Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Firar

rana

Yeni Üye
Merhabalar;

Maalesef dün gece üç gibi kaplumbağamın akvaryumunda olmadığını farkettik. Akşam 19:30-20:00 gibi yemeğini veriyorum sonrasında ekstra bir şey çıkmadıkça kaldığı odaya girmiyordum uyuduğu için. Her odaya su dolu girebileceği kap bıraktık kuytu köşeyi aradık bulamadık, ne kadar süre dayanabilir, başka bir fikri olan var mıdır? Farketmediğimiz bir anda balkon kapısından çıkıp (yüksek giriş katından) bahçeye atlamış olabilir mi?

Kaplumbağa yavru değil son çektiğim fotoğrafını ekliyorum (salı gecesi uyurken)

Ekli dosyalar

• IMG_3553.jpeg
    IMG_3553.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 15
Balkon kapısını açık bıraktınız mı?

Hava esintisini aldıysa balkona çıkar. Bu hayvanlarda yükseklik algısı yoktur kendini aşağı atar.

Hayvan büyük uzun süre açlığa dayanır ondan yana sorun yok.

Suların yanına 1-2 yem koyun. Tuvalet banyo ve mutfağa yoğunlaşın.

Dışarı gittiyse bulması zor. Yine de su birikintisi olan bir yer varsa onun civarlarında yoğunlaşın.

Balkon kapısını açık bıraktınız mı?

Hava esintisini aldıysa balkona çıkar. Bu hayvanlarda yükseklik algısı yoktur kendini aşağı atar.

Hayvan büyük uzun süre açlığa dayanır ondan yana sorun yok.

Suların yanına 1-2 yem koyun. Tuvalet banyo ve mutfağa yoğunlaşın.

Dışarı gittiyse bulması zor. Yine de su birikintisi olan bir yer varsa onun civarlarında yoğunlaşın.
Hocam az önce bulduk kapluşumuzu şükürler olsun, dün gece bakmıştım orada değildi sabaha doğru oraya geçmiş olmalı, oraya nereden gitse yem ve su vardı ama tenezzül etmemiş :D

Elime aldığımda soğuktu, ki biz kaybolduğunu farkedince kombiyi açmıştık hasta olmasın diye ama sanırım soğuk olması normal değil mi?

Yavaşça suya koydum, yem verdim yedi hepsini, normale göre bir tık daha sakindi başlarda ama şimdi düzeldi sürekli su sesi geliyor akvaryumdan heyecanlı heyecanlı yüzüyor :) yine de önerdiğiniz bir şey var mıdır veya yapılması gereken bulduktan sonraki süreci doğru yönetememiş olabilirim

Bu hayvanlar soğukkanlı canlılar vücutları ısı oluşturmaz. Dış ortam ısısına adapte ederler kendilerini. O açıdan hele ki yağ bağlamışsa üşümez ama ani ısı değişiklikleri olduğunda hayvan kendini adapte edemez. Bu hasta olmasına neden olur.

Hayvan canlanıp yem yemede iştahsızlık ve halsizlik yok ise bir sorun yoktur.

Yalnız kaçtığı yer konusunda önlem alın. Kaçtıkları yeri unutmazlar.

Sadece silis kum olsun. O lav taşlarını çıkarın. Hayvan yer dert açar.

Su yüzeyi hizasında olacak şekilde 3 vantuzla tünek olarak küçük oklava yada plastik boru gibi bir şey tutturun. Hayvan tutunup dışarıyı seyreder ve uyur

Geri