Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Garip oldu:)

Sprite

Gümüş 1 Üye
Arkadaşlar daha yeni akvaryumcudaydım kaplumbağa var mı cins geldi mi diye aslında arıyorsum hala ama o an olan oldu ve şu anda 3 tane tatlı mı tatlı kaplumbağa yavrum var:) olay şöyle oldu: ben çıktım akvaryumcuya gideceğim diye geldiğimde doğruca kaplumbağalara yöneldim ve baktım ki son üç tane kalmış akvaryumcuya sordum ve pazar günü yeni yavrular getirteceğini söyledi bende dükkanda devam ettim ama aslında dikkatimi çeken kaplumbağaların çok sağlıklı canlı ve uygun ortamda tutlmalarıdır gerçekten kuru alan uvb lamba dış iç filtre bütün akvaryumlar birbirine bağlı olarak filtreleniyor ama bunu ayrı yapmış olurda başka akvaryumlarda bişey olursa bulaşmasın diye sonra işte geserken biraz mango köklerine felan kuru alanlara bakarken biraz da adamın kendi sarı yanaklı kaplumbağalarını besledim aşağı yukarı 8-9 cm büyüklüğünde kendi kaplumbağaları var 2 tane 1 m lik akvaryumda besliyor :) neyse işte dükkanda bi 15-20 dk gezindikten sonra bir adam ve çocuğu girdi dükkana adam biraz çaresiz gibiydi ve çocuk da heyecanlı:) girdiler işte adama sordular kaplumbağa var mı diye adam hemen götürdü kaplumbağalara çocuk tutturdu üçünü de istiyorum diye babası da çaresiz gibiydi babasına gittim ve akvaryum vs. Var mı diye sordum babası ise" akvaryumumuz felan yok dediğiniz ısıtıcı kuru alan da yok çocuğum doğum günü hediyesi olarak da kaplumbağa istiyor ne kadar itiraz etsem de annesi en son çıldırdı ve al şuna kaplumbağa da hevesini alsın dedi bende geldim ama çocuğumun kötü bakacağını düşünüyorum hatta ölecekleri için itiraz etsem de dinlemedi ve evimizde de yeterince yer yok akvaryum vs. İçin hanım da ztn bu tarz leyleri sevmiyor titizdir!" Dedi bende o anda çok üzüldüm çünkü 3 tane sağlıklı kaplumbağanın öleceklerini düşünmek istemedim bile ve adama şöyle bir fikir sundum " ben alsam kaplumbağaları çocuğunuzada bu kaplumbağaların satıldığını söyleseniz olurmu ?:)" dedim adam mutlu oldu ve ta ikide kabul etti bende akvaryumcuya gidip aynısını söyledim o da kabul etti( yeterki satılsın diyordur o:). ). İşte gittik çocuğa ben aldım kaplumbağaları bende sera mineral eksikti onu da adlım ve babaına dedim ki " çocuğunuza söyleyin de bu dükkanda kaplumbağa almak için en az 1 m lik akvaryum lazım herşeyi ile " ( çocuğun gelip kendi almaması için akvaryumcudan da rica ettim küçük çocuklara satmaması için artık ne kadar dinler bilmiyorum:/ ) ama sonuç olarak şu anda 3 tane sağlıklı kaplumbağa 1m lik akvaryumlarında sağlıklı ve multu yaşıyorlar isimlerini Sprite( uzun zmaandır bu ismi koymak istiyordum) ,t-rex ve ismini de bulmadığım ( ama büyük ihtimalle onu da bulacağım ) öneriler için açığım değişik böyle vahşi bir isim olsun:) benim yaşadığım olay işte bu herkese iyi günler diler ve kapluşlarınıza da selamlarımı iletin lütfen:)

Cvp: Garip oldu:)

gösterdiğin örnek davranış için teşekkürü hak ettin. ebveynleri bu konuda caydırmak için söylemen gereken bu hayvanların salmonella bakterisi taşımaları ve çocuklar için tehlikeli olabileceğini söylemen. yurtdışında bu sebepten dolayı böyle bir yasak mevcut zaten.

Ha evet amerika da bu nedenden dlayı yasaklanmıştı 10cm altındaki kaplumbağa satışı keşke söyleseymişim:( ama işte cahillik adamlar daha araştırma yapmadan birşey almadan gidiyor öldüğünde şaşırıyorlar! Hiç anlayamayacağım ben bu hayvanlara eziyet cektiren insanları

insanlara da kızmamak lazım bu petshopların sorumsuzluğu hayvanları kap içine koyup veriyorlar alanlarda bakımı böyleyse kolaymış deyip alıyorlar. bir çoğu hayvanların büyüdüğünün farkında bile değil hep o boyda kalacaklar sanıyorlar. yani iş sunumda bitiyor. gerekenleri bilseler, kaplumbağaları kimse almaz.

