikrim yok. Şöyle bir şey var ki kaplumbağam çok küçüklüğümden beri benimle birlikte ve bilmediğimden dolayı uzun yıllar yetersiz koşullarda yaşadı. Suyu hep 10-15 cm yüksekliğindeydi. Yükseltmeyi denediğimde de alışamadı ve hoşlanmadığını düşünüyorum bu yüzden bu civarlarda bi su yüksekliğiyle devam etmeliyim diye düşünüyorum (bu konuda da yorumunuzu duymak isterim) bu kadar suda uygun çalışabilecek filtreler neler veya başka bir yol daha mı uygun olur? Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
Kaç litre su alıcak akvaryum

Hayvan büyük suyu yer varsa yükseltin. Alışma süreci bir iki gün sürer.

Sadece su yüzeyi hizasında olacak şekilde 3 vantuzla küçük oklava yada plastik boru tutturun. Suda tutunacağı birşey olursa boğulma hissiyatı ortadan kalkar

Hayvan büyük suyu yer varsa yükseltin. Alışma süreci bir iki gün sürer.

Sadece su yüzeyi hizasında olacak şekilde 3 vantuzla küçük oklava yada plastik boru tutturun. Suda tutunacağı birşey olursa boğulma hissiyatı ortadan kalkar
anladım teşekkür ederim deneyeceğim

Şelale filtreden kasıt şelale borulu iç filtre askı filtre değil. Ama bu da çare olmaz hayvan büyük akvaryum küçük. Uygun nitelikte sunsun hj752 var.

Ömürlük akvaryuma geçmeniz gerekiyor. Bu da 100*50* 60h ve 10 mm cam kalınlığında bir akvaryum. Ama öncesi ara geçişli 80*35*50h ve 7 mm cam kalınlığında bir akvaryum alabilirsiniz. Yalnız bunda şu sıkıntı var hayvan panikleyip kabuğunu cama vurup kırabilir.

Şelale filtreden kasıt şelale borulu iç filtre askı filtre değil. Ama bu da çare olmaz hayvan büyük akvaryum küçük. Uygun nitelikte sunsun hj752 var.

Ömürlük akvaryuma geçmeniz gerekiyor. Bu da 100*50* 60h ve 10 mm cam kalınlığında bir akvaryum. Ama öncesi ara geçişli 80*35*50h ve 7 mm cam kalınlığında bir akvaryum alabilirsiniz. Yalnız bunda şu sıkıntı var hayvan panikleyip kabuğunu cama vurup kırabilir.
Şöyle bir durum varki kaplumbağam şu an hasta akciğer enfeksiyonu geçirdi. Belirtileri neredeyse geçit sayılır ama gözleri hala kapalı tedavisi devam ederken böyle bir değişikliğe gidemem.
O zamana kadar böyle devam edip sonrasında alıştırmaya çalışıcam umarım zamanla alışır. Benim sormak istediğim bir şey daha var. Veteriner uv lambası almamı söyledi. Hem normal ısıtıcı lamba hemde uv lambasına mı sahip olmalıyım ve bunları nasıl bir aralıkla çalıştırmalıyım. Mesela aynı masa lambadında sırayla mı olmalı yoksa uv lambası da mı uzun süre çalışmalı. Forumdaki bazı yazıları okudum ama tam emin olamadım cevap verirseniz çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler

Uvb ampulü D vitamini sentezini doğal yolla yapmasını sağlar. En çok çıktığı saatte 1-2 saat yakarız. Bu da 11:00-16:00 aralığı bir zamandır. Ama bu ampuller ısı vermez. Hayvanın çıkışını teşvik etmek için sıcaklığı hissetmeli yani iki lamba olacak.

Hayvanın kabuk yapısı güzel ise yemlerden aldığı oran gerekli ihtiyacı karşılayacaktır. Tasarruflu ampule benzeyen modellerin arka plastiği geniş ve ağır olduğu için geniş çanaklı ve deveboynu (akrobat) dediğimiz sabit lamba olmalı. Körüklüler kaldırmaz.

Gözüne damlatırken ilaç genta yada gentagut göz damlası ise ağızdan da sabah akşam 2 damla verin. Yada öğünün ilk stick yemine damlatın.

Geri