Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Gebelik psikolojisi

Melike Uzun

Yeni Üye
Bir kaplumbağa baktım; bahçede güneşlenirken (artık 16-17 cm olmuştu) kaçtı. Ardından 2 kaplumbağa geldi. Yalnız biri küçük, obur ve arsızdı, diğeri daha büyükçe ve soğuktu. Küçük üzerine çıktığında gıkını çıkarmazdı, bazen de sessiz ve mağrur uzaklaşırdı. Erdemli, masum kaplumbağamdı.

Derken bir gün büyük olan kaçtı. Bu sefer akvaryumu dizayn eden babamın hatasıydı; çünkü taş taş üstüne diye diye kaçmaya ortam hazırlamıştı.
Ancak... 2-3 gün sonra yeniden akvaryumdaydı hiçbir şey olmamış gibi (bu kısmı ben görmedim; olay Zonguldak'ta gerçekleşiyordu) ve annem bana yumurta haberi verdi :phone2:

Yavrulamak için gebelik psikolojisiyle tıpış tıpış babasının yanına, yuvasına döndü anlayacağınız. En azından ben nedeninin bu olduğunu düşünmeyi tercih ettim. Gebelik psikolojisi dişileri olmadıkları kişilere dönüştürüyor.

Aynı akvaryumda 3-4 tane de balık vardı. Onlar sürekli çoğalıyorlardı zaten. Kimse de kimseyi yiyeyim demiyordu. Ama o ayrı bir konu :)

Cvp: Gebelik psikolojisi

bu tüm kaplumbağaların genel olarak iç güdüsünde var. doğdukları yere gelip yumurtlama, tabi bu kaplumbağanında ömrü akvaryumda geçtiği için bilip bellediği yer olarak tekrar dönmüş.

bu arada ek bilgi vereyim kara kaplumbağaları kış uykusundan uyanmış bugün bahçe için taş toplamaya gittiğimde gördüm. ortalıkta birkaç tane dolaşıyordu.

Geri