Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

fiona yan yüzüyor

flora11

SKF Delisi
şimdi fark ettim fiona sağa doğru yan yan yüzüyor forumda araştırdım ama diğer akciğer enfeksiyonu belirtilerinden hiçbiri yok iştahlı hareketli kurt alanda fazla zaman geçirmiyor hırıltılı nefes almıyor alt kabukta pembelik yok... acaba emre beyin başına gelen oldu da benimkiler de mi yen yerken hırpaladılar eğer öyleyse ne yapmalıyım ayırayım mı ? lütfen çok acil yardım bekliyorum

kuru alan olacak yanlış yazmışım telaştan elim ayağıma dolandı kusura bakmayın

ve kendi kolunu ısırdı bir kaç kere deri değiştiriyor bununla ilgisi olabilir mi ?

nolur birisi yardım etsin hala kendi kolunu ısırıyor ve çok bariz olmaSada sağa doğru yan yüzüyor ne yapacağım ?

Cvp: fiona yan yüzüyor acil yardım

Yem yerken hırpalanmış ise bahsettiğiniz gibi akciğer enfeksiyonu değil. Ama daha büyük kaplumbağaların darbeleri dengesizleşmesine sebep olmuştur. Ben bunu ortam ve yem yerken yaşadıklarını anlattığımda veteriner tespiti ile farkettim. Hayvanın ayrılması gerekiyor. Yada bu imkan yoksa yem yerken onu veya diğerlerini ayrı besleyin. Aynı boya gelemeyecek olmasına karşın 4-5 ay ayrı besledim. Gene daha küçük ama kuvvetlendiği için artık yanlarında. Şimdi gene yavru slider kaplumbağalarım ayrı yerdeler. 6 cm olduklarında 10 cm olanların yanına alacağım.

Deri değişiminde bazen kaşıntı olup ısırma yapabilir. Ama bölgeyi gözlemleyin, yaralayacak kadar ısırma olursa mantardan şüphe duyulabilir. Ancak mantar ile ilgili bir görüntü yoksa bir süre sonra ısırmayı bırakabilir.

RE: fiona yan yüzüyor acil yardım

sizce yine de bir veterineRe danışmalı mıyım ? bide kendi kolunu ısırıyor onun için ne yapmalıyım ?

Cvp: fiona yan yüzüyor acil yardım

Kol ısırma durumu için göstermekte, danışmakta fayda olabilir.

internette a vitamini eksikliğinden dolayı deri değiştirirken zorluk çektiği için olduğunu okumuştum ne yapmam lazım ? veterinere bu gün götüremen maalesef ama yarın götürebilirim yarına kadar ne yapayım ?

Cvp: fiona yan yüzüyor

elinize alıp parmağınızla ovuşturun ve bakın bu darb sebebi ile olmuş. belli ki o kısım acıyor veya kaşınıyorki sürekli ağzı ile dişliyor. kuru bir yere alıp baticon sürün tentürdiyot olmaz o yakar. ve baticon kuruyana kadar orda tutun. böylece yara varsa enfekte olmaz. geçmiş olsun.

ilgilendiğiniz için teşekkür ederim ama yara yok ki şu an deri değiştiriyor sanırım derisini tam atamadığı için ısırıyor

akvaryumda kum var mı en kolay kuma sürterek çıkarırlar derilerini benimkiler öyle yapıyor.

Bir gecede sorun olmaz. Yarın gösterin veterinere.
Diğer yan yüzme konusunuda bir danışırsınız. Tahminen ayırın der. Sizde sadece yemek verirken ayrı versem olurmu diye danışabilirsiniz. Ben hayvanların sıkça akvaryumdan çıkarılmalarını sevmediğim için direk yeni sistem kurdum.

Kaplumbağanızın yanağında şişlik vardı sanırım. Benimkinde de şişlik olduğunda yan yüzme oluyordu. Belki bununla alakalı bir durumdur.

akvaryumda tatlı su midyem olduğu için küçük bir kısmı kum
yarın veterinere götürürüm oturduğum yerde bir çok veteriner var fakat kaplumbağalardan anlıyorlar mı bilmiyorum .
hayır kaplumbağamın yanağında şişlik yok
herkese teşekkür ederim yardımlarınızdan dolayı

tavsiyeleriniz üZere ayrı yerlerde yemlemeye başladım çok bariz olmasada biraz yan yüzüyor hala ama geçecek inşallah ısırma durumu da o günden sonra görmedim takip edeceğim eğer hafta sonuna kadaR yan yatması ve ısırması geçmezse veterinere götüreceğim aslında bu gün götüRecektim fakat oturduğum yerde bir çok veteriner olmasına rağmen kaplumbağalardan anlayan biri varmı bilmiyorum iyice araştırdıktan sonra düzelmezse götürmeye karar verdim.

Siz 5-6 gün daha gözlemleyin. Bence darbe durumu ortdan kalkınca yan yüzme geçer. Isırma olayıda umarım deri değişmindendir.

fiona şu an gayet iyi ısırmalar deri değişiminden sonra olmadı yan yüzmesi de geçti herkese teşekkürler

Geçmiş olsun, normale dönmesine sevindim :)

Önemli değil. Sağlıklı güzel fotolarını bekleriz yakında :)

Geri