Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

forumda bulamadım kabuğunda birşey var

Emre06

Yeni Üye
Katılım
14 Şub 2014
Mesajlar
14
bilinşsizce bir kaplumbağa aldım forumdan az çok bilgi edinnce ölüm kabını bıraktım ancak bir akvaryum alacak maddi duruma sahip değilim :breh: eskiden balığım vardı fanusta besliyordum içinde bazı taşlar ve kumlar vardı kaplumbağamı fanusa koydum artık onda yaşıyo içine birkaç taş koydum dibinde adını petshptan aldığım kumlar var ver küçük renkli taşlardan var küçük taşların renkler souluyor çıkarmalımıyım ?? kuru bir alan yaratamadım fanusta bu yüzden günde 3-4 saat kuru bir kapta gezdiriorum yemimin adı ''Ahm turtle stıcks food'' aldığımda farketmedm eve gelnce gördüm kabuğunda üçgenimsi küçük beyaz insan derisine benzer birşey var mantar olmasından korkuyorum yemini 1-2 yememezlik yapıyor su buyüzden çabuk kirleniyor 2 günde bir temizliyorum petshoptaki adam fanusuma mini bir ısııcı alabileceğimi söyledi.Sizden isteğim bana yardım etmeniz... bu yem yeterlimi vitamin damla vb. birşey almam gerekiyormu kabuğundaki mantarmı ve sırtındaki beyazlık nedeniyle temzlk yapmam gerektiğini okudum fakat nasıl yapılıcam bilmiyorum tuzla ilgili birşeyler yazılmış nedir bu günde kaç saat fanusta kaç saat kuru bir kapta bulundurmam gerekiyor? :ashamed0006: cevaplarını bekliyorum ne olur birşeyler yazın ölmesini istemiyorum bu arada kabuğundaki beyazlık pamukumsu değil.
 
Fanusta olmaz bu iş vitamin yem en son derdin olmalı temel şeyler ısıtıcı filtre ısıtıcı lamba kuru alan bunlar olmadan olmaz.. Petshoptaki adam para peşindedir.. Renkli taşları çıkartın olmazsa bir leğene alın kaplumbağanızı en azından.. Büyük bir leğen alabilirsiniz onun içine ısıtıcı.. Kuru alan lamba kurabilirsiniz size maliyeti 30 lira kadar olur.. Hastalık konusunda bilgili arkadaşlar yorum yaparlar.. Kuru alanın amacı vücıt ısısını dengelemektir boş boş kuru yerde gezmek değil
 
Cvp: forumda bulamadım kabuğunda birşey var

hmm nasıl tanımlasam bilemedğim 1,5 kafa boyutunda ve bilekten parmağa bir el boyunda :133:
 
Cvp: forumda bulamadım kabuğunda birşey var

Fanus japon balıkşarının beslendiği cam diyebilirim
 
Cvp: forumda bulamadım kabuğunda birşey var

forumda çok okudum leğeni fakat anlamadım plastik leğenlerdenmi bahsediyoruz? birde yemlerin ve vitamnlerin vb. adlarını ve nereden temin edebileceğimi yazarmısınız?


kabuğundaki hastlaık konusunda yardım edebilecek biri varmı?


fanusun yarısına kadar su koyuyorum taşlardan kuru biryer yapablrlm ama su azalır biraz sorun olurmu?
 
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

Bu konudaki sistem minimum düzeyde sağlanmadıkça hayvan gelişemez, hasta olur ve kısa zamanda ölür.

Kuru alana siz isteyince değil kendi istediğinde çıkmalı. Eldeki fanus ölüm kabından beter durumda kuru alanı dahi yok. Hatvan rahat ve huzurlu değil. Bir suda bir kuru kapta üşüyor. Su ısıtıcı ile 26-28 derece, kuru alan ise ısıtma lambası ile 31-33 derece olmalı. Akvaryum cam ve yavru için 50*40*40 1,5 sene, 50*30*40 1 sene götürür. Minimum bunlar olmalıki bunlarda bahsettiğim süre dolunca değişip ömürlük sisteme geçilir. Su sık sık değişmeyip filtre ile temizlenmeli. Renkli taşlar kesinlikle olmaz. Kaliteli dahi olmazki bunların boyası bile çokmaya başlamış. Hemen atılmalı. Hayvan o suyu içiyor. Uygun akvaryuma 0,5-1 mm silis kum alınmalı.

