Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

fistik

asi kız

Bordo Bereli
iyi gunler benim dişi kaplumbagam fistik.herkes bilir kendisini????kabuk boyu 20cm oldu hala ust kabuk degisimi olmadi.gerci altkabukda tam oldu sayilmaz.kabuklarini atamama sebebi nedir?mango koku aldim ama süs niyetine duruyor resmen.????kulkanmayi beceremediler????.kabuklarini nezman atar?

https://hizliresim.com/Eyz7yZ ustkabuk altkabuk plakalarinida elletmiyor tirnaklariyla çiziyor kollarimi elletmmiyor kendisine.

Zaman içinde atar. Katman fazla olmadığı için bu iş uzun sürer. Üste ince plaka var. Bu açıldıkça parça parça çıkar.

Cvp: fistik

abim o inceplakalar cimbiz ucu iledokundugumzaman kalkiyor hemen ama dokundurmuyor.tirnakliyorresmen kedi tirmalamis gibi oluyor kollarim.

Hayvanı düz masaya yada yere koyup bir elinde üstüne basıp o şekilde çıkarabilirsin. Yetişkin hayvanların ayak bölgesinden uzak durulmalı. Yoksa deliyor.

abi fistik korkmasin stres olmasin yani cok ondan tum vucudunu kolum avucicimle tutuyom ama dedin gibi kollarim yarabere hep.normal akvaryum temizliginde bile akvaryumdan alip saklama kabina koyarken kollarimi ciziyor.

Ancak bu şekilde temizleyebilirsin. Ya böyle yapacaksın yada kendi haline bırakıp kendi kendine çıkmasını bekleyeceksin.

anladim abim senin dedini deneyim bide olmazsa mecbur birakcam kendi haline.

Geri