Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

filtrem kendine gelemiyor

tostik

Bronz 2 Üye
tetratec ex 1200 dış filtrem var.1,5 ay önce temizlemek için açtığımda çalıştıramamıştım buraya da yazmıştım yorumlarınız sayesinde bir şekilde çalıştı ancak güzelce çalışırken 1 haftadır arada duruyor 5 10 dakika çalışmıyor.çok ses çıkarıyor.Çalıştığı anlarda da %100 verimli değil. bu akşam baştan söküp yapacağım tek tek katmanları koyuyorum.sonra su dolduruyorum taşana kadar boruları doğru takıyorum su pompalıyorum yapmam gereken bir şey var mı?daha olmazsa akvaryumdan çıkan boruya iyice su dolduruyorum basınç oluşsun diye sonra prize takıyorum..

Cvp: filtrem kendine gelemiyor ..

Temizlik ve yeni kurulum esnasında hava yapması mümkün oluyor. Bu sebeple ben ilk başta filtreyi kapatmadan önce haznesini su ile dolduruyorum. Ancak motorun durması yani çalışmaması bunda etken değil. Arıza olabilir.

Cvp: filtrem kendine gelemiyor

fırat pervane noktasını yani demir kısmı çıkarıp temizle. katların herbirini takarken su giriş deliğine parça girmeyecek şekilde kontrol et ve sağlam oturt. ve üst ızgara kısmını unutma ben ilk montajda onu takmayı unutmuştum pervane elyaf dolmuştu. içine su doldursan da bir miktar hava kalıyor içinde onu çalışırken atar bunu hızlandırmak için çalışırken pompasına bir iki defa bas. o ses çıkarma bende de bir miktar arttı. bir sonraki bakımda bakıcam nedir sıkıntı. bu arada giriş ve çıkış vanalarını açmayı unutma.

Cvp: filtrem kendine gelemiyor

baştan herşeyi çıkarıp tekrar yerleştirdim.Sonra ilk prize taktığımda çalışmadı akvaryumdan gelen boruya su ilave edip taktım çalıştı.Hem de sorunsuz ve sessiz çalışıyor :) çok teşekkür ederim :)

Geri