Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Fıstık;

tosbik57

Bordo Bereli
arkadaslar benim fistik kuru alanda garip hareketler yapiyor sebebi nedir sizce ?
iki kolunu cekip ileri geri yapiyor,burnundan şıp şıp sesler cikariyo nedeni nedir yardimci olun lutfn.

Cvp: Fıstık;

Fatih, kuru alandaki hareketleri deri değişiminde kuruyan derinin rahatsızlık vermesi yani bir nevi gıdıklaması durumudur.

Burnundan ses çıkarması hiç hayra alamet değil. Hayvan üşütmüş olabilir. Normalde olan bir durum değil. Su ısısını yükseltip gözlemlemeye devam et. Yem yemesi kuru alanda durma süresi ve yüzüşü ne durumda bak.

Suları sıcak ama ,deri degistirmisti bi da deistirirlermi derilerini ?
Kuru alanda cok duruyo boynunu yere yapistiriyo yüzüşü iyi yan yüzmüyo yani ne yapsak bilmiyom ya ;(

Fatih, kuru alanda çok ve bitkin durması iyiye işaret değil. Veterinere götürmelisin.

Kabuk değişimi gibi derilerinide büyüdükçe değiştirirler.

Kabuk deisiminden de olabilirmi bu durum ?

mailto:/1d/d/rdlzq.jpg

Bu resmi 2 gün önce cekmiştim . Bu güneşlenirken cektiğim resim.

Lütfen cevap' yazın .

Yem yemiyor,burda veteriner yok evde nası tedavi ederim sizce ?

Yem yemiyor simdi gidip devit alcam ama yem yemedigi icin nasi vercem fıstığa ?

Bu akciğer enfeksiyonu belirtisi. Kabukta yumuşama var mı? Senin akvaryumda ekipmanlarından ısıtıcı ve filtre eksik mi Fatih?

Eksik :( Emre abi vitamin alınca düzelir belki diye düsündüm ama deviti nası vericem yem yemiyor ?

Kabukta yumusama yok bilakis kabuk deistiriyo zaten deviti agzina nası vericem ?

Deviti ağzına damlat. Açmayacaktır ama sen damlat ve bekle. Bir nebze aradan sızar. Bu dönemde esas vermen gereken kaplumbağa vitamini. Onu alıp ağzına damlat. Besinsiz kalıyor ve iştahıda açılabilir.
Ah Fatih, bu şekilde hasta olurlar geç kalma hep dedik. Kuru alanı lamba 33 derece yapsın. Bir ısıtıcı alıp suyuda 30 derece sabit yap. Vitamini ihmal etme. Konu acil.

Gerçi filtresizde sürekli kpmple su değişimi yapıyorsun. Hem tedavi zor yada başarısız olacak hemde tekrar nüksetme olasılığı olacak. Şimdi belki diyip sana risk olan bir noktada bunlarsız düzelebilir desem olmaz.

Devit ise yarar insallah,Emre abi kaplumbağaa vitamini bulamam gercekten alabileceğim bir yer yok :( anca eczanede satılan seyleri alabilirim.

Fatih, devit d vitamini sentezi için. Bunu haftada bir kez vereceksin. Ama yem yemeyen ve bitkin düşmüş kaplumbağaya kaplumbağa vitamini vermelisin. İnternetten bu vitamini alabilirsin.

Fatih hiç mi petshop vb. bir yer yok Kütahya da ?

Emre abinin dediği gibi kritik dönemde en azından vitamini temin et.

Olmadı bende fazla var sana göndereyim diyeceğim ama.

Su ısıtıcısını mutlaka temin etmen gerekiyor, en azından akvaryumda besliyorsan kapağını falan kapat rüzgar hiç girmesin içerisine ve olabildiğince sıcak tutmaya çalış.

Kütahyada var ama kücük dükkanlar orda varmïdır bilmiyorum :( ben kütahya nın ilcesindeyim ve merkeze uzak bi ilce bu gün devit 3 aldım eczaneden insalla o bi işe yarar.yuvalarının kapakları örtüyorum az bi aciklik bırakıyorum sularını hep sıcak tutmaya calisiyorum.

Fıstık insallah iyileşir :(

Ama en kısa zamanda merkeze gidicem insallah ordaki petshop ta vardır bu dedikleriniz .

1- Sera reptilin
2- JBL aqua
3- Biyo tortvit
---------------
4- Deep fix reptivit

Fatih, kalite sırasına göre kaplumbağa vitaminlerini yazdım. Bunlardan sonuncuyu çizgi altına aldımki gerçekten bulamazsan alırsın.
Isıtıcı ve filtre de gerekiyor. Gece su ısısı düşmemeli. Açık söylemek gerekirse ekipmanların gecikmesi bu sonucu doğurdu Fatih. Hayvan vitaminle toparlamayacak, sadece vücut direnci düşmesin bir nebze yerine gelsin diye verilecek. Doz normalden fazla verilecek ama uzun süre olmaz. Neticede tedavi gerekecek. Şimdi hem ekipmanlar gerekir hemde tedavi olması. Malesef başka çare yok.

Saol Emre abi bulabilisem en kalitelisinden alırım insallah . Diger ekipmanlarıda toparlamaya calışacam .

vitamini aldığında bir hafta boyunca her gün bir damla ver. güneşli zamanlarda da kuru alan güneş görecek şekilde pencere arkasından ısınsın. en azından şu lamba işini halledersen hayvana olumlu olur.

Güneş görselerde su ve kuru alan ısılarını bir ölçmende fayda var Fatih. Şimdi hiç oynama olmamalı.

Geri