Hayvanın kabuğunu resim eklerseniz kontrol ederiz. Yem yememesi soğuk sebebiyle metabolizma yavaşlamasından. Tabi hayvanın strese girmesi ataptasyon problemleride etken. Kabuğa jel falan sürülmedi değil mi? Kireçte olabilir.

Sistem kurulmadan hayvanın düzelmesi imkansız. Hasta olmak üzeredir ve besinsizlikte direnç kaybı olur.

Sera raffy p ve sera raffy I yemler alınmalı. Uygun programı yazarız. Gerçi bakım kokavuzunda yazılı. Sera reptilin yada jbl aqua vitaminlerinden biri alınmalı. Bunu hayvanın doğrudan ağzına damlatmalı. Bu arada bünyeyi koruduğu kadar korur. Ama toparlamaz. Sistemi hafta sonu kurmalı. Aksi halde zor süreç veteriner ziyareti vs çok daha sıkıntılı zamanlar gelebilir. Zaten sistem olmadan tedavide olmaz. Gerekenlerin detayları için danışabilirsiniz. Önce bakım kılavuzunu okuyup akvaryum ölçüleri için karar vermeli. Ölçüye uygun ekipmanlar öneririz.
 
Cvp: forumda bulamadım kabuğunda birşey var

mailto:/forum/Konu-kaplumbaga-hediyesi-hicbir-canlidan-hediye-olmaz.html Emre bu konudaki kaptan bahsediyorum ama yoksa leğende işini görür şimdilik ama bu kaplumbağa bakımı emek zaman ve malesef birazda para isteyen bir olay ama herşey, yavaş yavaş yapabilirsin.. Böyle bir kabın içine ısıtıcı rahat olur birde kuru alan yaparsın üstüne lamba tamam seni bir süre idare eder.. Yem olarakta sera marka yem kullanılır genelde ama küçük kaplumbağalara verilenleri arkadaşlar yazar sana ilk olarak sıcaklık önemli
 
Kabuğu görmeden durumu anlamayız. Görsek bile veterinere yönlendirmek gerekebilir.

Genede sorayım. İpliksi yani tırnak sürtünce dağılma olan bir yapı yok sanırım. Peki katman şeklinde kabuk üzerindemi yoksa sürtünmüş renk kaybetmiş gibi mi?
 
Yem olarak Sera raffy p ve sera raff I muhakkak temin edilmeli. Sera raffy p içindeki kırmızı yemler vitamindir o yemler bitince ayrıca sera raffy mineral almak gerekir. En kısa surede Emre'nin (AEK) verdiği link teki imkanlar sağlanmalı.
 
Cvp: forumda bulamadım kabuğunda birşey var

abi 2dk. beklermsn fotorağf çekip atıyım
 
O fanusta bogulup olen kaplumbagalar oluyor olum fanusundan kat kat kotu cunku tutunacak yeri yok insanin pasifik okyanusta yuzemeyip bogulacagi gibi dusunun bunu
 
Cvp: forumda bulamadım kabuğunda birşey var

fotoğraf çekemedm durmuyo yerinde .s beyazlık iplikimsi değil böyle tırnaklarımızın yanındaki ölü deriler gibi


ali abi taşlardan yüksek biyer yapıyımmı fanusa?


geometrik şekller varya kabuğunda bir şekilnhemen bitiş yerinde tırnak sürtünce dağlmıyor iplikimsi değil
 
Hayvan ufaksa doğum lekesi olabilir. Kireç yada büyüme beyazlaması olabilir. Resim olmadan tahmin zor.

