Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Filtrem bozuldu suda köpüklenme var

izmir

Bronz 5 Üye
Herkese selam. birkac gundur dis filtrem duruyor. Sunsun kullaniyorum ve birkac gundur ben tekrar pompalayip calistirdiktan bir sure sonra tekrar duruyor. Akvaryumun suyu 4 parmak kadar eksilmisti belki onunla alakalidir diye dun fisten cektim filtreyi bugun su koyacagim damacana bekliyorum. Ama makineyi durdurdugumdan beri suyun yapisi degisti gliserin gibi bir yogunlugu var hic hosuma gitmedi, ayrica yuzeyde baloncuklanma ve kenarlarda kopulenme var. Dun belki filtre temizlenmelidir diye filtreyi de temizledim calistirdim yine durdu. Umarim makine bozulmamistir. Ne onerirsiniz, bi de sunu ogrenmek istiyorum, musluk suyunu 2 gun dinlendirirsem akvaryuma koyabilir miyim.

fotograflari eklemeyi unutmusum
IMAGE 2025-01-28 11:10:47.jpg
IMAGE 2025-01-28 11:10:56.jpg

Filtre içinde hava kalınca pervane boşa döner ve su devir daim yapmaz. Filtreyi temizledikten sonra su emiş hortumunu havaya kaldırıp sürahi ile su doldur. Su, su çıkış borusunda gözükünce filtre su ile dolmuş demektir. Su emiş hortumu yada borusunu ağzına kadar doldurduktan sonra parmağınla kapa ve akvaryum içine al. Su boşalmasın hava yapar. Akvaryuma kurduktan sonra çalıştır. Devir daim yapmaya başlar. Yapamazsan ailenden yardım iste.

Filtre yarım saatten fazla çalışmazsa kirler mayalanıp bakteri üretir. O zaman açıp temizlemen gerekir. Sudaki kalıntılarda bundan kaynaklı, suyuda yenile.

Suyu biraz daha yükselt. En az 15 cm kadar. Hayvan su içinde yüzmeyi öğrenmiş.

O kaya pütürlü ve hayvanın kabuğu ince her çıktığında derisini ve altbağasını tahriş edecektir.

Su yüzeyi hizasında olacak şekilde 3 vantuzla küçük oklava yada plastik boru yada o tarz birşey tak hayvan yorulduğunda tutunup dinlenir.

Suyu 5 litrelik petşişelere doldurup kapağını aralayarak bekletebilirsin. Klor uçar. Karanlık bir yerde durursa iyi olur. Üstüne örtü örtebilirsin. Kapak aralanması 1 günlüğüne yeterli sonra kapağı kapatıp birkaç gün öyle bektebilirsin. Ama ışık almamalı yosunlanır.

Geri