Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Gece için ay ışığı lambası

bumble bee

Bordo Bereli
Sipariş ettiğim exo terra nın ay ışığı lambası geldi yalnız arızalı çıktı ve geri gönderim vs en az bi 20 gün sürer. Bu süre zarfında alırken yedek te aldığım kuru alan ısıtma lambası ecolite 52 w halojen ampulü (mailto:/ecol.jpg) keçeli kalem ile tamamen siyaha boyasam ve geceleri ay ışığı niyetine kullansam uygun olur mu?

Geri toplayıp gelmesi neden 20 gün sürüyor normalde 1 haftada gidip gelmeli Türkiye şartlarında onun dışında kaplumbağalar kuru alanda mı uyuyor kuru alanda uyumuyorsa hiç gerek yok bu lambaya , siyaha boyama konusunda da boyadığında ısı kaybı olabilir eğer yeterli ısı sağlanırsa neden olmasın

Cvp: Gece için ay ışığı lambası

Hepsiburada dan sipariş etmiştim ve stokda yoktu stoğa gelmesi için tedarikçi firmadan 1 hafta bekledim kargolama vs 8 günde falan elime ulaştı. Ben en erken 2 güne verebilirim kargoya il dışına falan çıkmam gerekecek iş için ortalama öyle bir tarih yazdım. Boyayacğım zaten yedek ampul olduğu için gece birini gündüz birini takacağım. Ay ışğı lambası sadece ışık olarak kullanılmıyor mu ? ayrıca ısıdamı veriyor geceleri ? sadece ışık ise ecolite ışığın yanına ısıda vereceğinden mantıklı geldi bana ama ? genellikle suda uyuyorlar geceleri hatta genellikle değil her zaman

anlıyorum öyle durumlarda siteyle iletişime geçerek stok bilgisi sorabilirsiniz suda uyuyorlarsa lamba önermem o lambanın amacı gece kuru alanda uyuyan kaplumbağalar soğuktan etkilenmesin ısınsınlar diye var kaplumbağalar en ufak ışığı farkediyor ve uyanıyor gece lamba takmanıza gerek yok

Benim en çok şikayet ettiğim lamba exo terra night glo. En çabuk patlayan bu ampul. Boyalı olup içeride ısı tuttuğundanmıdır nedir bilmiyorum ama en sorun yaşadığım ampul. Bu boyama fikri bana mantıklı geldi. Ecolite ampulü boyayıp gece lambası yapabilirsin. Isı vereceği kesin. Tek sıkıntı sök tak yapman ampullerin sürekli sarsılmasına sebep olacak. Buda gene risk. Ayrı mandalla konumlandırmak daha iyi bir çözüm. Tabi bununla uğraşmanın vereceği sıkıntıda ayrı.

Gece kuru alanda uyuyorsa night glo ısı versin diye kullanılır. Bunun dışında gereksiz bir ürün. Perde arasından biraz ay ışığı sızsın odaya kafi.

Abdulsamet ve Emre abi bilgileriniz için teşekkürler. Kullanmamaya karar verdim

bu ampul genelde akciğere bağlı enfeksiyonlarda gece de kuru alanda yatan hayvanlar için kullanma da faydalı. bazı hayvanlar gece uyumak için çıksa da yüzeye yakın bitki veya tutunabilecekleri bir ekipman olursa kafa dışarda gövde su içinde uyumaya başlıyorlar. kuru alana çıkma gereği duymuyorlar. o açıdan uzun vadeli düşünürsen hastalık olasılığına karşı yedekte tutulabilir. ama normal olarak en gereksiz ürünler arasındadır.

Geri