Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Gammarusta Hakkında yardım

anıl bey

Bronz 5 Üye
Bu konu hakkında bilgi sahibi olan varda söyleyebilir mi [font=Tahoma, Geneva, sans-serif]Gammarusta aslında ben veriyorum kurutulmus karides olarak veriyorum fakat yüzde 70 oranında proteini düşüyormus heralde canlı olarak nerden bulabilirim bulursam nasıl veriyim günde kaç tane verilir canlı olarak mı verilir ne yararı var [/font]

Cvp: Gammarusta Hakkında yardım

Hepsiburada da, 250ml gammarus mix (balık ve gammarus karışımı) 10 tl ondan alıp verebilirsin, balıktan da protein almış olur. Gammarus kurusu içi boş diye kafa büyüklüğünden daha fazla verilir protein eşitlenmiş olur. Şu canlı yem isteğini kafandan at bence çok gereksiz.

Protein oranı düşmez fırınlandığı için suyu gider. İçi boş kaldığı için stick yeme göre oranlama fazla olur. Mesela bir stick üç gammarusa denk gibi. Bu gammarusun boyuna göre ayarlanır.

Jbl energil ve sera royalde iridir. Bunlardaki balıkların yüzgeçleri koparılır. Karideslerin dikensi dokuları kırılır ve ağızlarına sığacak oranda koparılarak verilir. Bu yemler 8 cm kabuk boyu sonrası verilir.

Canlı karides verilmez ağız yapısındaki dikensi doku hayvanı yaralar. Boğazına takılır.

Eğer taze olsun diyorsan kocaman marka dondurulmuş karidesten al. Yarım kiloluk beyaz poşette satılır. Buzu çözülmeden buzluğa at. Vereceğin zaman yiyeceği oranda bir miktarını cezveye koy. Bir iki defa ılık yada sıcak su ile çalkala buzu erisin tuzu çıksın sonra temiz su koyup 5 dakika kaynat. Suyu döküp temiz su ile bir iki defa daha çalkala soğutup hayvanlara ver. Haftada bir verilmesi uygun.

Geri