Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Gecici ortam degistirmenin kaplumbagaya etkisi

asliaral

Bordo Bereli
Merhaba

Arkadasim tatile giderken kucuk su kaplumbagasini
bana birakti.

Tas yutmus olmasindam supheleniyorum baslikli konumdan hatirlayanlar vardir belki,yine ayni kaplumbaga.

Arkadasim ortamini guzellestirmedi malesef.

En az 1 ay bende kalacak?

Sizce sartlarini degistirsem mi?Korkum su,dah buyuk yere,isitici ve lambaya alistirirsam,1 ay sonra arkadas yine plastik kaba alinca hayvan daha kotu olmasin?

Cvp: Gecici ortam degistirmenin kaplumbagaya etkisi

Merhaba, bu tür bir konuyu açman iyi olmuş çünkü benimde benzer sorum olacaktı foruma :)

Saymış olduğun ısıtıcı, alan genişliği ve gerekli lambalar(uva/ısıtıcı-uvb) zaten bu ufaklığın yaşayabilmesi için elzem şeyler, eğer sen sağlayabilirsen müthiş olur. Arkadaşına da en fazla emrivaki yapmış olursun gelince 'ekipmanlarını sağladım bak' dersin, zaten sana bunu yapabilmen için bir sorumluluk vermiş sanıyorum ki (1 ay uzun bir süre, küçükte artık senin de hakkın var :) )

Yani zaten yaşabilmesi için şart olan ekipmanları sen ya da arkadasın sağlamalı, sen de iyi şarta alışıp orada kötü şarta gitmesi elbet etkileyecektir. Fakat işin özü zaten su ve kuru alan ısıtıcısının
olmadığı bir yerde hastalanıp, elveda dememesi pek mümkün değil. (Belli bir süre uvb ve akvaryum büyüklüğü yönünden idare edilebiliyor. Yakın zamanda değişmek şartı ile. )

Benim sorum ise, yakın zamanda 3.5 saatlik bir yolculuğa çıkacağım. Ekstra yoldaki vakitleri de eklersek çocuklar 4.5 saat boyunca yolculuk yapmış olacaklar.

Aslında burada bırakacağım bir arkadaşım var fakat orada eski (12 ltlik) akvaryumlarına geçecekler ve bunu hiç istemiyorum. Ve götürmüş olduğum yerde ise 100 ltlik bir akvaryum ayarlanabilir çocuklara (ben de buradan ekipmanlarını götürürüm)

Yani gideceğim yerde ortamlarını hazırlamak hiç sıkıntı olmayacaktır ben gelene kadar su sıcaklığını vs ısıtıcı kompleklerle de ayarlarlar. Ama bu çocukları 4.5 saat yolda etkilenmeden nasıl götürebilirim? Ben çok da küçük olmayan cam bir kaba biraz da su koyarak (sanırım 5 cm kadar olur en fazla) yolda yanıma almayı düşündüm. Zaten yaz ayındayız ve otobüsünde kendimi eritmek sureti ile :)) ) güneş alan yerinden yer seçip, hırkayla vs sarmalıyarak (korkmalarını engellemek için) yola çıksak beraber olur mu?

Kaplumbagalarin kucukse kolay olur sanirim. Bizimki Alanya'ya bile gitti kucukken=)

Su kesinlikle olmaz hayvanlariher tarafi cevrili buyukluklerine uygun ayakkabi kutusu gibi kaba koyun zemine bir havlu serin icine de burusturup bir adet havlu atin gunese degilde izbe bir yere oturun onlar uyur buaradakabin ust tarafinada hava girmesi icin bir kac delik acin

Yok pek küçük değiller Berrak 8.5 cm-8 cm ve 5 cmlik üç tane Nuricik. :)

Peki AliSarp, Yaşarcan ve senin söylediğin şekilde kutuda götürürüm. (Ben mesaj atamıyorum Yaşarcan) benim için daha rahat oldu açıkçası. Su olmaması da çok fazla sallanacağından vs heralde? Onu merak ettim.

Ve de teşekkür ediyorum tabi ki. Rahat bir yolculuk geçirirler umarım. (Biraz bana benzemişlerse kesin uyurlar zaten) :)

Bogulabilir ikincisi sarsintidan rahatsiz olur kusar diskilar ve cis yapar

İnsallah rahat bir yolculuk yapar Nuricikler =)

Ben de Ramazan'dan sonra tatile cikmak istiyorum ama birakacak kimse de bulamiyorum. Soyledigin gibi kucuk yerde birinin beslemesine gonlum razi olmuyor.Bir de benimki isirgan oldu bu aralar,en iyisi yuvadan cikmamasi ama benim tatil ne olacak bilmiyorum valla =))

Sana ve kapluslara iyi tatiller simdiden.

Benim durumu ne yapayim simdi?Arkadasa citlattim,donunce ne yapacagi belli olmaz gibi geldi. Hayvani burda iyi alistirip sonra kaba alirsa daha hassaslasir bunyesi degil mi?

Bugunlerde isitici nerdeyse hic yanmiyor ve ev de sicak. Kucuk kaplusu da cam arkasindan gunese koyuyorum.

Teşekkür ediyorumm iyi dileğin için :)

İlk olarak cam arkasından gelen güneş ışığı kaplumbağanın gelişimi için bir fayda sağlamıyor, cam gerekli ışınların geçmesini engelliyor. (forum bilgilerinden) Yani camın arkasına koymanıza gerek yok.

Bu arada geçmiş yorumlarınıza ve konularınıza baktım az çok, tebrik ediyorum sizi. Çok güzel bir örnek olmuşsunuz. Ama sizin sorununuz çok farklı, zaten arkadasınıza gidince kaplumbağanın bu yaz yaşasa bile kışa hastalanacağını tahmin edilebiliyor. Yani hayvanın küçüğe gitme bünyesini geçtik, tamamiyle yaşam alanı olmayan bir yere gidecek. Benim tarzım (1 ay bana emanet bırakıp gidebilen yakınlığına güvenerek) 'çocuğu sana vermiyorum' demek olurdu :) Kaplumbağa bakımını üstlenmek istiyorsa tekrardan bir akvaryum düzeni yaratacaktır. (Yani aslında sizi ve kapluşunuzu görüp aslında özenmesi de gerekirdi.) Umarım ufaklığın sorununu çözülebilir.

Ah, bir de olsa bir ufaklığın sizde kalması durumunda sizin Tonton ile küçüğün bir akvaryumda kalması doğru olacak mıdır? Buradan bir bilene danışmak gerekir :) Yani akvaryumunuz 250 ltye yakın olduğu geniş alanları olduğu için bence büyük olan pek ısırmaz (benimkilerde 12 lt akvaryumdayken küçük olanın ayağını ısırıyorlardı hep fakat şimdiki 80 ltlikte pek o sorunu yaşamıyoruz-az da olsa var) Ama deneyimli bakıcılarımıza sormak gerek tabi.

Tonton akvaryuma gecmeden insanlari koklayip asla isirmazken,akvaryumla beraber tam bir canavar oldu. Beni de isirdi. Zorda kalmasa da birakmayacakti. 1 dk falan mucadele etti..

Hatta camdan bana isirik atiyor..Yem istiyor belli ki ama onceden boyle degildi.

Buyuzden ayni yere koymaya asla cesaret edemem .2. kaplus da zor olur. Ben,foruma ilan acalim dedim ama orali olmadi. Kucuk ve tek oldugundan sahiplenen cikardi tahminimce kolayca.

Zaten 2 taneyken,biri gecen sene öldu. Ben cok soyledim,hep zamani var vs dedi,artik demedigim sey kalmadi ama ilerleme yok.

Kucuk bir balkonum var ama acikta.Ve kargalar kapabilir. Oyuzden koyamam oraya.Gunesi gorunce hemen sevinip tasa cikiyor. Bir de gunes gelen yere elimi surdum,epey sicak oluyor

Kaplumbagaya el koymak da iyi fikir ama iyi baktigimi bildigi icin,sen bak der =)))

Benimki gibi plastik kaptan yapin isterseniz sanirim hayvan almayi sevip bakmayi sevmeyen biri baligada uygun kosulda bakmiyor

Hayvanı alisarpın dediği gibi kuru kapta götür. Su en ufak sarsıntıda dalga yapar. Bu daha fazla araba tutmasına neden olur. Hayvanlar kusar ve dışkılar. Kuru yerde mayışıp kalırlar. Sakın güneşe tutma gölge ve serin yerde dursunlar. Yol ortasında bir yerde duracaksa otobüs yanına önceden 1.5 lt'lik su al. Ortam ısısında olsun. Bu da güneş görmesin ve 2 kiloluk bir yoğurt kabıda yanında olsun. Buna suyu döküp hayvanları bir kaç dakikalığına koyabilirsin. Sığmazlarsa teker teker koy. Bu işi otobüste yap. Dışarıda esinti olursa hayvanlar üşüyebilir.

Alisarp' Alıntı:
Benimki gibi plastik kaptan yapin isterseniz sanirim hayvan almayi sevip bakmayi sevmeyen biri baligada uygun kosulda bakmiyor

Niye eve doldurdun diyorum,cok seviyorum diyor. Seviyor ama bakamadigini anlayamiyor sanirim..

Bu arada cam arkasindan gunes konusu gundeme gelmisti.Yarari olmaz mi?Hayvani bosuna mi tasiyorum sabah arka odaya,ogleden sonra gunes degisime gore salona?

Suyu isitabilir onun disinda bir ise yaramaz ama oylede surekli isi degisimi olur yani yaramaz

Hadi yaa =((

Ben de uvb aliyor diye sevinmistim.

Kurualana yuksek birsey koyup arada benim lambayi mi acsam acaba,benim canavar altta yuzerken?

Geri