Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Geçmişten günümüze sevdiğiniz üç ünlü kişi

axatan26

Gümüş 3 Üye
Katılım
9 Eki 2008
Mesajlar
177
Geçmişten günümüze sevdiğiniz üç ünlü kişiyi bizlerle paylaşırsanız (gerçekten dünyada ve ülkemizde takdir görmüş gerçek karizmatik kişiler tarihe mal olmuş efsane kişiler;İnsanlık yararına katkıları olan kişiler)Siyasi veya herhangi bir örgüt ismi ve kişilerin yazılmaması rica olunur aksi halde etik olmayacağını düşünüyorum.
 
Benim sevdiğim ve takdir ettiğim ünlü kişiler.Mustafa Kemal ATATÜRK(Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önderimiz),Mimar SİNAN (Ünlü Türk mimarı eserlerini hala yüzyıllardır yaşıyor ve görüyoruz),Pasteur (Dermansız bir hastalık olan kuduz aşısını bulan)
 
aslında çok fazla kişi var sayılabilecek ama etik olarak olsun inanç ya da düşünce özgürlüğü açısından olsun siyasi açıdan olsun tartışmalara sabep olmayacak isimler yazılması daha iyi olacaktır sizin de belirttiğiniz gibi.. şu an aklıma gelen isimler;

Marie Curie (2 kez nobel ödülünü alan, nobel ödülü alan ilk kadın , radyoaktivitenin kurucusu ve hayatını buna adamış, yaptığı deneylerin zararlarından dolayı kanserden hayatını kaybetmiş bir bilim insanı) İbn-i Sina (pek çok alanda bilime ve insanlığa sayısız katkıları olmuş bir alim) John Ronald Reuel Tolkien (yüzüklerin efendisiyle adını duyuran ve kendi oluşturduğu bir dünyayla fantastik edebiyatta yeni bir boyut açan çok sevdiğim bir yazar)
 
filozof' Alıntı:
Ben Mehmet Akif Ersoy derim başka aklıma gelmiyor

Neden Mehmet Akif Ersoy ?

Benim de kalbimde yaşayan,yolunda yüreceğim o harika insan ; Mustafa Kemal ATATÜRK.
 
Değil mi? Öce Atatürk sonra isteyen istediği herkesi söylesin... :D

1. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK(Ben bir tek Atatürk bilirim... )
2. Pablo Picasso( "Guernica"sına hayranım özellikle... Güçlüyü, masumu, acıyı en iyi anlatan tablolardan biri... Resimdeki her şey birer sembol...)
3. Cahit Sıtkı Tarancı( Lakabımın sahibi... Hayranı olduğum ve ciddi olarak tanıdığım ilk şair... Hayatının zerreden kürreye bilirim...
 
1-tabiki bugünleri yaşamamızı sağlayan MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
2-hukukun doğuşu romada , romalı yazar JUSTİNİANUS sayesinde olmuştur..
3-ve son olarak dünyanın en büyük mucitlerinden THOMAS ALVA EDİSON
 
Başlığı görür görmez aklıma gelen ilk isim ;
1. M.Kemal ATATÜRK
2. Bob Ross
3. Galatasarayımın kurucusu Ali Sami Yen
 
Geri
Üst