Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Filtrenin sesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Raccolta

Altın 2 Üye
Bugün iç filtre aldım ama sinir bozucu bir ses çıkarıyor. Bu ses normal mi ve nasıl kesicem bunu?

Cvp: Filtrenin sesi

Çıkarttığı suyun sesinden mi bahsediyorsunuz , yoksa filtrenin kendisinden mi ?

iç filtrenin hava alma özelliğini kullanıyorsanız ses yapar.eğer kullanmıyorsanız filtrenizin kalitesi ile de ilgili olabilir

Hayır, su sesi değil ya. Şimdi aparatlarıyla oynadım. Hala ses çıkarıyorda yanlış mı taktım acaba. Bunun çalışma prensibini anlamadım. Çok mu aptalım ya. =D İçeri su pompalar bu dimi?

:) Filtreden ses geliyorsa en dibe indirin filtreyi. Birde şelale aparatı var mı ? ( delikleri lan bir boru :) ) Varsa onu takarak deneyin.

resim atma şansınız var mı?şunu sorayım ya da iç filtrenizden dışarıya şeffaf renkli bir boru çıkıyor mu?

Şelale aparatı var ama onun da su sesi var.

--
Evet, şeffaf bir boru var o dışarıda ama başka yerden su püskürtüyor.

Onu kullanmanıza gerek yok. Şelale aparatını kullanın akıntıyı azaltır :) Markası ne iç filtrenizin ? Birde bir yerinde kırık , açıklık gibi bir yer var mı?

O zaman aldığınız yere geri götürün onun yerine daha kaliteli bir filtre alın bence. Yoksa o sese dayanılmaz :)

Gece problem olmayacak aslında. Gündüzde dayanabilirim herhalde.
Şimdi filtrenin 2 yeri var, birinin ucunda plastik boru, diğeri ise akvaryuma sus pompalıyor. Bu normal mi onu anlamadım. Yoksa kurcalarken yeri yanlış mı oldu?

Akvaryuma suyu plastik borunun içinden pompalaması lazım :)

Bir parçası eksik sanırım. Neyse, teşekkürler.

Parçayı bulamadım. Bu şekilde düzgün çalışmaz mı ya?

Standart bir iç filtre:

Zaten iç filtre kafa motoru ve filtrasyon bölümünden ibarettir.
Dışarıdan hava çekmesini sağlayan hortumu çıkarttığınız sürece ses çıkmaması lazım

Son düzenleme:

Oh, tamam oldu şimdi. Çok teşekkürler arkadaşlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri