Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Floresan

turtlle

Yeni Üye
Arkadaşlar uzun floresan lamba ile akvaryum suyu arasında cam olmalı mı direk camsız suyun üzerinde dursa bir problem olur mu?

Cvp: Floresan

Eğer sadece aydınlatma amacı ile ise istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.Ancak UV-B özellikli ise arada cam olmaması gerekli.

balık akvaryumlarındaki gıbı aydınlatma kullanmayı bende ıstıyorum ama kuru alan ısıtma olayından dolayı acık kalması gerekıyor bır kısmının. Floresan aydınlatma kullanan varmı arkadaslar? Kapak sorununu nasıl halledicez?

Vantuzla arka cama tutturabilirsiniz.

UV-B ışın yayıyor.Lamba floresan olduğu için büyük bir kısmı kuru alanın dışında kalıyor.Aldığıma pişmanım.

ben su içine konulan mavi florasan gece lambası kullanıyorum. bu dediğiniz kapak içine takılan normal tavandaki gibi starterli tiplerden ise ısınma ve dolayısıyla buhar yapacağı kısa devre yapabilir. ısı vermiyor ve kapak etrafından yeterli hava sirkülasyonu alıyorsa sorun teşkil etmez.

Teşekkürler.
Lamba bu linkteki. mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=12272
Kablumbağaların d3 vitamini sentezlemesi için lamba dışında alternatif var mı?

bu lambayı takacak düzeneğiniz var mı ? D3 vitaminini yemine katabilirsiniz. ve kabuğuna sürebilirsiniz, tabi kuru alanda yapacaksınız. yağlı bir vitamindir suyun üstünde tabaka oluşturur. yemini önce bir kaşık üstünde vitamin damlatarak emdirin. daha sonra su damlatarak yumuşatın ve kuru alanda verin. tabi fazla vermeyin oda zararlı. haftada bir uygundur. verdiğiniz yemler içinde de eser miktarda ihtiva eder.

cem bey akvaryumunuzun fotosunu koyarmsınız cok merak ediyorum su lambası vs?

mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=8034
Bu ürün de var bende.Isıtma amaçlı kullanmak istiyorum.Zararlı bir yanı var mıdır önerir misiniz?

infrared ampullerin ısısı muazzam. ben adale sertliği için almıştım önünde 5 dakika durulmuyor. kaplumbağayı pişirebilirsiniz. bu tarzda neodym ampuller biraz daha hafiftir.

mailto:/index.php?cPath=9420_9416_1275

bendeki bu lambalardan roxin 6w mavi

http://f1212.hizliresim.com/14/s/h73kp.jpg

Teşekkür ederim.Beyaz ışık dışındakilerin gözlerine zarar vereceğini duymuştum.

şeffaf olanlar gibi gözü rahatsız edenler için geçerli. gece lambası için loş ışık uygundur. genelde mavi tercih edilir.

tabi zaten gece lambası olarak mavi ampullerde var, bu tip lambalar dışında. night glo'ydu galiba ismi.

Evet Cem night glo. Gece kuru alan için kullanılanlar.

Geri