Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

fitremin vantuzları

asi kız

Bordo Bereli
iyi günler benim fitrenin vantuzları yerinden çıkıyor filtrenin içine doğru olan kısımda ve uçları mahfolmuş filtreyede tutunamıyor benim haytalar çok güç uygulayıp devirdikleri için filtre vanztuzlarını petspolarda bulabilir miyim?

Cvp: fitremin vanztuzları

Kullanılamayacak hale gelen vantuzlardan birini yanınıza alıp gittiğinizde uyumlu olanı rahatlıkla evcil hayvan dükkanlarında bulabilirsiniz.

Benimde ısıtıcımın vantuzu aynı şekilde sürekli çıkıyor kaç defa değiştirdim yine olmadı bıraktım artık yüzüp duruyo suyun içinde istediği gibi hem her yeri ısıtır işte dedim:)

Isıtıcının sabit olması gerekir. Hayvanların taşımasıyla beraber çarparsa kırılabilir. Vantuzla bir süre sonra alg oluşumu nedeniyle tutmayabilir temizlemek gerekir. Temiz olmalarına ragmen tutmuyorsa değiştirmek gerekir.

Cvp: fitremin vantuzları

Cansu ısıtıcıyı sabitle su yüzüne çıkıp hava ile temas ederse patlar. Vantuzlar ve cama yapıştığı noktalar belli dönemlerde temizlenmeli. Alg, yosun ve artık kirler kaygınlaştırıp tutmasını önler. Vantuz ne kadar etli olursa tutunum o kadar sağlam olur. Vantuz kısmı ince olanlar işe yaramaz.

Bilmiyodum bunu:/ Vantuz dediğiniz gibi kayganlaşıyo hemen temizliyorum ama sertleşiyo gibi oluyo tutmuyo bir türlü. Yenisini alıyım biran önce ben.

birde vantuz kuru yerde olmamalı kurudukça esnekliği kayboluyor. yatkınlaşıyor. vantuz ayrıca çok sertte olmamalı. sert vantuzların tutunumu ilk başta kuvvetli olsa da bir süre sonra tutunduğu yüzeyin şeklini aldığı için tekrar yapıştırılsa da bir süre sonra atıyor. yani plastik değil lastikten mamul olmalı.

Tamam plastik değil lastik vantuz alıcam, kuru yerinde değil suyun içinde kullanıyorum aslında ama hiç yüzüm gülmedi vantuzda başka yollar aradım ama yok çözüm bulamadım

Geri