Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Fiziksel gelişimleri kaç yaşında bitiyor?

cin

Bronz 1 Üye
İnsanlarda malum 18-19 yaşından sonra fiziksel gelişim duruyor, boy daha fazla uzamıyor. Kaplumbağlarda kaç yaşından sonra gelişim duruyor ?

Cvp: Fiziksel gelişimleri kaç yaşında bitiyor?

bunlarda kabuk durumuna göre 10 cm kabuk boyuna kadar yaş ne olursa olsun hızlı. sonrasında yavaş yavaş büyürler. max limit erkeklerde 25 dişilerde 30 cm. ömürleri ne kadar yeterse gider son nokta bu uzunluklar.

Ömrünün sonuna kadar hiç durmadan sürekli büyüyor yani :huh: Çok ilginçmiş. Ben belli bi yaştan sonra aynı diğer hayvanlar gibi büyümesi duruyor sanıyordum

10 cm kabuk boyuna ortalama ne kadar bir sürede ulasiyorlar cem abi? Bu arada bordo dışkıya hiç rastlamadım o günden sonra. Herşey normal

tamam düzelmiş hayvan demekki minerale bağlı bir durummuş.

tüm ekipmanlar tamam olmak üzere uygun yem ve hasta olmaması kaydıyla 1-1.5 sene arası o boya gelende var yalnız bu hızlı büyüme organları zorlar sağlıklı olan 1.5-2 sene arasıdır.geneli de bu arada o boya geliyor. aylık 0.5 cm uygunu ama 1 cm boy atanda oluyor.

Benimkiler beni etli etli karides gibi görüyor yahu odaya girince cirpinmaya başlıyorlar :p

İlker durumun düzelmesine sevindim, geçmiş olsun.

Doğada su kaplumbağası 10-15 sene gibi bir zamanda büyümeyi tamamlar. Ancak ev koşullarında imkanların yetersizliği hayvanların daha uzun sürede son büyüklüğe gelmesine yada gelememesine sebep olur.

Cvp: RE: Fiziksel gelişimleri kaç yaşında bitiyor?

AEK' Alıntı:
İlker durumun düzelmesine sevindim, geçmiş olsun.

Doğada su kaplumbağası 10-15 sene gibi bir zamanda büyümeyi tamamlar. Ancak ev koşullarında imkanların yetersizliği hayvanların daha uzun sürede son büyüklüğe gelmesine yada gelememesine sebep olur.

Mesela burda birinin 15 yaşında kaplumbağası var ama yanlış bakıldığı için 15 cm de kalmış. Bu kaplumbağanın bundan sonra iyi bakımla daha fazla büyüme şansı varmı yoksa 15 yaşını geçtiği için ne yaparsan yap artık büyümesi imkansız mı?

Büyür ama çok çok yavaş büyür. Ben bunu gözlemlemedim ama aynı duruma yakın hayvan büyük yere geçince 6-7 ayda 0,5 cm boy atmıştı. Beslenmeyi bitkiselden almadan ama bir tık emsallerine göre protein vermişti. Muhtemelen o durumda hayvanlar büyümeyi ömrünün sonunda tamamlar.

Eğer hayvan 10 yaşında olsa daha avantajlı olurdu. Yaş ilerledikçe büyüme yavaşlayacak.

büyük hayvanın kalsiyum ihtiyacı çok olacağı için mineral yem yanında jbl calcilde alınıp verilmesi uygun olur.

Dogadaki gibi bir ortam asla saglanamaz dogada disiler 35 cm ye ulasir fakat akvaryumda omrunu 30 cm gecmeden tamamlar diye dusunuyorum
Kis uykusu daha cok buyumelerinde etkili midir buarada yasam suresinde oldugu gibi ?

Kış uykusu tam tersi doğada daha doğru hızda büyümelerini sağlar Ali Sarp. Hatta Cem in bahsettiği çok hızlı büyümeside iyi değile bir örnek. İlk etapta akvaryumda daha hızlı büyüyorlar. Bunun önünü alamayız kış uykusu akvaryumda olacak iş değil. Ama dahada hızlı büyüyenler hiç iyi değil.

Yani maksimum boya kış uykusu etki etmez.

evet doğada kış uykusuna yattıkları için organlarda dinlenmiş. vücutta direnç kazanmış olur. bu sebeple bizimkilere göre ömürleri uzun oluyor. vücut komple durduğu için büyüme kış uykusunda olmuyor.depoladığı yağ sadece hayatta kalmasını sağlayacak düzeyde oluyor.

Geri