Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Filtrem Nuh Tufanı çıkarttı!

spidergirl

Yeni Üye
60x25 cm bir akvaryumum var,su seviyesi 30 cm civarında.Atman SIF 400 filtre (168 lt/h) kullanıyordum,memnun değildim düzgün filtre etmiyordu.Son zamanlarda durdu duracak şekilde çalışıyordu,iyice temizlemememe rağmen.Ben de iyice araştıramadan Dolphin960 F (1030 lt/h) diye bir filtre aldım,güçlü olsun da iyi temizlesin dedim.Filtreyi taktığımda tabiki nuh tufanı çıktı filtre neredeyse tospişi bile yutacaktı!Güzel temizlediği muhakkak ama bu akvaryum için aşırı güçlü,kullanılacak gibi değil.Acaba akşamları 1-2 st çalıştırsam tospişi çıkarıp da uygun olur mu?Bir de benim akvaryumum kaç lt kapasiteli hesaplama yöntemini sitede bulamadım?

Cvp: Filtrem Nuh Tufanı çıkarttı!

Googledan bulabilirsiniz ama boy en derinlik olmazı lazım sizde boy ve en var galiba.

2ci olarak o filtre saatte 1030 litre su devir daim yapıyor ki bu çok büyük rakam. keşke akvaryumunuza uygun filtre alsaydınız.

Akvaryum hacmini en*boy*yükseklik çarpıp 1000 e bölüyorsunuz.Bu şekilde kaç litre olduğunu hesaplayabilirsiniz.
Verdiğiniz bilgilere göre 45 litre su var akvaryumunuzda.
Filtreniz anladığım kadarıyla çok güçlü o akvaryuma göre.
Akıntı kısmını cama çevirerek denediniz mi?Yİne çok rahatsız ediyorsa kaplumbağaları başka bir filtre kullanmak doğru olacaktır.
24 saat çalışmayan bir filtrenin temizliğinden emin olunamaz maalesef.

spidergirl' Alıntı:
60x25 cm bir akvaryumum var,su seviyesi 30 cm civarında.Atman SIF 400 filtre (168 lt/h) kullanıyordum,memnun değildim düzgün filtre etmiyordu.Son zamanlarda durdu duracak şekilde çalışıyordu,iyice temizlemememe rağmen.Ben de iyice araştıramadan Dolphin960 F (1030 lt/h) diye bir filtre aldım,güçlü olsun da iyi temizlesin dedim.Filtreyi taktığımda tabiki nuh tufanı çıktı filtre neredeyse tospişi bile yutacaktı!Güzel temizlediği muhakkak ama bu akvaryum için aşırı güçlü,kullanılacak gibi değil.Acaba akşamları 1-2 st çalıştırsam tospişi çıkarıp da uygun olur mu?Bir de benim akvaryumum kaç lt kapasiteli hesaplama yöntemini sitede bulamadım?

nuh tufanına cok guldum
:24::24::24::24::24::24::24::24::24::24::518811::518811::518811::518811:

neşe aldığın filtre minimum 100 litre su için kullanılabilir nitelikte ucunda uzatma aparatı yoksa arka uzun cama konumlandırıp ön cama doğru çarptırırsan bir ihtimal akışı kırar.

Geri