Cvp: Gecici ortam degistirmenin kaplumbagaya etkisi
Merhaba, bu tür bir konuyu açman iyi olmuş çünkü benimde benzer sorum olacaktı foruma
Saymış olduğun ısıtıcı, alan genişliği ve gerekli lambalar(uva/ısıtıcı-uvb) zaten bu ufaklığın yaşayabilmesi için elzem şeyler, eğer sen sağlayabilirsen müthiş olur. Arkadaşına da en fazla emrivaki yapmış olursun gelince 'ekipmanlarını sağladım bak' dersin, zaten sana bunu yapabilmen için bir sorumluluk vermiş sanıyorum ki (1 ay uzun bir süre, küçükte artık senin de hakkın var
)
Yani zaten yaşabilmesi için şart olan ekipmanları sen ya da arkadasın sağlamalı, sen de iyi şarta alışıp orada kötü şarta gitmesi elbet etkileyecektir. Fakat işin özü zaten su ve kuru alan ısıtıcısının
olmadığı bir yerde hastalanıp, elveda dememesi pek mümkün değil. (Belli bir süre uvb ve akvaryum büyüklüğü yönünden idare edilebiliyor. Yakın zamanda değişmek şartı ile. )
Benim sorum ise, yakın zamanda 3.5 saatlik bir yolculuğa çıkacağım. Ekstra yoldaki vakitleri de eklersek çocuklar 4.5 saat boyunca yolculuk yapmış olacaklar.
Aslında burada bırakacağım bir arkadaşım var fakat orada eski (12 ltlik) akvaryumlarına geçecekler ve bunu hiç istemiyorum. Ve götürmüş olduğum yerde ise 100 ltlik bir akvaryum ayarlanabilir çocuklara (ben de buradan ekipmanlarını götürürüm)
Yani gideceğim yerde ortamlarını hazırlamak hiç sıkıntı olmayacaktır ben gelene kadar su sıcaklığını vs ısıtıcı kompleklerle de ayarlarlar. Ama bu çocukları 4.5 saat yolda etkilenmeden nasıl götürebilirim? Ben çok da küçük olmayan cam bir kaba biraz da su koyarak (sanırım 5 cm kadar olur en fazla) yolda yanıma almayı düşündüm. Zaten yaz ayındayız ve otobüsünde kendimi eritmek sureti ile
) ) güneş alan yerinden yer seçip, hırkayla vs sarmalıyarak (korkmalarını engellemek için) yola çıksak beraber olur mu?