Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Florasan

mertcanerdinc

Taç 2 Üye
Akvaryum isiklandirilmasi icin akvaryumun uzerine platform ike mavi florasan taktiricam . Florasan isiginin bi zarari olur mu gozleri acisindan ?

Cvp: Florasan

Zararı yok diye biliyorum.

Fakat sana önerim, mavi bir arkaplan yaptiktan sonra sarımsı bir ışıkla aydınlatman daha güzel olur. Direk mavi ışık çok kötü duruyor :)

Mavi dalgıç floresan yapsan çok güzel olur bence.

Zaten dekoratif olarak akşamları istediğin zamanlar yakarsın.

Ben 30 cm yi 10 TL ye aldım mertcan. Bilmiyorum marka farkı var mıdır ama o kadar çok pahalı birşey değil.

Emre abinin verdiği taktik ile gece yatmadan önce 20 dk açıp onları izliyorum.

Emre abi laf açılmışken burada söyleyeyim :D benimkiler mavi dalgıç florasanı açınca direk yanına gidiyorlar ve sürekli dokunup ona doğru yüzüyorlar. Özellikle bir tanesi hiç ayrılmıyor yanından. Sevmelerinden ve hoşnut kalmalarından ötürümüdür? daha da açık tutayım mı ? Yatmadan 1 saat öncesi falan ?

bumble bee' Alıntı:
Ben 30 cm yi 10 TL ye aldım mertcan. Bilmiyorum marka farkı var mıdır ama o kadar çok pahalı birşey değil.

Emre abinin verdiği taktik ile gece yatmadan önce 20 dk açıp onları izliyorum.

Emre abi laf açılmışken burada söyleyeyim :D benimkiler mavi dalgıç florasanı açınca direk yanına gidiyorlar ve sürekli dokunup ona doğru yüzüyorlar. Özellikle bir tanesi hiç ayrılmıyor yanından. Sevmelerinden ve hoşnut kalmalarından ötürümüdür? daha da açık tutayım mı ? Yatmadan 1 saat öncesi falan ?

O ışık ilgilerini çekiyor Emin :) Onların uyku saatinden yarım saat öncesine kadar tutabilirsin. Ben bazen salonda oturduğumda gece yarısına kadarda yakıyorum. Ama her zaman değil.

mertcan dalgıç floasanlar bir çok yerde 10 tl'ye satılıyor. yer derdi de yok. diklemesine tepesi su dışında olacak şekilde tuttur. platform gibi akvaryumun tepesini kapatacak şeylerden kaçın hayvanları rahatsız ediyor.

Cem abi ben pahali derken hava motorlu aydinlatmayi soyledim karistirmisim . Anladim cem abi kapatmam ustunu .

Geri