Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Gece Lambası

Çitlembik0216

As 5 Üye
Merhabalar,

Şuana kadar hayvanların gece lambasına ihtiyacı yok gibi fakat bir gece lambası alsammı acaba veya bunu su için lambadan yanamı kullansam yoksa normal gece lambası alıp odaya mı koysam ? Hayvanları rahatsız edermi yoksa daha mı iyi olur ?

Enteresan bir gece lambası buldum duvara sabitliyorsun ayın her evresini gösteriyor ayrıca aydınlıkta sönüp karanlıkta yanıyor bildiğimiz yapay bir ay oluyor odada yani kumandası falanda var size bir danışıyım hem ilgisini çeken olursa linkide atalım doğal bir görüntü olabilirmi acaba ?

Dalgıç florasan 2 saatlik yanar. Led gece lambası sabaha kadar.

mailto:/rMvrVM.jpg

Cvp: Gece Lambası

[url=mailto:/E8MoV9][img]mailto:/E8MoV9.png[/url]*

Cem abi buna bir baksana yukarda aciklamasini yaptim ay şeklinde

O kadar masrafa girmene gerek yok led ampul al 1 w luk veya prizli gece lambası yeterli ben telefondan aydınlatıyorum zamanlayıcılı renkli ekran var program indirdim çok fazla ışık veriyor hatta ben sonuna kadar ekranı kısıp mavi ışık yansıtıyorum 1 saatligine ayarliyorum akvaryuma dıştan dayıyorum renk suda dagılıyor loş bir ışık oluyor hemde istediğim saatte sönüyor kapluş rahatsız olmuyor

Hayvanlarin gece akvaryumda etrafini gormesi icin gerekli gece lambasindan bahsediliyorsa bu zifiri karanlik olmadigi surece pekte gerekli degildir. Ancak istendigi taktirde su ici bir led isitma lambasi kapandiktan sonra 1-2 saat yanar sonra odaya los bir isik verecek her hangi bir lamba takilir. Bu lamba her zamanda fiste olabilir.
Gece kuru alana cikan hayvanlara ise mavi 40-60 w bir lamba uygun olur.
Ay seklinde ki lamba hayvanlar icin gerekli degil ama gozume hitap ediyor dersen alabilirsin.

Gereksiz bence de. osramın golf topu şeklinde kendinden fişli led gece lambası al. 25 tl idi sanırım. Uzun ömürlü zamanlayıcıya gerek yok. Ortalık karardı mı yanar loş ışık verir. Hayvanlar akvaryumu görür. Senelerce kullanırsın.

mailto:/d3EyLD.jpg

Tamam o zaman cem abi seninki gibi birşey alırım,,

Fazladan konu açmamak en iyisi bir alet varda şunun kullanım amacı nedir ?

[url=mailto:/d3EYZ7][img]mailto:/d3EYZ7.png[/url]*

Tuzlu su akvaryumlarında falan kullanılıyordu yanılmıyorsam. Suda ki yararlı yararsız bütün canlıları öldürüp daha sonra suyu veriyor.

Uvc ışınımı veren ultraviole filtre içinden geçen her türlü canlıyı öldürür. Şebeke, içme suyu veya arıtma su kullanılmayan sularda kullanılıyor. Kuyu suyu, çeşme, deniz suyu gibi sularda kullanılıyor.

yeşil su vs gibi bir problemin olsaydı böle bişi kullanman faydalı olabilirdi, gece lambası için 1 wattlık led iş görür jetled de gün ışığı renk de olan var 100 lümen ha ay ışığı istiyorsan soğuk beyaz olanından alabilirsin

Cem abi o dediğin lambayı nerde bulabiliriz geceleri benimkiler sürekli kıpır kıpır yararlanacaklar diye korkuyomda?

http://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/aydinlatma/sabit-ledli-aydinlatmalar/70291232/jansjo-ledli-usb-lamba.aspx daha bugün aldım telefon şarjına takıp fiş üzerinden akvaryuma ayarlanıp gece lambası olarak kullanıma müsait heralde bir tanede kuru alan aydınlatması için alıcam

hemen demonstasyonunuda :D  ekliyelim;
[url=mailto:/y5aLbN][img]mailto:/y5aLbN.jpg[/url]*

direk akvaryuma çevirince hillmesu kızımız uyandı amma velakin tavana veya duvara yansılıtıp uygun aydınlatma yapılabilinir

Bu ışık gece lambası için yüksek. Loş renkliler uygun olur. Kuru alana koyma bu hayvanlarda çıkma algısı yaratabilir.

Ya fişli duylardan alıp 7.5 wattlık renkli ampul al. Mavi veya yeşil. Yada osramın sensörlü ve kendinden fişli sensörlü ampulünden. Bu uzun ömürlü evin muhtelif yerlerinde kullandım. 8 sene oldu hala çalışıyor.

seramik ısıtıcı kullanıyorum ben o yüzden kuru alana çıkma algısı yaratacak ısık için aldım zaten,
resimde direk akvaryuma çevrildiği için baya bir aydınlık ama tavana çevirdiğimde tavandan yansıyan ışık bu kadar yoğun olmuyor, kıvrılabilir olması vs ile kullanışlı da, 10 lümen yazmışlar ama sanırım daha fazla, ben su altı mavi led kullanıyorum gece lambası olarak kapluşa en uzak yerde aşağı doğru çevirince uygun aydınlatmayı sağladım belki bunuda kullanabilirim tavandan yada duvardan yansıtarak

Geri