Hızlıca yapılması gerekenler. Hayvan diğer fanusa ölüm kabına konulmalı. Kalorifer yakılmalı ve kap 1 cm aralık kalacak şekilde yanına koyulmalı. Yanına 40-60 w ampulü olan masa lambası konulmalı. Gündüz bununla kuru alan ısıtılacak. Gene kaloriferin 1 cm yanında damacana içinde değişim için su bekletilmeli. Değişirken aynı sular ısıda olmalı. Gece kalorifer sönmemeli ama olduda söndü hava girecek ufak bir açıklık bırakılıp fanus havlu ile örtülmeli. Böylece ısı kaybı azalır.

Ama bunlar riskli geçici önlem. Hayvanın ihtiyacı belli.
 
Cvp: forumda bulamadım kabuğunda birşey var

yarın fotoraf atsam tekrar bakarmısınız? kalorifer kaçta yansın? birde fanusun suyunu azaltsam taşlardan kuru yer yapsam yinede ölüm kabına koy dermisiniz? uğraştırıyorum sizi ama k.bakmayın arkadaşlar :'(


kaplumbağa yavru aldığımdada vardı eve gelince farkettim doğum lekesi, kireç yada büyüme beyazlaması olabilir demişsiniz yarın fotoğraf atıcamda eğer böyle birşeyse tedavi gereklimi ne yapmam gerekli eğer tahmin ettiklerinz arasından birşeyse?
 
Fanusun alani olum fanusundan bile kucuk yanliz durum nekadar kotu anlayin olum fanusu onerdigimize gore
 
Cvp: forumda bulamadım kabuğunda birşey var

foruma hoş geldin yasin. tedavilik durum olsa dahi önce ortamın düzelmesi gerek. akvaryum alacak durumun yoksa marketlerde satılan akvaryum ayarında kaplardan düşünebilirsin. bunlardan birini aldıktan sonra alman gerekenler kuru alan bunu el yapımıda yapabilirsin. kuru alan bölümü ve akvaryum paludaryum atölyesinde bulabilirsin örnekleri; kuru alana lamba; su ısıtıcısı bunun gücünü aldığın kap veya akvaryumun alacağı suya göre söyleriz. iç derece ve filtre lazım olacak bunlar öncelikli.

fanustaki renkli taşları çıkar. bu düzende hayvanın sağlıklı yaşamasının olanağı yok.

verdiğin yemlerin toplamı günlük kafa hacmi kadar ve sabah akşam verilmeli. her bir yemi tek tek at. birden atarsan yemediği yemler parçalanıp. kir olarak döner. yem olarakta sera raffy p ve raffy I al.
 
Normal fanusa koyup su alanını su doldurup kuru alanı kuru bırakmalısın. Kalorifer sürekli sabit ısıda yansın. Evdekiler ille gece kapatacağız derse bahsettiğim havlu konusu uygulanmalı. Ama bu zaten hastalık riski çok olan durumu iyice artıracak.

Kireçse su olarak musluk suyu bırakılıp hazır içme suyu kullanılmalı. Diğerlerinde sorun yok. Büyüdükçe doğum lekesi geçer, gene büyüdükçe yeni plakalar canlı renkte gelir. Tabi resimle duruma bakmalı.

Akvaryum kurulumu için konuşmalı. Bu halde hayvan muhtemelen iştahlanmaz ve yakında hasta olur.
 
Cvp: forumda bulamadım kabuğunda birşey var

teşekkürler cem abi söylediklerini uygulıcam


sera raffy p ve raffy I yemlerini nerde bulabilirim?


ailem evde hayvan beslememi istemiyor bu yüzden akvaryum almıyorlar kemanımı satsam 200 tl'ye 2-3 sene idare edebilecek bir paludaryum kurabilirmiyim?
 
Cvp: forumda bulamadım kabuğunda birşey var

hayvan tek olduğuna göre o paraya iyi bir şey yapılır. yalnız kemanını satmanda olmaz. keman belli bir seviyeye geldiysen sürekli çalışman gereken bir çalgı. yeteneğini köreltme. bir şekilde ailen ile konuşmaya çalış. sonuçta ev içinde gezecek bir hayvan değil akvaryumunda bir köşede duracak.
 
Geri
Üst