bilinşsizce bir kaplumbağa aldım forumdan az çok bilgi edinnce ölüm kabını bıraktım ancak bir akvaryum alacak maddi duruma sahip değilim :breh: eskiden balığım vardı fanusta besliyordum içinde bazı taşlar ve kumlar vardı kaplumbağamı fanusa koydum artık onda yaşıyo içine birkaç taş koydum dibinde adını petshptan aldığım kumlar var ver küçük renkli taşlardan var küçük taşların renkler souluyor çıkarmalımıyım ?? kuru bir alan yaratamadım fanusta bu yüzden günde 3-4 saat kuru bir kapta gezdiriorum yemimin adı ''Ahm turtle stıcks food'' aldığımda farketmedm eve gelnce gördüm kabuğunda üçgenimsi küçük beyaz insan derisine benzer birşey var mantar olmasından korkuyorum yemini 1-2 yememezlik yapıyor su buyüzden çabuk kirleniyor 2 günde bir temizliyorum petshoptaki adam fanusuma mini bir ısııcı alabileceğimi söyledi.Sizden isteğim bana yardım etmeniz... bu yem yeterlimi vitamin damla vb. birşey almam gerekiyormu kabuğundaki mantarmı ve sırtındaki beyazlık nedeniyle temzlk yapmam gerektiğini okudum fakat nasıl yapılıcam bilmiyorum tuzla ilgili birşeyler yazılmış nedir bu günde kaç saat fanusta kaç saat kuru bir kapta bulundurmam gerekiyor? :ashamed0006: cevaplarını bekliyorum ne olur birşeyler yazın ölmesini istemiyorum bu arada kabuğundaki beyazlık pamukumsu değil.