Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Garip ritmik hareketler

olivia-peter

Bordo Bereli
Arkadaslar bugece kaplumbagamda garip bir hareket gözlemledim takip ediyorum ama biryandanda endişelendim. Gordugumde kuru alandaydi ellerini ve basini kurualandan suya dogru salmis vaziyetteydi ve garip bir sekilde titrer gibi kafasi hareket ediyordu sanki hıckirir gibi ve ritmik bir sekilde. Baktigim surece devam etti yaklasinca suya indi herangi bir sorun yok yuzmesi normal.

Bir saat sonra yine kurualanda ayni sekilde kafasi hareket ediyordu. Anlatamadim galiba :( Neden olabilir acaba?

Kuru alan ısıtıcı lambanız açıkken mi yapıyordu yoksa kapalıyken mi ? Eğer kapalıyken yapıyor ise üşüdüğünden titriyor olabilir ışığı açıp gözlemleğin zaten ışık açıkken yapıyor ise ya ısının bütün vücuduna gelebilmesi için geriniyordur ya da aç olabilir +1 yem vermeyi deneyin .

Kafası suyun içindemiydi eğer değilse yansımasını görmesi bunu yapmasına neden olmuş olabilir

Cvp: RE: Garip ritmik hareketler

Restart' Alıntı:
Kuru alan ısıtıcı lambanız açıkken mi yapıyordu yoksa kapalıyken mi ? Eğer kapalıyken yapıyor ise üşüdüğünden titriyor olabilir ışığı açıp gözlemleğin zaten ışık açıkken yapıyor ise ya ısının bütün vücuduna gelebilmesi için geriniyordur ya da aç olabilir +1 yem vermeyi deneyin .

Evet ısıtıcı lamba açıkken yapıyordu. besledikten 1 saat sonra fark ettim yaptığını ama yine de biraz önce +1 yem verdim.

Yansıma da mantıklı geldi fakat İlk gördüğümde suya doğru uzatmıştı kafasını o şekilde sallanıyordu daha çok tik gibi sanki, ikinci gördüğümde tamamen kuru alan üzerindeydi olduğu yerde hareket ediyordu. Hala takip ediyorum.

Cvp: Garip ritmik hareketler

Evet var 2 kaplumbağa yani toplamda 2 taneler. diğeri gayet normal

Duygu hanımın söylediği mantıklı gelmişti ama eğer yansımasını görme ihtimali olmadığı takdirde de yapıyorsa acaba yem yerken veya başka bir şey mi sıkıştı ağzına yutmaya mı çalışıyor? Yem verirken yemesi normal mi ?

Aklima enteresan bir sey geldi . Acaba bi kaplumbaga kuru alana cikip kafasini suya sokup digerini mi izliyor . Yani kuru alani sahiplenip diyerini mi dikizliyor

Evet gayet normal su içerisinde de her sey normal tepkiler normal, sadece kuru alana çıktığında görünmeden takip ettiğimde fark ediyorum. Hıçkırırken irkiliriz ya ona benzer bir şey yada kalp atışı gibi kafası oynuyor diye benzetebilirim :(

mertcanerdinc' Alıntı:
Aklima enteresan bir sey geldi . Acaba bi kaplumbaga kuru alana cikip kafasini suya sokup digerini mi izliyor . Yani kuru alani sahiplenip diyerini mi dikizliyor

Aslında mantıklı fakat sadece suya doğru yapmıyor ve diğeri tamamen akvaryumda farklı yerlerde birbirleriyle pek ilgileri yok gibi, ayrıca istem dışı hareket ediyor gibi hayvancağızın kontrolünde değil sanırım :(

bu kafa oynatma veya titretme yutkunma şeklinde mi yoksa ağız açıp kapama da var mı ?

ağız açıp kapama ve ya yutkunma yok ozellikle dikkat ettim, boynuyla beraber kafa kismi sanki kalp gibi atiyor sadece kuru alanda oluyor

boynunun inip kalkmasını söylüyorsan o hayvanın vücut ısısının yükselmesi durumunda bu hareketlerle boyun altındaki kılcal damarlar vasıtasıyla kendini serinletme çabasıdır. gövdeden gelen sıcak kan boyun altında soğuyarak gövdeye geri dönüyor. bunu zaman zaman su altında da yaparlar o da su ısısını vücutlarında dengelemek içindir.

ya benimkileri tatile gittigimde bir arkadasima biraktim onunda bir tane var biraz buyuk bırakmadan önce beni ne zaman görseler suya atlayip yem isterlerdi elden besliyorum simdi elden vermeye calisiyorum ama yemiyorlar kuru alanda uyuyorlar sebebi nedir bi yardimci olurmusunuz

Cvp: RE: Garip ritmik hareketler

ilker' Alıntı:
ya benimkileri tatile gittigimde bir arkadasima biraktim onunda bir tane var biraz buyuk bırakmadan önce beni ne zaman görseler suya atlayip yem isterlerdi elden besliyorum simdi elden vermeye calisiyorum ama yemiyorlar kuru alanda uyuyorlar sebebi nedir bi yardimci olurmusunuz

Acaba diğer hayvandan ürküp kuru alandamı kaldılar? Yada orada ısınamayıp üşüdüker mi? Bunları değerlendirmek gerekir.

Ana konu için hayvan ani hareketlerle kuru alanda başını hareket ettiriyorsa kuruyan derilerinin kaşıntı refleksidir. Diğer ihtimalleri arkadaşlar yazmış.

Bugün sürekli gözlemledim aynı hareketi yaptığını hiç görmedim ama kuru alana da hiç çıkmadı.
Tahminleriniz için teşekkürler umarım farklı bir şey yoktur.

Geri