Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

firar girişimlerinden çok sıkıldım artık

flora11

SKF Delisi
3 kaplumbağamdan şımarık sürekli firar girişimlerinde 3 kere kaçtı kuru alanı alçakttım hala firar girişimlerinde artık çok sinirimi bozmaya başladı sürekli tırnaklarının cama sürterkenki gıcırtı beni deli ediyor ve akvaryum benim odamda olduğu için artık bıktım yok mu bunun bir yolu yordamı ? lütfen bir tavsiye verin artık çok sinirlerim bozuluyor hayvan hiç bilmiyor ya günde belki 70 defa falan deniyor diğerlerinde böyle bir girişim yok
teşekkürler

Cvp: firar girişimlerinden çok sıkıldım artık

Bunu engelleyemezsiniz ne olursa olsun kaçmaya çalışacaktır

Maalesef karaktere bagli. Kacmaya calisiyorsa durmuyor. Kacmaya calistigi yere gicirtiyi azaltacak bir sey yapistirabilirsiniz.

Malesef sonu gelmeyecek. Bu diğerlerinden ufak olanmıydı, hani yan yüzen?

hayır o değil 7 ay önce sahiplendiğim kötü şartlarda bakıldığı için 5 yaşında olmasına rağmen 4 cm olan şu an 7 cm kabuk boyu ama diğerlerinden çok farklı davranıyor bir türlü çözemedim belkide eskiden kötü şartlarda bakıldığı içindir ama gerçekten hiç durmuyor o gıcırtı artık beni deli ediyor

Akvaryum hacmi ne kadardı? Acaba yer mi dar geliyor diye düşündüm.

normalde kuru alanın üstünde durmuyorlarsa geceleri çıkar onu. filtrenin kenarına tutunsunlar. ya da başka birşey koy kenara. ama bundan önce ışıkları kapatmayı dene. karanlıkta uyuyorlar. devam ederse kuru alanı çıkar.

Cvp: RE: firar girişimlerinden çok sıkıldım artık

flora11' Alıntı:
hayır o değil 7 ay önce sahiplendiğim kötü şartlarda bakıldığı için 5 yaşında olmasına rağmen 4 cm olan şu an 7 cm kabuk boyu ama diğerlerinden çok farklı davranıyor bir türlü çözemedim belkide eskiden kötü şartlarda bakıldığı içindir ama gerçekten hiç durmuyor o gıcırtı artık beni deli ediyor

5 yaşında kaplumbağanın boyu 4 cm olamaz. Muhtemelen sana yanlış bilgi verilmiş. Firar girişiminde bulunması normal bi davranış bazı kaplumbağalar çevrelerini keşfetmekten hoşlanıyolar. Benimkide akvaryumdan çıkmak istediğinde çıkartıp evin içine salıyorum. Evdeki heryere girip çıkıyo sonunda yoruluyor o zaman akvaryuma geri koyuyorum. Ara sıra böyle yaptığım zaman heyecanını ve merakını giderip sakinleşiyor.

Hayvana huzursuzluk veren bir durum var bence. Tamam kaçmaya çalışabilir ama bu kadar ısrarla çırpınması normal değil. Bir gün diğerlerini başka bir yere alıp bunu akvaryumda tek bırakma yöntemiyle deneme yapıp gözlemlemeli.

geceleri uyuyor ama odamda ders çalışırken beni rahatsız ediyor hep kontrol ediyorum acaba diğerlerini mi istemiyor diye ama aralarında ne bir kavga ne de bir isırmaya şahit olmadım ama bir gün denerim akvaryum hacmi aslında o kadar küçük değil ama şımarık sürekli kaçmaya çalıştıği için şu an su seviyesi ve hacmi oldukça az buna nasıl bir çözüm bulabilirim bilmiyorum

law , 5 yaşında ve 4 cmdi ben onu çok yakın bir arkadaşımdan sahiplenedim ve 5 sene önce aldığını biliyorum kendisi de öyle dedi 5 yıl boyunca ölüm kabinda ve sadece vital ile beslenerek yaşamış hayvan yeme baktım son kullanma tarihi bile 2 yıl geçmişti bence yaşaması bile mucize o hayvanın ben alalı 7-8 ay oldu ve şu an 7 cm

Flora yan yüzme geçti mi?

Akvaryumun üzerine komple çevirecek şekilde ek cam kestirip su seviyesini akvaryumun kendi üst sınırına kadar doldurabilirsin. En azından yüzme şartları çok daha iyi olur. Diğerleri ile kavga olmamış olabilir ama onlarla yada orada olmamak için bu kadar çaba harcayan bir kaplumbağa agresifleşebilir. Bahsettiğim işlemi yapıp su seviyesini yükseltirsen belki daha rahat eder. Tabi garantisi yok. Ama her ihtimalde hayvanlar için iyi bir sonuç. Gene devam ederse tek bırakıp ne yapacağına bakman gerekir. Eğer sakinleşirse konu diğer kaplumbağaların varlığıdır.
Sende üç kaplumbağa var ama üçüde bir arada duramıyor. Bu anlamda bir şanssızlık var.

evet yan yüzme geçti
açıkçası ben diğeRleriyle ilgili olduğunu düşünmüyorum sanki başka bir sorunu var

Bir tedavi uyguladın mı? Hastalık belirtisi yoktu.

bunu asla bitmeyen bir işkence gibi gör

tedavi uygulamadım yemlemeyi ayrı kaplarda yaPtım yaklaşık 3 haftada geçti

Yemlerken darbe olmuyordu ama.Ona bagli olmayabilir o zaman.

Şu net olarak belliki bu üçü aynı akvaryumda duramıyor. Biri ufak kaldığı için hırpalanıyor, diğeride ya yetersiz hacimden yada diğerlerinden rahatsız. Hastalık belirtisi yoksa tabiki firar girişimleri olur ama bu stres belirtisini göstermez.

benim asıl anlamadığım ise bu zamana kadar bir şey yokken neden bu ay başladı nerdeyse 10 ay olacak bana geleli onun için diğerlerinden kaynaklandığını sanmıyorum demiştim eğer alan dar geliyorsa diğerleri neden çıkmaya çalışmıyor birde dikkatimi çekti sanki ben odadayken kaçmaya çalışıyor acaba aç mı yada bana alışamadı da benden mi tedirgin ?

ipek, bu balık akıllılar her şeyi unutuyorlar fakat bir kez kaçma girişimini başardılar mı onu unutmuyorlar. sürekli zorluyorlar. hatta sen o mesefeyi yükseltsen bile kafası, ordan çıkamayacağını getirmez ama o hep çabalayıp duracaktır. sen çıkamayacağı tertibatı al o uğraşıp vakit geçirsin.

Geri