Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Fırat kaplumbağaları hakkında bilgi

eminburak

Yeni Üye
Merhabalar,
Forumda yeniyim bugün üye oldum.
Herkese öncelikle selamlar..
yaklaşık 1-2 ay önce 2 adet adını daha sonradan öğrendiğim fırat kaplumbağası satın aldım.
Öncelikle bu kaplumbağa türünü besleyen başka arkadaş var mı bu sitede onu öğrenmek isterim.
Genel olarak ısıtıcı,uv lamba , filtre, ıslak ve kuru yaşam alanları hakkında az çok bilgi sahibi oldum fakat bu hayvanlar araştırdığım üzere diğer tropik kaplumbağalar gibi değiller..Yurdum kaplumbağası yani :)
Bu nedenle beslenme  ve akvaryum şeklini (ısıtıcı, uv lamba vs) tropik kaplumbağalar usulünde mi uygulamalıyım  ya da varsa bilen nasıl uygulamalıyım?
Hemen hemen 3- 4 cm boy ve eni civarındalar sanırım.
Mevcut halde 40*40*30 civarı bi akvaryum içinde sadece taşlarla kuru bir alan hazırladım onlara.Yani ısıtıcı ,uv lamba ve filtre falan yok ama suyu sık değiştiriyorum.Oda sıcaklığında yaşıyorlar yani..
Koruma altında olan bir türmüş.
Yardımcı olursanız ben ve kaplumbağalarım seviniriz.

Cvp: Su kaplumbağam hakkında sorularım

eminburak' Alıntı:
Merhabalar,
yaklaşık 1-2 ay önce 2 adet adını daha sonradan öğrendiğim fırat kaplumbağası satın aldım.
Öncelikle bu kaplumbağa türünü besleyen başka arkadaş var mı bu sitede onu öğrenmek isterim.
Genel olarak ısıtıcı,uv lamba , filtre, ıslak ve kuru yaşam alanları hakkında az çok bilgi sahibi oldum fakat bu hayvanlar araştırdığım üzere diğer tropik kaplumbağalar gibi değiller..Yurdum kaplumbağası yani :)
Bu nedenle beslenme  ve akvaryum şeklini (ısıtıcı, uv lamba vs) tropik kaplumbağalar usulünde mi uygulamalıyım  ya da varsa bilen nasıl uygulamalıyım?
Mevcut halde 40*40*30 civarı bi akvaryum içinde sadece taşlarla kuru bir alan hazırladım onlara.Yani ısıtıcı ,uv lamba ve filtre falan yok ama suyu sık değiştiriyorum.Oda sıcaklığında yaşıyorlar yani..

Foruma Hoşgeldin
Kaplumbağalar büyük bir olasılıkla Yumuşak Kabuklu Çin Kaplumğası'dır.

Chinese Softshell Turtle Bakım Kılavuzu

Cvp: Su kaplumbağam hakkında sorularım

Aynen öyle teşekkür ederim.' Alıntı:
eminburak' Alıntı:
Merhabalar,

Foruma Hoşgeldin
Kaplumbağalar büyük bir olasılıkla Yumuşak Kabuklu Çin Kaplumğası'dır.

Chinese Softshell Turtle Bakım Kılavuzu

Cvp: Fırat kaplumbağaları hakkında bilgi

Merhaba,
Kaplumabagalrimdan bir tanesi son zamanlarda az yemeye baslamisti .bugun su ustunde ters donmus olarak buldum ve uzuldum.
Gozleri acik ama yine de sormak istedim bazi insanlar oldu zannedip kis uykusuna yatan kaplumbagalari oldu diye gomuyorlarmis.gozleri acik kis uykusuna yatmaz degil mi bu yavrular.
Cildlnde Biraz orumcek agina ya da yosunumsu gibi yer yer ama az miktarda pamukcuklar vardi.sizce hastalik nedeni ile mi olmustur.diger kaplumbaga ya zarar gelebilir mi.tecrubesi olan arkadaslar yardim lutfen.
Hayatta olan cok hareketli bir yavru.

Hayvanda hastalığa bağlı halsizlik olduğunda su içinde yüzmede zorlanır. Manevra yapamadığı için ters dönüp boğularak ölürler. Genelde akciğer enfeksiyonuna bağlı ölümlerin %95'i bu sebepledir. Hayvan son bir gayretle su içmek için suya girer ve çıkamaz.

Bu tip ters dönmeler görüldüğünde hayvan hemen alınıp kuru alana lamba altına konur. Bazen bu şok sonrası eğer hayatta ise yavaşça kendine gelir.

Hayvanda sertleşme görülürse veya gözlerini kapamamış ya da açık vaziyette ise ölmüştür.

Senin hayvan ölmüş ne yazıkki. Dediğin belirtiler mantara benziyor.

O halde bütün akvaryumun suyunu alıp temiz bulaşık süngeri ile temizle. İçindeki bütün ürünleri her ne varsa çıkarıp sıcak su ile yıkadıktan sonra yine sıcak su dolu kovaya 2-3 çorba kaşığı dolusu tuz döküp erit. Sonra ürünleri içine koyup bir gün beklet. Tabanda kum ne varsa onu çöpe at. Akvaryumun camlarına sünger ile ovduktan sonra sıcak su döküp yıka su kaynar olmasın. El yakmayacak oranda olacak yoksa silikonları açarsın. Sonra bu suyu boşalt. Kalanı bez ile emdir. Bu arada hayvanı akvaryum ile emsal sıcaklıktaki su dolu bir kaba al. Akvaryumu temizledikten sonra emsal sıcaklıktaki suyu koyup ısıtıcıyı çalıştır. Uygun sıcaklığı yakaladığında hayvanı akvaryuma al.

Metilen mavisi yoksa bir tane al. Varsa önce hayvanı aldığın kaptaki suya bir damla damlat. Sonra da akvaryuma temiz suyu ekleyip iş bittikten sonra iki damla damlat. Sonraki 5 gün boyunca her gün bir damla damlat.

Tuzlu su dolu kovaya aldığın ekipmanları ertesi gün çıkarıp yıka ve akvaryuma koy. Su ısıtıcı hemen lazım olacağı için onu sıcak su ve varsa antibakteriyel sabunla yıkayıp iyice duruladıktan sonra akvaryuma alırsın.

Diğerinin çok hareketli olması çok enerji harcaması demektir. Bu da üşümeye karşı direncini zayıflatır. Bu sebeple su 27 kuru alan 31-32 derece civarı olsun.

Ayrıca suyuna bir çay kaşığı dolusu kadar çankırı veya himalaya kaya tuzu at. Toz değil tane olacak.

Hayvan için başın sağolsun.

Mantarın pis tarafı bu işleri yapma zorluğu. Diğerini de kontrol et bu beyazlıklardan var mı ?

Mantarın başlıca sebebi akvaryuma yeterince steril edilmemiş ürün konmasıdır.

Sünger ile işin bitince üstüne kaynar su döküp sonra tuzlu su dolu kovaya onu da at. O da bir gün dursun.

Ellerini sabunla iyice yıkamayı unutma. Tercihen antibakteriyel sabun kullan.

Hepsini uygulayacagim cem cok tesekkur ederim verdigin bilgiler icin. Cok uzuldum ufaklik icin neyse artik oburu icin gerekeni yapalim da onu hayatta tutalim bari.tekrar sagol.

Dediğim sıcak sular kaynar su olmayacak. Eli yakmayacak sıcaklıkta olması kafi. 60 derece civarı gibi

Geri