Tabikide o da doğru ama insanlar araştırsa ztn o kaplarda bakılmayacağını görüp almaz ( uygun akvaryum vs. yoksa) ve bence mantık olarak da biraz beynini çalıştırınca o kaplumbağaların küçüück soğuk ve su seviyesi düşük kaplarda ( ölüm fanusu) nda tutulmayacağını görür ama bu işte akvaryumcuların da suçu büyüktür tartışmasız

En yakın zamanda yükleyeceğim:) şu an pek hareket etmiyorlar ama sanırım alışmaları gerek emin olmak için şu an 60cm lik bir akvaryuma koydum dış filtreli herşeyi içinde çünkü 1m akvaryumda önceden ciklet balıkları vardı ve hastalık gelmesi sebebiyle bpşalltım temizledim ve 1.5 haftadır çalışıyor durumda ama korkuyorum ya hastalık tamamen gitmediyse diye birşey olurmu ki kaplumbağalara??

Aslında mantık yürütebilen birinin bu soruyu sorması lazım. Bir hayvanın büyüymemesi mümkün mü ve bir tasın içinde nasıl yaşar?

Soru sormasını bilmediğimiz için cevapları da bulamayan dolayısıyla bilgisiz bir toplumuz. Tabi böyle yetiştirilmek istendiği ve sorgulama yapmayan bireyler arzu edildiği için.

Çoğu insanda kendini kandırmak ister beyni olan herkes bşr kaplumbağanın küçük kalmayacağını bilir ve kesinlikle masraf vs. Olacağını bilir ama bu insanlar işte masrafı ne kadar az tutarım şunu almasm da olur felan düşünerek bu hayvanları beslemek istiyorlar ama gerçekten hoş bişey değil

Maddi durumu olmayanlar yada paralarını kaplumbağalarını 5-10 tl ye aldıkları için kendisinden kat kat fazla masraf yapmak istemeyenler beslemesinler ya bu parayı vereceksin yada beslemeyeceksin

Kaplumbağaları sahiplenme şeklin çok güzel bir anı olacak. Güzel bir sistemde sağlıklı yaşasınlar. Bilmiyorlar ama hayvanların bugün hayatı değişti. Neticede tebrik ederim.

Genel olarak bilinçsizlik vs bir çok sebebin yanında bu tip ailelerin çocuğa laf geçirememesi sebebiylede bu sonuçlar meydana gelebiliyor. Baksana adam çaresiz kalmış. Çocuk hayvan istiyor, anne akvaryum olmaz diyor. Bence hayvan satışı için doğrudan yaş sınırı gelmeli.
Tabi hayvan hayatını önemsemeyen yetişkin insanların durumu en büyük problem.

Akvaryumu bir gün kaya tuzlu su, bir günde suyu değiştirip metilenle su devirdaim yaparsan hastalık ve bakteri kalmaz. Tabi bundan sonraki günde akvaryum boşaltılıp duru su konulmalı.

O qkvaryumu boşalltım 1.5 hafta önce güzelce sıcak tuzlu su ile temizledim:) beklemedeyim bir japon attım denemede şu an izliyorum:). Yaş sınırı meselesine gelince bence pek bir faydası olmaz çünkü tükiyede pet shoplaeın vu kurala uymayacağını düşünüyorum . Örnek vermek gerekirse sigara satmak dada yaş sınırı var ama kşmsenin umrunda değil doğru dürüst ceza da olmayınca olacağı bu bence şu kaplumbağa işi biraz zor türkiyede yani

ali japonu sonradan çıkaracaksın değil mi yoksa kaplumbağalar öldürür. onu koymana gerek yok. emrenin dediklerini uygula hastalık niyetine hiçbirşey kalmaz.

Tabikide çıkaracağım sadece deneme amaçlı yani var mı hastalık diye tam emin olmak istiyorum 2-3 gün bekleyeceğim sonra koyarım kapluşları bu arada 3. Kaplumbağanın adını ya Pumba ya Bemba yada yoshi koyacağım:)

Hiç gerek yoktuki Ali. Şimdi balık bir bakteri taşıyorsa suya geçecek.

Yok balık bendeydi ztn süs akvaryumumdan ordaki balıklar 100% sağlıklıydı ztn

kablumbagalar da mı hasta oluyo anlamadım yanı bende beslemek ıstıyorum ama bakımı zor gıbı geldı bakterı falan :)

Tabikide hasta oluyor çok narin ve hassas hayvanlardır:) herşeyini tam tutsan bile hastalanma olasılığı hep var:) o yüzden herşeyden tam olması için çok iyi dikkat ediyorum yoksa anında hastalanırlar:/

hayvanlar kadar kendine de dikkat etmelisin akvaryum ve kaplumbağalara her türlü temas sonrası ellerini sabunla iyice yıkamalısın.

Tabiki hasta oluyor. Hastalıklar başlığında çeşit çeşit hastalıkları mevcut. Bu hayvanlar strese girmesin diye uygun hacimde akvaryumda çıkarılmadan yaşamalı. Su ısısı ve kuru alan ısısı uygun derecede olmalı. Su filtre ile temizlenip uygun değerleri sağlanmalı. Detaylar forumda mevcut.

Geri