Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Filtreler Konusunda Yardim

sdfdfn

Bronz 5 Üye
Benim 1 ay once bana hediye ile gelen ve su anda cok kucuk bir akvaryumda duran bir kaplumbagam var. Benden habersiz olarak alindigi icin kaplumbaga beslenimi hakkinda pek bilgim yoktu. Ama 2 haftadir buradaki konulari okuyorum ve bilgimin arttigini soyleyebilirim. Maalesef filtre konularini pek, hatta hic anlamadigimi soyleyeyim. Oncelikle, dis filtre sudaki pislikleri temizler mi? Yoksa sadece su dengesi icin mi gerekli? Eger temizleme yapmiyorsa, temizlik icin ayri bir elemana gereksinimimiz yok mu? Cunku bir cok yerde ic filtrenin gereksiz oldugu yazilmis. Eheim dis filtre yaklasik ne kadardir? Bir de bir kaplumbagam icin omurluk bir akvaryum boyutu ne kadardir? Sorularima cevap verebilirseniz sevinirim

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakiminda-temel-bilgiler.html

Burada kaplumbağa bakımı ile ilgili detayları yazmıştım. Gerekenlerin en azından önemli olanların hepsi mevcut.

Bunun dışında sorulara cevapları vereyim.
Tek kaplumbağa için ömürlük akvaryum ölçüleri bence 80*50*50 dir. Biz kaplumbağa başına ömürlük su hacmi 100 lt deriz ama tek kaplumbağada ölçüler yetersiz kalır. Yani benim verdiğim minimum ölçüde 30 cm olan hayvan yaşayabilir. Bu akvaryum 200 lt hacimli ama kaçış boşlukları ile siz en iyi ihtimalle 160 lt kullanırsınız.

İç filtre içerisindeki sünger ile mekanik temizlik yapar yani katı dışkıları tutar ama idrar girdiği gibi tekrar akvaryuma döner. Kısmen malzeme koyulabilir ama yetersiz olacağı için bu anlamda çok faydalı olmaz. Tabi bakteri düzenide hiç bir zaman uygun şartlarda olmaz. Dış filtre içerisine konulan malzemelerle hem mekanik temizlik ile katı atıkları tutar, hem idrarın etkilerini azaltır hemde uygun bakteri düzeni ile su değerlerini doğru şartlarda tutar. Tabi iç filtreye göre diğer bir avantajı akvaryumda yer kaplamamasıdır. Hatta iç filtrenin yaptığı ses ve titreşimde olmayacağından hayvanlar daha huzurlu olur. Özellikle gece. Ama dış filtrede yetersiz olabilir. Akvaryum hacmine uygun olan alınmalı. Genede dip çekimi yapılmalıdır. Ancak en azından belli zamanlarda kısmi au değişimi gerekiyor. Tabi iç filtreye göre oran düşük ve zaman aralığı uzundur.

Cvp: Filtreler Konusunda Yardim

Cok tesekkur ederim. Cok yardimci oldunuz.

TetraTec Ex 1200 dis filtre kac litrelik akvaryumlara uyar acaba?

ben 300 litrelik akvaryumda kullanıyorum.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=240&urn=4580

Memnun musunuz cikardigi isten? Bir de, akvaryumunuzun boyutlari nasil?

100*50*60 h gayet memnunum. akvaryum temiz. sadece buharlaşan suyun yerine su ekliyorum. iki tane 12 cm'ye yakın kaplumbağam var.

Anladim, tesekkurler. Benim kaplumbagam daha kucuk ama almisken omurluk aliyim diyorum. Bir de yanina bi kaplumbaga daha gelecek gibi duruyo, arkadasimin.

Cem in akvaryumu iki kaplumbağa için ömürlük olur. Filtrasyon ve ısıtıcı konuları içinde uygun bir akvaryum.

Geri