Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

fıstık ve kabugu

asi kız

Bordo Bereli
iyi gunler kızım fıstıgın kabuklarını hala atamadı?ve üstelik kalınlaştı kalkmış birşekilde kenarları ayrılmış iyice suyun içindede dışındada resmen dokunsam dökülecek gibi duruyor ileri safada ne yapabiliriz?kabuk atımı ne zamana olur ?

Cvp: fıstık ve kabugu

çıkar gibiyse çek çıkar. sadece bunu yapacaksın. mango şart akvaryum dar, sığmaz. mango olmadıktan sonra da devit sürmenin anlamı yok.

yok sürmüyom abi zaten sen sürme dedin diye zor abi diğer kısımları hala bağlı hayvana acı çeker olmaz

Bu dediğin hayvan 10 cm'den büyükse sorun olmaz çıkar gibi ise çıkar veya ayrık kısımları katlayıp kır. Yapışık kısımlar üstünde dursun.

abi en son konuştuğumuzda fıstık 12 cm idi kabuk boyu şimdi ise 13-14 cm kendi nasıl yapmışsa sürtünmüş akvaryumun kuru alanına yapışık olmayan kısımlar kalmış ve altında beyazımsı bir tabaka kalmış ..ondan dolayı diğer taraflarına kalkan kısımlarına dokunmaya korkuyom abi

o plakanın açıldığından dolayı mat renk alması veya kireç olabilir. hayvan büyük plaka yeterince kalkmışsa çekip çıkar.

abi plaka değil kalkmayan kabukları ve kabuklarını sürtmüş altından dedğim gibi beyaz sert bişi çıktı kabuk altı gibi :(

resmini görmem lazım.

bunlar nedir sabah akvaryumu temizlerken buldum [url=mailto:/zVYbMO][img]mailto:/zVYbMO.jpg[/url]*[url=mailto:/Gk5lDN][img]mailto:/Gk5lDN.jpg[/url]* sonra hayvanları tek tek kontrol ettim fıstığın kabuklarından düşmüş diye kanaat getirdim abi?

plakaları atmış hayvan. bunları gördükçe al hemen. hayvanlar belli boya ulaştıklarında yemeye çalışıyorlar.

tmm abi başka yapmam gereken bişi varmı yanlız dokundum çok kalın ve çok sert o plakalar önceki attıkları bu kadar sert değildi :(

hayvanlar büyüdükçe plakalar kalınlaşır özellikle kenar kısımdakiler daha kalındır. bu kenar plakaları alt ve üst noktaları ile birleşiktir V şeklinde tek parça çıkar.

anladım abi peki bu kalın plakalarda atıldıktan sonra ilerleyen zmanda kabuk atma işlemi olur mu?

kabuk atma en üst boya gelene kadar olur sonrasında da eskidikçe parça parça dökülür. ama bu daha az oranda olur.

Geri